Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

piter1114

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    141
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

3 Neutralny

Samochód

  • Auto
    megane II
  • Silnik
    1,6
  • Przebieg (tys.km)
    151

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Witam! mógłbym to pewnie zostawić (bo z pilota zamykanie drzwi działa) ,ale może ktoś ma pomysł od czego zacząć. HF nie działa i pociągnięcie za klamkę nie otwiera drzwi oraz przycisk w klamce także nie otwiera drzwi tylko po prawej stronie auta, lewa jest OK.Macie jakiś pomysł? pzdr,
  2. dlatego,że osłonę mam nową ,ale zsunęła się opaska, więc wolałbym kupić opaskę za 5zł. niż wydać 35 zł.
  3. Witam! Czy zna ktoś rozmiar opaski osłony przegubu? muszę uzupełnić braki przed przeglądem Będę wdzięczny za pomoc.
  4. moje ma 14 ale tak na poważnie, zimne luty po jakimś czasie zdarzały się także wcześniej.Problem polega na tym,że jeśli myślimy o płytce wzmacniacza antenowego, to druk , ścieżki i punkty łączeń są tak małe,że poprawianie lutów to niezłe wyzwanie graniczące z cudem ,więc należy chyba pomyśleć bardziej o wymianie wzmacniacza.W moim przypadku pozostała już tylko wymiana wzmacniacz, ew.problemy z masą lub (do czego skłaniam się coraz bardziej) podmiana wzmacniacz od innego modelu, lub kupno dobrego gotowca czyli, wzm+antena. Czy komuś w ogóle w tych modelach radio odbiera idealnie? brak zanikó
  5. Ja wymieniałem antenę 3x, praktycznie niezauważalna poprawa, połączony na stałe "grzybek" anteny ze wzmacniaczem, minimalna poprawa, podmianka radia, żadna poprawa, nowy przewód antenowy (całe szczęście nie przeciągałem go na stałe) żadna poprawa. U mnie pozostaje już tylko wymiana wzmacniacza antenowego (obecny wydaje się,że działa) i być może (na dworze zimno już się robi) jakieś próby z masą auta. Okazało się,że poprawa lutów obudowy gniazda radia (mimo,że gniazdo miało masę) minimalnie poprawiło odbiór, no i dotykanie ręką anteny także poprawia odbiór, tu chyba także chodzi o masę. Al
  6. chodzi oczywiście o zasilanie wzmacniacza antenowego, nie wiem jak to jest w SCENIC III ,ale pewnie jeden z przewodów ze stopki anteny to zasilanie 12v.Wtyczka pewnie w podsufitce.12v podawane oczywiście po uruchomieniu radia
  7. jeśli do wzmacniacza dochodzi zasilanie i nadal nic, to stawiam na uszkodzony wzmacniacz,
  8. U mnie znaczącą poprawił się odbiór stacji radiowych po połączeniu tej blaszki przewodem (w/g opisu z 1-szego postu) ale nadal to nie to czego oczekiwałem.Pojawiło się sporo stacji, których wcześniej nie łapałem,ale nadal radio gubi zasięg podczas jazdy.Także sprawdziłem przewód, wtyczki, zasilanie, antenę. Pozostało do wymiany wzmacniacz (reaguje na wył.zasilania) i radio (mała czułość, selektywność). Trochę wszystkie te przypadki wskazują raczej na kiepską instalację antenową w autach.U jednych lepiej stacje łapie tylko oryginalne radio, a u innych radio gra b.dobrze na samej antenie bez wz
  9. Po podpięciu kabla różnica w odbiorze powinna być znacząca, tzn.powinien pojawić się sygnał rds i sporo więcej stacji radiowych.Rmf i Zet odebrać można pewnie i bez podłączonego kabla antenowego.Czy wzmacniacz dział sprawdzić można w prosty sposób, odpinając wtyczkę od zasilania (przy stopce anteny) Jeśli po odłączeniu zasilania radio łapie tylko kilka silnych stacji (rmf czy zet) a po podłączeniu wtyczki sporo więcej+rds, znaczy to,że wzmacniacz prawdopodobnie jest OK. Zaśniedziałe elementy oznaczają przedostanie się wilgoci do wzmacniacz, więc trzeba zakładać ,że może być uszkodzony.Znawcy t
  10. lutownica do ręki i poprawiasz wszystkie lutowane łączenie (elementy,przewody) to jedyna skuteczna metoda
  11. pewnie,że można ,ale trzeba by ominąć układ wzmacniacza.Z tym,że w/g mnie wzmacniacz trochę pomaga też tego nie wiem, ja takiego nie mam tego nie byłbym pewny, czasami coś może się wzbudzać no i zagra raczej na to wygląda, ew.połączenie wtyk gniazdo np.od zasilania przy podstawie
  12. Uszkodzić mógł się każdy element.To że u niektórych we wzmacniaczu są zalane, zaśniedziałe elementy wcale nie znaczy,że wzmacniacz nie działa.U Ciebie wygląda OK, ale może tylko wygląda.Sprawdź czy dochodzi zasilanie oraz ciągłość połączenia przewody antenowego. Dobry sposób i kilka inf.tutaj
  13. jeszcze jako uzupełnienie w/g firmy UNICON (interpretacja własna) optymalna antena dla MG2 wygląda tak jak na foto, ma 431mm ( charakterystyczne zwoje ) stosuje się ją dla układu ze wzmacniaczem antenowym. Jeśli stosuje się samą antenę bez wzmacniacza ma ona dł.721mm i cewkę u podstawy (foto).Jeśli ktoś ma problemy z odbiorem i chciałby poprawić jakość sygnału i ma zamiar wymienić antenę, chyba warto zainteresować się produktami tej firmy, ceny są dobre, opinie także. /Zdjęcia są przykładowe/
  14. dłuższy bacik nic nie pomógł (podobno zakres fm najlepiej obsługuje antena o dł.72cm) .Na jakimś forum ktoś zastosował antenę cb/fm i poprawiła odbiór znacznie (może chodzi o jakośc anteny?) ,pozostaje podmianka wzmacniacza (chociaż mój wygląda idealnie i reaguje na odłączenie zasilania) oraz podmianka radia,ale to już ostateczność... Chciałem także podmienić przewód,ale nie mogę dobrać się do mocowanie kabla w podsufitce.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!