Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl


Masz ciekawy materiał wideo związany z motoryzacją?
Dodaj go do na naszej bazy - kliknij tutaj, wybierz kategorię i dodaj film

Tommi3737

Użytkownik
  • Zawartość

    605
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

6 Neutralny

Profil

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    POLSKA
  • Województwo
    łódzkie

Samochód

  • Auto
    M2 PH1 CC
  • Silnik
    2,0 16v
  • Przebieg (tys.km)
    140

Ostatnio na profilu byli

638 wyświetleń profilu
  1. Polecam sie-Łódź i okolice.
  2. Dialogys

    ktos ma jakies aktualne linki do dialogysa po polsku?
  3. Dzieki Aniewa... opisze pozniej wnioski z dzisiejszego sprawdzania ale na ten moment powiem ze jestem coraz bardizej pewny ze problemem jest ten błąd o pałąkach. Niestety dalej nie wiem gdzie tego szukac.... Podmiana modulu od sterowania dachem na inny nie pomaga. Wszystko zaczelo dzialac dzisiaj i dzialalo przez 2 godziny. Od 6h dalej nie dziala. EDIT:Dzieki Aniewa widze ze jest tam opis opracowania usterki-ide sprawdzac. dziala... pozniej napisze ) Podsumowując problem wygladał tak ze elektrozawory znajdujące sie na pompie działały cały czas. Wygladalo to tak ze komputer myslal ze dach jest w fazie otwierania zamykania. Generalnie problem byl prawdopodobnie w jakims dziwnym czujniku ktory znajduje sie TYLKO w silowniku od dachu znajdującym sie po LEWEJ stronie (Kierowcy). Wyglada to jak jakis czujnik krancowy ktory poprzez jakies pole magnetyczne stweirdza w jakim polozeniu jest silownik. Dochodzą do niego dwa kable. Aby sie do niego dostac trzeba zdjac boczek na tylnych siedzeniach. Numer czesci to prawdopodbnie (bo numery sa bardzo małe) 7-1468819-6 Wyjalem ten czujnik, zmierzylem opornosc-miernik nic mie nie pokazal. Ale po ponownym zamontowacniu wszystko ruszylo i narazie dziala. jeszcze raz dzieki wszystkim, a głównie koledze Aniewa-to w pdf od niego byl opis opracowania usterki ktorego od pcozatku szukalem.
  4. Noty nie znalazlem ale dach sam sie naprawil. Po 4 dniach jazdy zaczely sie pojawiac inne komunikaty:zamknij dach/sprawdz dach. Dach zostal otworzony i zamkniety automatycznie poprawnie. Bledy przestaly sie pojawiac. Clipem skasowalem bledy i juz jest czysto. Wyglada to tak ze albo sie zawiesilo cos w sterowniku (moze jakis przekaznik) i takie bzdury pokazywal. Albo w jakiejs wtyczce byla wilgoc ktora powodowala owe falszywe sygnaly. Jesli problem wroci to napisze jeszcze na forum. Podziekowania dla kolegów Nel i Subratri za zainteresowanie tematem i chec pomocy. ******* dwie godziny pozniej: juz nie dziala... problem wrocil....
  5. Dzieki....wlasnie sprawdzam cisnienie i przy pracy mamy 12.8 BAR,,,, objawy jak u ciebie. Wlasnie sprawdzlaem to auto... na wolnych obrotach wentylatora mamy 13 bar, na najszybszych nawet 16 bar. Porownywalem z drugim takiem samym autem ze sprawną klimą. Identyczne odczyty. 13 na wolnych obrotoach i 16bar na szybkich. W tej sytuacji ......watpliwa jest kwestia braku czynnika. Pytanie:czy orientujecie sie w ktorym miejscu łączą się te kratki od wentylacji bo wyglada na to ze to sa osobne kanaly lewo prawo? Ale silnik jest jeden. Sskoro z jednej leci cieple a z drugiej zimne a przeciez tu jest jeden mieszacz powietrza i nagrzewnica od klimy to moze tak jakos dojde....
