Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'Megane II phI'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Główna kategoria forum
    • Giełda: Ogłoszenia motoryzacyjne, sprawdź i dodaj własne
    • Forum Ogólne
    • Zniżki dla użytkowników
    • Zloty i spotkania
    • Offtopic / Fun
    • Zakup Renault Megane / Scenic / Fluence i innych modeli - porady, opinie, oceny ogłoszeń
    • Nasi użytkownicy i ich auta
    • Regulaminy
  • Dział Techniczny
    • Mechanika - ogólne
    • Silnik i osprzęt mechaniczny, skrzynia biegów, wydech
    • Nadwozie, podwozie, wnętrze
    • Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji
    • Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Elektryka, elektronika - ogólne
    • Akumulator i alternator
    • Osprzęt elektryczny silnika
    • Oświetlenie
    • Car Audio (nagłośnienie, nawigacja)
    • CB Radio
    • Felgi i opony
    • Diagnostyka
    • Tuning / Renault Sport
    • LPG
    • Informacje (wszystkie modele)
    • Dealerzy, serwisy, warsztaty
  • Pozostałe modele marki Renault
  • Giełda
  • Elektroniczna książka pojazdu
  • Działanie Forum
  • English section
  • Wielkopolska's Tematy

Blogi

Brak wyników do wyświetlenia.

Brak wyników do wyświetlenia.

Kategorie

  • Aktualności
    • Z kraju
    • Ze świata
  • Wywiady
  • Informacje
  • Testy samochodów

Kategorie

  • Sprzedam
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne
  • Kupię
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne

Categories

  • Nasze naprawy
  • Zdarzenia drogowe
  • Reklamy
  • Ciekawostki
  • Transport
  • Testy
  • Śmieszne
  • Sport

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Gagu-Gadu


Strona www


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania


Auto


Silnik


Przebieg (tys.km)

