Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Coupe2009

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    23
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    MeganeIII ph1
  • Silnik
    2.0 Tce 180
  • Przebieg (tys.km)
    137000

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Fajnie, że Ci się udało. U mnie wszystko prawidłowo podłączone. CBOX włączony za pomocą CLIPa a jednak USB nie działa. Jak podłączam CLIP, to nie widzi mi radia, mimo że wszystko pracuje jak należy.
  2. Kolega ma różne części z Megane, Clio, Twingo itd.. Niestety każde radio ma inne złącze niż moje. Pozaginalismy lekko piny w CBOXie na wypadek jakby coś nie łączyło. Od nowa położylem wiązkę od radia do szarej kostki. Połączenia są OK. Nie ruszyło. Nadal mam zamrozony ekran na kilka sekund. Pewnie jest to jakaś pierdola ale nie ukrywam że już chyba nie chce przy tym siedzieć. Chyba że Cinas bywasz czasem w okolicach Piotrkowa Tryb albo Łodzi, to moglibyśmy się umówić... Załączam zdjęcia z CLIP'a gdzie widać że mam jakieś błędy związane z radiem. Dodam, że nie mam z nim problemów i wszystko wszyściusieńko w samochodzie działa... Ma ktoś jakiś pomysł o co chodzi ? Szperam po zagranicznych forach i wyszukałem że ktoś miał podobny problem do mojego. Polutowane wszystko prawidłowo ( on lutował chyba przy wyświetlaczu a ja przy samym radiu), włączona funkcja w CLIPie a i tak nie działa i w dodatku ten sam komunikat. https://www.drive2.ru/l/10116032/ rosyjskie forum ale przeglądarka chrome bez problemu z automatu tłumaczy na język polski
  3. Przyjrzałem się szarej wtyczce co wchodzi do CBOXa i piny wyglądają OK. Tak jak pisałeś, zamieniłem miejscami pin 1 z 2, nic to nie dało... Brak prądu w przedłużce USB i ekran nadal zamrożony na 20s. Po prostu nie przyjmuje do wiadomości ze udało mi się kupić 2x uszkodzony CBOX.. Gdzieś indziej lezy problem... Ktoś, coś może jeszcze podpowie? Moze zmostkowac przy wtyczce pin 1 i 2? Nie powinno się nic stać bo one dalej i tak są połączone Pożyczyłem od kolegi oryginalne gniazdo i oryginalną wiązkę ze zdjęć - nie ruszyło Podmieniliśmy już 3 CBOXa - nie ruszyło Podłączyliśmy CLIP, jest ustawione AUX1 i BOX1 - nie ruszyło może trzeba wprowadzić VIN? Dziwne.. jak mierzę napięcia na szarej kostce, to są takie jak podał Cinas więc wlutowałem się przy radiu prawidłowo. Nadal brak prądu w przedłużce USB i ekran startowy zamrożony na 20s. Gdzie leży problem? Ma ktoś jakiś pomysł?
  4. Cinas, pomierzylem napięcia zgodnie z Twoja instrukcja powyżej. Jest idealnie i wszystko się zgadza. Rozumiem, że jest pewność że wszystkie przewody podłączyłem prawidłowo? Sprawdziłem jeszcze raz przedłużke USB, jest przejście na każdym pilnie pomiędzy końcówkami a w porcie nadal nie ma napięcia i dlatego pendrive nie świeci. Zauważyłem ostatnio ze jak włączę radio, to muzyka leci, da się sterować i wszystko na nim robić ale na wyświetlaczu mam ciągle logo Renault przez 20sekund a potem widać na nim co robię na radiu. Wcześniej miałem taz że włączyłem radio, przez 2 sekundy był napis renault, potem przez sekundę 3d sound by arkamys a potem normalnie. Teraz mam małą zwieche na wyświetlaczu przy pierwszym wlaczeniu... Stało się to z tydzień przed montażem CBOXa Masz jeszcze jakiś pomysł jak uruchomić CBOXa i czy problem wyżej ma jakiś z tym związek?
  5. Powoli zaczyna mnie to irytować x CBOX nr 280246043R z roku 2011. Nie świeci pendrive a funkcja jak na zdjęciu wyżej jest na szaro i nie da się w nią wejść. x Żeby nie rozbierać znowu plastików, zamówiłem inny CBOX, tym razem o numerach 280240001R z roku 2009 czyli rocznik mojego auta. Sytuacja ta sama co wyżej. x Dla pewności sprawdźcie podłączenie: x x szara kostka CBOX - Czarna duża kostka przy radiu: x 7 - 12 MASA 3 - 15 PLUS 1- 13 OBD 2 - 9 OBD 4- 16 x x x Kable od przedłużki USB lutowane kolor w kolor - przedzwonione miernikiem i jest przejście Kable od szarej wtyczki również przedzwonione miernikiem i jest przejście Czarna mała kostka co była wpięta w gniazdo Chinch, powędrowała do CBOXa x Na komputerze znalazłem funkcję co brzmiała mniej/więcej: AMP0 CBOX0 NAV0 i w miejscu CBOX0 zmieniłem na 1. x Kable które lutowałem do kostki przy radiu są solidnie przylutowane i ładnie zabezpieczone izolacją... Przywracałem też radio do ustawień fabrycznych. x Ma ktoś jakiś pomysł? Cokolwiek... Moje się już skończyły... x x x REGULAMIN: 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER... - mireczek01
  6. Udało się podłączyć moduł CBOX. Pozostaje teraz kwestia jego aktywacji. Znajomy mechanik aktywował mi opcję CBOX w radiu za pomocą komputera diagnostycznego AUTEL. Po tej operacji pojawiła mi się dodatkowa funkcja w ustawieniach radia ale jest ona na szaro więc nie da się w nią wejść. Na podłączanym pendrivie nie pali sie dioda więc wygląda, że nie dochodzi do niego napięcie. Jestem pewny że wszystkie podłączenia wykonałem prawidłowo. Sprawdzałem je kilka razy. Dowiedziałem się, że muszę dodatkowy moduł aktywować w nie tylko w radiu ale też w sieci CAN. Zorganizowałem laptopa z interfejsem CLIP. Pomożecie gdzie tego szukać? Przekopałem już tego trochę i wysiadam...