  6. Hej mam taki sam problem...ale moduł jest z uzywki. reczny dziala ale clip go nie wykrywa i pojawia sie komunikat sprawdz hamulec. Ktos cos wie?
  7. ale co znaczy malo czynnika...sprawdzalismy clipem i jest 5 czy 7 bar ...zreszta co ma ilosc czynnika do tego z ktorej kratki leci cieplo/zimno
  8. Hej Wydaje mi sie ze byl juz temat zalozony z tym problemem ale nie moge znaleźć wiec zakladam nowy. Mam taki problem ze pomimo wlaczenia klimy z lewej strony nawiewy mi grzeją a z prawej chłodzą. Auto ma klime automatyczną... problem pojawil sie z nikąd.
  9. W dachu w megane CC rozkrecila sie srubka i dach sie nie otwieral. Po naprawieniu skreceniu pozostały bledy. Wykasowanie clipem ani odlaczanie aku nie pomaga. Poszukuje noty technicznej/serwisowej jak opracowac błedy. Sciagnalem wszystko z dzialu download ale niestety w zadnym PDF tego nie znalazlem. DF007 Nieprawidlowe polozenie dachu DF136 Włącznik pałąków zabezpieczających Co ciekawe w tym aucie nie ma i nie by;lo pałaków ruchomych, rowniez konfiguracja auta w clipie jest na pałąki STAŁE. Bede wdzieczy za pomoc
  10. Czy ktos moze powiedziec jaką wartosc mtc trzeba zmienic aby przestawic radio z gps na zwykle? Albo ma ktos pod reka liste parametrów MTC? KIedys to mialem a teraz nie moge znaleźć.
  11. jest winowajca...przyjarane zlacze.... Dzieki Mireczek-to byl strzal w 10.
  12. sprawdzilem i: 1)plus na bezpieczniku od ogrzewania tylnej szyby (tym pod maska) jest caly czas nawet jak nie jest wlaczony zaplon ani ogrzewanie tylnej szyby 2)w zlaczu pod fotelem na pinie 35 jest bialy gruby kabel. Jednak nie ma na nim plusa ani po wlaczeniu zaplonu ani zapaleniu silnika (i wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby). -Sprawdzilem rowniez przejscie/obwod pomiedzy tym kablem pod fotelem a bezpiecznikiem pod maska-brak połaczenia. -sprawdzilem polaczenie pomiedzy tym kablem pod fotelem a ogrzewaniem tylnej szyby-przejscie jest. Wiec problem na lini bezpiecznik a wtyczka r2. Czy jest cos jeszcze po drodze? 3)zauwazylem ze rowniez nie grzeja mi lusterka boczne. Gdzie dalej szukac? 4)wie ktos jaki jest kolor kabla ktory w lusterku kierowcy odpowiedzialny jest za grzanie? tutaj prosciej sprawdzac niz wyjmowac fotel za kazdym razem
  13. dzieki za info-mam co sprawdzac... btw dzisiaj zaczela grzac znowu
  14. przestala dzialac mi ogrzewanie tylnej szyby : -bezpiecznik w komorze silnika jest OK-pojawia sie tam plus -na stykach przy szybie plusa brak, masa jest 1)czy do tego nie powinno byc dodatkowego przekaznika? 2)czy ktos kojarzy ktore konkretnie piny pod fotelem sa odpowiedzialne za zasilanie ogrzewania tylnej szyby 3)ewentaulnie jaki kolor przewodu od ogrzewania tylnej szyby 4)czy ktos moze potwierdzic ze na zaplonie nie grzeje szyba tylna? potrzebuje potwierdzic to info do testów (wczesniej ludzie pisali ze nie dziala ale mi sie wydaje z przeszlosci ze dziala).Fajnie jakby ktos mogl potwierdzic na 100% REGULAMIN pkt. 5.6 literki PL - mireczek01
  15. Hej. Mam taki sam problem. POmimo właczenia klimatyzacji i ustawienia temperatiry na 15C z kratek pasazera leci zimne powietrze a z kratek po stronie kierowcy leci cieple. Czy udało sie ustalic jaka byla przyczyna problemu? REGULAMIN Pkt. 5.6 literki - PL - mireczek01
×