Znaleziono 10433 wyników

  1. Witam. Od tygodnia walczę z autem mojego ojca. Pacjent : Megane II 1.6 rok 2003 Objawy : Po powrocie z pracy ojciec zgasił auto a następnego dnia już nie odpaliło. Ojciec próbował odpalić do skutku co doprowadziło do rozładowania akumulatora. Jako że aku był stary został zakupiony nowy ale objawy pozostały. A teraz do rzeczy. Po włożeniu karty do czytnika wszystko jest ok. Żadnych błędów. Przy próbie odpalenia dioda immo gaśnie ale auto nie załapuje. Po tym wywala błąd wykrycia karty a po chwili błąd blokady kierownicy. Blokadę wymieniłem na wyczyszczona przez elektronika, miała sama się zaadaptować ale dalej to samo. Kreci i nic. Sprawdziłem iskre na świecach-jest. Pompa paliwa chodzi. Bezpieczniki całe. Już nie mam pomysłu. Czy cewka w karcie się odlutowala, czy może czujnik położenia wału. Chyba nie pozostanie mi nic innego jak zaprowadzić ja do jakiegoś elektromechanika. Chyba że jest jakiś program diagnostyczny na necie który sobie poradzi z odczytem błędów to sam zrobię diagnostyke. Sam nie jestem laikiem w przypadku napraw aut, ale przy Reno poległem......
  2. Czy dysponuje ktoś katalogiem, żeby podać numer katalogowy uszczelek kolektora dolotowego i od pokrywy zaworów ? Będę wdzięczny jak zna ktoś rozmiar nasadki
  3. Witam, problem jak w temacie. Zerwany pasek roozrzdu i po wymianie silnika. Auto zaczyna świrować przy dodawaniu gazu. Na światłach falują obroty. Przyspieszanie raz dobre a raz czuć, że zamula. Podłączenie kompa dało usterkę : sterowanie przepustnicy. Podstawienie drugiej daje takie same objawy. A przy przyspieszaniu czuć na każdym biegu takie szarpnięcia jakby przerwa w mocy . Auto jakby chciało a nie mogło. Pomożecie ? Cewki, świece itp w porządku. Olej, filtr nowe. Nasuwa się sterownik przepustnicy... Sam nie wiem. Pozdrawiam
  4. Witam Posiadam meganke II i muszę zakupic zimowe opony najlepiej z felgami... Mam felgi 6,5 J16H ET 49 i pytanie czy beda pasowac do tego 6Jx15H2 4X100 ET 43 Proszę o pomoc pozdrawiam
  5. Witam serdecznie. Problemem mojego auta jest to iz podczas jazdy na rozgrzanym silniku, zwłaszcza w gorące dni samochód zaczyna przerywać przy jeździe bez dodawania gazu np z górki czy dojeżdżając do skrzyżowania. po zatrzymaniu potrafi zgasnąć ale bardzo rzadko. Po dodaniu gazu przyspiesza normalnie. Auto pół roku temu miało wymieniany rozrząd, cewki i świece. Podpięcie pod komputer pokazało błąd sygnału z czujnika położenia wałka rozrządu, czujnik wymieniony, błędu brak a problem nadal występuje. Może ktoś wspomóc radą jak sobie poradzić i zlikwidować usterkę?
  6. Cześć Walczę nadal z elektrycznymi szybami, które z dnia na dzień przestały działać. W skrzynce bezpieczników brak jest napięcia na wszystkich trzech bezpiecznikach dotyczących szyb. Nad bezpiecznikami jest tylko jeden przekaźnik od dodatkowych akcesoriów. Gdzie szukać przyczyny braku napięcia do sterowania elektrycznego szyb? Poprzez akumulator przez jakie układy idzie napięcie do bezpieczników. Czy może szukać problemu w skrzynce bezpieczników o numerze serwisowym 645 czy w bezpiecznikach pod maską? Oprócz wszystkich szyb całe inne wyposażenie działa prawidłowo.
  7. Witam , proszę o radę ułamała mi się koncówka bagnetu dosłownie 10cm , zdjąłem ta fifke odme i próbowałem go chwycić chytakiem do śrubek ale nie udało się . Specem nie jestem , ale tam jest chyba ten tkz smok i nie powinno tej końcówki zassać do panewek wału itp . Do wymiany oleju mam jeszcze 4 tys km . Co radzicie ?
  8. Witam! Mój problem wyglada następująco: miałem problem z odpalaniem na zimnym silniku (tzn auto odpala ale gaśnie po kilku sekundach), wypinam zawór - działa elegancko, wpinam nadal problem. Tak wiec zamówiłem nowy zawór - oryginał, a problem nadal ten sam. Teraz czy może to być kwestia błędu w pamięci czy raczej wtyka od elektrozaworu?
