Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

farmcio06081994

Użytkownik
  • Zawartość

    98
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane II phl1 2004
  • Silnik
    1.6 16V
  • Przebieg (tys.km)
    194

Ostatnio na profilu byli

351 wyświetleń profilu
  1. Wszystko ok, to się dzieje czasami nie ma reguły, może karta się sypie
  2. Witam ponownie wszystkich mam taki dylemat odnośnie testu katalizatora, wyskoczyło że jest w złym stanie. Zrobiłem to clipem bo wyskoczył błąd katalizatora. Zrobiłem test Sondy 2 i wyskoczyła że jest w dobrym stanie. Podczas testu zauważyłem że dużo wieje w okolicy skrzyni biegów, okolice łącznika esastycznego. Mam pytanie czy możliwe że jest tam dziura i pokazuje zepsuty katalizator, czy to tylko wina katalizatora? Katalizator wymieniany w październiku 2016 na zamiennik polskiej firmy Dodano: 23 cze 2017 - 22:51 Może dolot?
  3. Pany man problem i to wielki karta nie zapala samochodu, ale autopilot tak. Czy da się zakodowane kartę clipem żadnej karty? Dodano: 07 cze 2017 - 22:03 Winna byla cewka, pękł zwój i po wymianie wszystko wróciło do normy
  4. Po pierwsze żeby zaprogramować kartę clipem trzeba mieć napięcie akumulatora powyżej 12,po drugie otwarte drzwi kierowcy na cały etat. Kartę główna z której będziemy kodowac i czysty transporder w karcie do przuczenia. Can Clipa i soft, kwestia 10min roboty
  5. Nie wiem za bardzo ale wiesz możesz iść za nim do końca i tam Cię doprowadzi. Naprawdę to mogę strzelać że może on iść do tej sprężarki
  6. Bezpiecznik powinien zostać ten sam w module by się inne nie powaliło, ale możesz zaraz przed wpięciem wtyczki do zapalniczki dołożyć bezpiecznik 10A i po łączyć do zapalniczki w tunelu, a kolejne dwa przewody puścić do schowka i tam sobie zrób USB ☺️
  7. Drogi kolego czy masz czujniki ciśnienia w oponach? Jeżeli nie masz to zapomni o tym. Nie wymienisz tego na ekranie z otwartymi drzwiami pojedynczo. Jedynie jak Cię drażni czerwony to możesz walutowac diody i inny kolor wstawic. Pozdrawiam
  8. Witam posiadam megi ii 1.6 16v 2004 i mam taki problem. Dziś zauważyłem że coś buczy w środku gdy zapale samochód, wyłączyłem więc światło i słychać było to wyraźniej i dochodziło z przodu pojazdu. Nie wiedziałem co to, przypuszczałem że regulacja świateł, dziś gdy zrobiło się ciemniej oraz stałem przodem do ściany zaobserwowałem jak światła z przodu, nie jestem pewien czy prawe tez{od strony pasażera gdyby ktoś nie wiedział}, ale wiem że lewe na 99.9%. Moje pytanie dotyczy gdzie może być usterka? Jak to naprawić? P.S miałem ostatnio te [cenzura] [cenzura] zwane kuna pod maską i chyba coś pogryzła i temu się tak zaczęło dziać, w przeciągu 5-6dni. Jak sobie z tym poradzić drodzy koledzy, clip nie pokazuje nigdzie awarii ? Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc. Na forum wysławiamy się cenzuralnie :!: - Prezes
  9. No wiem ale najpierw sprawdzę na innym może jutro się uda, bo mi się też wydaje że posypały jest
  10. 900 Dodano: 02 cze 2017 - 15:30 Też tak myślę bo dziwne żeby tak świętował, kurde a problem jest taki że nie mam innego Reno w okolicy
  11. Więc co lepsze? Czyli clip najlepszy, jaką Wersję , nie obsłuży on megi 3 i 4? Dodano: 31 maj 2017 - 22:03 Witam Clipa oczywiście z Chin kupiony na allegro i mam problem, mam wersję oprogramowania v168 i gdy zawsze podpinam Clipa mam błąd Dodano: 31 maj 2017 - 22:05 Taki problem, uszkodzony clip czy auto? Dodano: 02 cze 2017 - 08:39 Oprogramowamie zmieniane na 145 nie 149 167 i to samo. Auto czy klip
  12. Witam, dziś właśnie padła mi jedyna karta startowa do mojej megi ii z 04. Autopilot działa lecz czytnik nie wykrywa karty. Czy jest możliwość włączenia trybu serwisowego czyli zapłonu bez karty, bo chciałbym nową clipem przyuczyć ?
  13. Ok postaram się to zrobić i dam znać Dodano: 26 maj 2017 - 12:54 Witam mam taki problem, nie mogę ściągnąć dolnej obudowy, coś jak by trzymało płytkę. Dodano: 26 maj 2017 - 12:55 O to chodzi Dodano: 26 maj 2017 - 13:13 Co to jest za element płytki zaznaczony na niebiesko bo u mnie go nie ma, może odpadł, za co odpowiada? Dodano: 26 maj 2017 - 21:16 Zaznaczyłem na czerwono czego brakuje, to chyba kondensator tylko jaka moc?
×
×
  • Utwórz nowe...