  7. Może ktoś oprócz kolegi @cinas zna odpowiedź na moje pytanie ?
  8. Też podłączam się pod pytanie. Mam radio Arkamys 3D i szukam czegoś co odmłodzi fabryczny zestaw. Czy ktoś się orientuje czy przy takim zestawie i podobnych działa pilot przy kierownicy ?
  9. Cześć, Przeczytałem cały temat ale moje pytanie nieco odbiega od schematu. Mam system Audio 3D Arkamys z małym wyświetlaczem i bez nawigacji w swojej Meganie III coupe. Chciałbym wymienić sam wyświetlacz na kolorowy plus do tego założyć kamerę cofania. Kompletnie nie zależy mi na nawigacji. Chcę wymienić sam wyświetlacz i dorzucić kamerę cofania. Na allegro widziałem zestawy: wyświetlacz + daszek za około 150zł. Kamera to koszt około 50zł. 1.Jak będzie współpracować moje radio z innym ( w tym przypadku kolorowym) wyświetlaczem? 2.Czy coś takiego ma prawo zadziałać? 3.Czy dużo jest z tym zabawy i czy trzeba będzie coś aktywować clipem? 4.Wiązka pozostaje ta sama czy będzie czegoś brakować/będzie inna? 5. cinas - jakie Ty masz zdanie w przypadku mojego pomysłu?
  10. Nieaktualne. Kupiłem już nową półośkę. Temat do zamknięcia. Dziękuję wszystkim za pomoc
  11. Najpierw odkręć korek od zbiorniczka płynu. Potem jak kręcisz tłoczkiem, to też go dociskaj mocno, powinno pójść. U mnie zadziałało
  12. Kupię pompę paliwa Megane III RS 2.0 TCe koniecznie z RS'a albo wersji GT / Kubica / 180 Pomimo, że numer części jest taki sam, nie pasuje od 1.4 TCe, 1.6 16V, 1.5dCi i inncyh 17202000R
  13. Cześć, Przez moje zaniedbanie z wymianą opaski na manszecie, zbliżam się do wymiany przegubu i tu pojawia się problem. pacjent to megane III coupe 2009 2.0Tce 180 W internecie znalazłem tylko info, że przegub występuje w komplecie z półosią. Oprócz tego znalazłem 2 aukcje po 400zł za używkę w nie wiadomo jakim stanie... Nowej części w internetach nie znalazłem, lokalne sklepy motoryzacyjne rozkładają ręce i mówią, że to nie występuje w zamienniku i tylko ASO. Przerabiał ktoś taki temat? Może ktoś podać namiary? Może regeneracja (głośno myślę) ? Przecież to tylko przegub, a auto jakieś egzotyczne też nie jest... Liczę się z kosztami ale bez przesady
  14. cinas Chciałem dołożyć USB do swojej Megane III ( Radio Arkamys 3D bez navi, jest bluetooth, gałki na radiu a pod radiem złącze 2x chinch) Zakupiłem C-BOX i przedłużkę USB, którą chciałbym umieścić w schowku. Zanim rozbebeszę pół deski chciałbym mieć pewność co do podłączeń 1. Ta wiązka z pięcioma kablami ma być podłączona przy radiu? Znalazłem Twój zestaw na sprzedaż, ale zdjęcie jest nieczytelne. Jest tam przewód: szary/brązowy/czerwony/pomarańczowy/czarny. Poratujesz proszę instrukcją gdzie to dokładnie podłączyć? 2. Cztery kable z tej wiązki lutujemy do przedłużki USB. Zielony i biały przewód idzie w dodatkowym ekranie. Przedzwoniłem je miernikiem i według numeracji z tej szarej kostki jest to odpowiednio: 1.czerwony 2.biały 3.zielony 4.czarny. Czy numery przewodów z tej kostki odpowiadają tym co na zdjęciu USB standard A? 3. Wypinam kostkę od złącza chich poniżej radia i podpinam tutaj ? 4. Chyba bezużyteczna kostka w moim przypadku Mam nadzieję, że pomożesz Dziękuję
  15. Odpuść ten bodykit z RS. Widać że lubisz to auto bez przesady, nie do diesla 1.5 Byle zardzewiała honda z vteciem zrobi Ci przeciąg na światłach i przynajmniej nic wyglądem nie udaje
×
×
  • Utwórz nowe...