  9. Witam, megane 1.4 98km z lpg. szukam Ale nie mogę nic znaleźć. Problem polega na tym że po dłuższym postoju, noc, 8h w pracy, pojawia się problem z odpaleniem A raczej jego jakością, bardzo długo kręci zanim złapie, oczywiście bez żadnego dodawania gazu podczas odpalania. Natomiast kiedy rozpoczne rozruch silnika, szybko wyłącze i odpale raz jeszcze to od razu odpala od strzału. Na raz kręci bardzo długo... Akumulator nowy, swiece nowe bo walil wypadanie zapłonu na 3 cylindrze, może ktoś się spotkał z czymś takim. Brakuje mi pomysłu, pompę paliwa chyba można wykluczyć bo nawet pompujac paliwo poprzez kilkukrotne włączenie samego zapłonu nic nie daje.
  10. U mnie w megi II 1.6 16V był wymieniany elektrozawór sterowania zmiennymi fazami rozrządu. Czy ten element często nawala, bo ta naprawa była wykonywana przez poprzedniego właściciela auta. Jakie złe efekty są przy psującym się zaworze, co się dzieje z autem? U mnie czasem przy zimnym silniku auto się dławi ale ma to miejsce przy ok pierwszych 400 metrach porannej jazdy. Czy ma to jakiś związek z tym zaworem?
  11. Witam, mam problem ze swoją Meganką II... Nie mogę uruchomić auta, ponieważ dioda immobilizera ciągle świeci podczas próby rozruchu silnika. Rozrusznik nie kręci, włącza się także wentylator na najwyższy bieg oraz są dwa charakterystyczne dźwięki "piknięcia". Czasami po 20min prób udaje się uruchomić auto... Czasami odpali po 5min i będzie odpalał kilka razy i nagle przestaje... Nie wiem o co chodzi ! Napewno nie puszcza Immobilizer, ale dlaczego? Sprawdzone bezpieczniki na klemie plusowej, a nawet zamieniona cała klema ! Zamienione 3x moduły UCH 100% sprawne i nic, dalej to samo... Jakieś rady?
  12. Witam. Niedługo będę posiadaczem Megane 2 2008 r i zamiast halogenów ma zaślepki, zastanawiam się czy jest tam gotowe podłączenie, wtyczka - zakładam halogeny i jest ok,(tylko trzeba jeszcze zmienić manetkę czy coś takiego żeby je włączyć), klimatyzacja,4 elektryczne szyby a halogenów brak . jak to można sprawdzić, jeszcze samochodu nie mam po Vin? pozdrawiam
  13. Witam, Po uruchomieniu silnika wyskakuje błąd "awaria elektroniczna". Świecą się kierunki,(ale tylko na liczniku), nie działa obrotomierz, caly czas są włączone wycieraczki. Świeci się również żółta kontrolka "silnika".Auto nie reaguje na przycisk wyłączenia. Silnik pracuje równo - wszystko mechanicznie sprawne. Proszę o pomoc. Zaznaczam, że mechanika, elektronika w aucie jest na baardzo podstawowym poziomie :P Megane II 1.4 16v 98 km. 2003r.
  14. Jak w tytule,jak zdjąć te rączki z przednich drzwi?Wiem że ta przednia część jest na zatrzaski a co z resztą,czy trzeba zciągać całą tapicerke?
  15. Wczoraj dotarły do mnie nowe pouliretanowe poduszki skrzyni / silnika. Wyglądają one tak: Pewnie będzie twardo i drgania przeniosą sie na budę ale dziś silnik ze skrzynią już na nich wisiał - ani nie drgnie ;) Zobaczymy jak będzie przy pierwszym rozruchu
  16. Witam, czy klamka ze scenica II phi z modułem hands free będzie pasować do mojej meganki z takim samym modułem? Potrzebuję a na portalu nie ma.
  17. Witam Po przeszukaniu forum niestety nie znalazłem podobnego tematu. Sprawa wygląda następująco : wkurza mnie pojedynczy stuk dochodzący z prawej strony z okolic McPersona - jest to taki odgłos sprężysty jakby przy walniętej poduszce/łożysku amortyzatora - jednak stuk ten występuje również przy powolnej jeździe na wprost - zarówno w przód jak i w tył. Właśnie z tej strony gdzie stuka miałem wymienione całe górne mocowanie amora, na SKP nic nie wyszło , sprężyna cała Czy ktoś miał podobny przypadek
