Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl


Ramki pod tablice rejestracyjne - dopisz się do listy


roberto1915

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane III
  • Silnik
    1,6
  • Przebieg (tys.km)
    76

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Chodzi o to, że ten objaw występuje zawsze przy dodawaniu gazu przy obciążeniu, na każdym biegu. Ruszam i za chwilkę(od ok 1500obr) słychać warkot/klekot, zmieniam bieg dodaje gazu i znów słychać. Stabilizuję obroty-cisza a w momencie przyspieszenia znów słychać odgłos. Znajomy ma ten sam silnik i objaw nie występuje, u mnie przed wymiana rozrządu i czyszczeniem przepustnicy też nie. Jeśli chodzi o prędkość to: jazdy, wiadomo im szybciej to obroty większe i mam wrażenie że silnik głośniej pracuje niż przed serwisem rozrządu. Myślałem też o oględzinach konkretnych układu wydechu, może tam coś nie gra.
  2. Witam, posiadam megi 1.6 16V. Podczas przyspieszania, od ok 1500obr pojawia się delikatny warkot/klekot(nie wiem jak to nazwać). Nie jest bardzo głośny ale słyszalny i co za tym idzie denerwujący. Dodam, że objawy pojawiły się po wymianie rozrządu + KZFR oraz czyszczeniu przepustnicy(znajomy mechanik zapewniał że używał blokad przy wymianie i że jest ustawiony dobrze) .Po wyrównaniu obrotów cichnie, ale mam wrażenie że autko głośniej pracuje przy większych prędkościach. . Podczas gazowania bez obciążenia objaw nie występuje. Jakieś sugestie? może miał/ ma ktoś podobnie? Może problemu szukać w układzie wydechowym?
  3. Witam, czy zjawisko szarpnięć silnika i przesuwania lewarka zmiany biegów podczas gwałtownego dodania/odjęcia gazu może powodować coś innego niż uszkodzone poduszki silnika? Spotkał się ktoś z taką sytuacją? Pozdrawiam
  4. Witam! mam pytanko odnośnie mojej megi. Opisuje problem: Podczas jazdy na lekkim gazie w zakresie prędkości od ok 45km/h do ok 80km/h słychać buczenie/gwizd.Słychać to również przy hamowaniu silnikiem, podczas jazdy na luzie, sprzęgło nie zmienia zachowania tzn czy wciśnięte czy nie to i tak słychać. w momencie większego dodania gazu dźwięk zanika. Przy wyższych prędkościach nie słychać. Na pewno dochodzi z przodu samochodu, bardziej z silnika niż z kół. Skrzynia?? Ma ktoś lub miał podobny problem?
×