Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Adamerio

Użytkownik
  • Zawartość

    219
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

4 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane II HB ph II
  • Silnik
    1.5 dCi
  • Przebieg (tys.km)
    148000

Profil

  • Zainteresowania
    Modelarstwo, muzyka, motoryzacja

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Z mojego doświadczenia również powiem że jest cholernie ciężko - miałem instrukcję śrubokręty itd. Pomimo tego nie udało mi się ich zdemontować :(
  2. Adamerio

    Co dziś zrobiłeś dla swojego autka?

    kr35is a co zrobiła? :o
  3. Co do słabego światła - może wypalony jest odbłyśnik/zabrudzona soczewka? Klosze lamp są czyste i przejrzyste czy matowe? Dostałem ostatnio od znajomego lampę na H7 z polifta po niewiadomym przebiegu i użytkowaniu, zdemontowałem soczewkę tak wyglądał odbłyśnik: sama soczewka też miała na sobie tłusty nalot
  4. Jak wiemy żadna z uniwersalnych ramek nie pasuje, a jako że lubię mieć zrobione wszystko idealnie postawiłem na rzeźbienie - kupiłem ramkę z Dacii Sandero, przyciąłem do odpowiedniego rozmiaru a następnie przy pomocy żywicy, włókna szklanego i miękkiej szpachli scaliłem ze sobą 2 elementy. Testowo zakładałem i ściągałem cały panel 3 razy - wszystko ładnie się trzyma, nic nie pęka, nic nie trzeszczy - jest twardo i elastycznie Tak to wygląda po wstępnym przeszlifowaniu dremelem - jutro ostatnia warstwa szpachli/żywicy i końcowe szlifowanie ręczne
  5. Też mam problem z odbiorem - na starym oryginalnym radiu wszystko ładnie działało, po zmianie radia na MediaNav Evolution z Captura na otwartej przestrzeni łapie parę stacji jednak jakość odbioru jest mierna. Po wjeździe np do garażu lub pod wiatę nie łapie żadnej stacji. Na starym radiu łapało wszędzie paręnaście stacji z idealnym odbiorem.... :(
  6. Nie wiem jak mocno "lata" u Ciebie - u mnie wygląda to tak że oparcie chodzi minimalnie przód/tył w każdym położeniu poza pionowym - tylko w tym stanie jest idealnie sztywne. Wyciągałem kiedyś fotel z auta, jednak jest to grubsza sprawa - trzeba ściągać wszystkie plastiki + materiałowe obicie ja nie miałem na to czasu więc porzuciłem jak narazie ten temat. Dowiedziałem się tylko że odpowiada za to wyrobiona zębatka...
  7. Zmieniałem w maju kpl przód i tył z ATE - w pudełku z tarczami miałem nowe nakrętki i dekielki
  8. Za te ruchy oparcia odpowiada podobno wyrobiona zębatka w mechanizmie fotela. Sprawdź czy oparcie lata gdy fotel jest w położeniu "0" tzn oparcie jest pionowo.
  9. ok, jestem w trakcie wydzierania całej tej szufladki, dam znać czy to bezpiecznik^^ Problemem okazał się rzeczywiście bezpiecznik 10A - wszystko ponownie działa, dzięki za pomoc Temat można zamknąć
  10. Witam, wczoraj zrobiłem małe zwarcie - nie działają prawe światła pozycyjne przód i tył(stop działa), oraz podświetlenie tablicy. Bagażnik normalnie się otwiera, tempomat/ogranicznik działa - gdzie szukać przyczyny?
  11. Wyciągałem to już ze 3 razy - jest cholernie ciężko jednak nie jestem w stanie sensownie opisać jak to zrobić^^
  12. W oryginalnym działało, w Media Nav pomimo połączenia pinu 1 z 13 opcja ta nie działa :(
  13. Działa Wam opcja "prędkość" - tzn zwiększania głośności przy przyspieszaniu?
  14. Dla niewtajemniczonych lub nieumiejących - soczewkę H7 da się wyciągnąć z lampy bez jej rozcinania
  15. Adamerio

    Megane II phI Renault Megane II 1.6 16V 2003

    Niektórym się nie podoba, innym się podoba ale ostatecznie ta bryła samochodu jest unikalna i jedyna w swoim rodzaju - do dziś nie ma żadnego podobnego HB na rynku
×