  18. Czesc. Od pewnego czasu z kazdym dniem coraz bardziej slychac w zakresie 2-3k obrotow taki szum/wycie skrzyni, najmocniej na 2 i 3 ale teraz juz zaczyna wyć też 5 bieg. Zajrzalem pod samochod, faktycznie, skrzynia zapocona glownie od dolu na laczeniu i od strony tego czarnego dekielka z boku. Wydaje mi sie ze cieknie z okolic wybieraka skrzyni. Chciałem w zwiazku z tym dolac oleju do skrzyni bo mysle ze pewnie ubyło, wiec odkrecam korek, a tam stan oleju jak najbardziej w porządku (wylewa sie delikatnie przez otwór) Moze ktos ma pomysl o co chodzi z tym wyciem biegow skoro stan oleju ma w normie? Sama z siebie by sie posypała tak nagle? Olej w niej był zmieniany jakieś 30k km temu, biegi wchodzą idealnie.
  19. Postawiłem przed sklepem samochód. Podczas gdy robiłem zakupy spadł ulewny deszcz z gradem. Odpaliłem samochód i wyświetlił się "Electronic Fault" i "Service", ale samochód działał całkowicie normalnie. Zgodnie z jednym angielskojęzycznym filmikiem zrobiłem mniej więcej to co tam zalecali, czyli wyjąłem to elektroniczne urządzenie pod bezpiecznikami pod maską i sprawdziłem czy nie ma jakiś zabrudzeń na płytkach drukowanych i sprawdziłem te bezpieczniki. Wszystko wyglądało dobrze. Sprawdziłem też mocowanie akumulatora, aczkolwiek nie używałem żadnych contactsprayów. Po przejechaniu kilkudziesięciu metrów znowu błąd się włączył i cały czas się świeci po uruchomieniu auta. Samochód przejechał już prawie 200 km i wszystko działa dobrze. Ma ktoś jakiś pomysł?
  20. Hej, gdzie można zdobyć gumę, w której idą przewody do klapy bagażnika w Megane II Kombi? Sedan ma kompletnie inną. W ASO chyba z całą wiązką za kilkaset złotychj proponują. ;P Pasuje od innego auta coś? A może ktoś ma taką gumę? Mam nadzieję, że dział ok jest. Dzięki za odpowiedzi
  21. Witam. Posiadam w/w samochód. Jak większość użytkowników tego auta, zauważyło, że przy 100 km/h mamy 3 tys. obrotów na minute. Chciałbym podmienić koła zębate V biegu, tak żeby było około 120 km/h przy tych samych obrotach. Na forum widziałem kilka tematów, ale dotyczyły Scenica I z inną skrzynia biegów. Może ktoś z Was wykonał podobna przeróbkę, lub wie z jakiej skrzyni będą pasować koła zębate? Silnik: K4M760, skrzynia: JH3142. Pozdrawiam.
  22. Witam Jest pewien problem ponieważ od kilku dni zauważyłem plamy od strony rozrzadu, płynu chłodniczego ubywa ze zbiorniczka jakieś 300-500ml Jest to dziwna sprawa bo zaczyna wycieka dopiero po tym jak się przejedzie kilka kilometrów i postawi się samochód na godzinkę to już jest plama, podczas trasy wszystko ok, przynajmniej tak się wydaje. Ktoś ma jakiś pomysł? Na razie nie jestem w stanie podjechać do mechanika bo mnie nie ma na miejscu
  23. Witam od tygodnia stalem sie posiadaczem megany coupe 2001 r 1.9 dci . radio w tym samochodzie nie dziala jak zdobyc kod do radia ??? mam ksiazke od radia ale tam nic takiego nie znalazlem , prosze o pomoc , pozdrawiam
  24. Witajcie Mam ostatnio problemy z odpalaniem za pierwszym razem. Czasem dłużej zakręci, czasem odpali za pierwszym razem, czasem za drugim...ale dziś po pracy zapalił dopiero za piątym.. Od razu pojechałem do serwisu, tam podpięli pod komputer; wyskoczył błąd czujnika położenia wałka rozrządu. Błąd ten pojawiał się w moim aucie od kilku miesięcy (wracał po kasowaniu), więc coś faktycznie jest nie halo. Ale do rzeczy - jaki dokładnie mam zamontować ten czujnik? Serwisant mówił, że jest jakiś z kablem, drugi jest bez kabla, a musi zamówić ten poprawny do mojego wozu, gdyż części elektrycznych nie może zwracać do hurtowni. 2003, 1.6 16V , benzyna, 150k
  25. Witam, orientuję się ktoś czy zderzaki j/w do hb będą pasowały z 3d do wersji 5d? Na logikę biorąc powinno być Ok, lecz wolę się upewnić pytając. Rocznik dawcy i biorcy 2003
×
×
  • Utwórz nowe...