Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'Megane III phIII'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Główna kategoria forum
    • Giełda: Ogłoszenia motoryzacyjne, sprawdź i dodaj własne
    • Forum Ogólne
    • Zniżki dla użytkowników
    • Zloty i spotkania
    • Offtopic / Fun
    • Zakup Renault Megane / Scenic / Fluence i innych modeli - porady, opinie, oceny ogłoszeń
    • Nasi użytkownicy i ich auta
    • Regulaminy
  • Dział Techniczny
    • Mechanika - ogólne
    • Silnik i osprzęt mechaniczny, skrzynia biegów, wydech
    • Nadwozie, podwozie, wnętrze
    • Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji
    • Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Elektryka, elektronika - ogólne
    • Akumulator i alternator
    • Osprzęt elektryczny silnika
    • Oświetlenie
    • Car Audio (nagłośnienie, nawigacja)
    • CB Radio
    • Felgi i opony
    • Diagnostyka
    • Tuning / Renault Sport
    • LPG
    • Informacje (wszystkie modele)
    • Dealerzy, serwisy, warsztaty
  • Pozostałe modele marki Renault
    • Samochody osobowe
    • Samochody dostawcze
  • Giełda
    • Sprzedam
    • Kupię / Poszukuję
    • Dodaj ogłoszenie
  • Elektroniczna książka pojazdu
    • Opinie i uwagi do działania moje.megane.com.pl
  • Działanie Forum
    • Działanie Forum
  • English section
    • General discussion
  • Wielkopolska's Tematy

Blogi

Brak wyników do wyświetlenia.

Brak wyników do wyświetlenia.

Kategorie

  • Aktualności
    • Z kraju
    • Ze świata
  • Wywiady
  • Informacje
  • Testy samochodów

Kategorie

  • Sprzedam
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne
  • Kupię
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne

Categories

  • Nasze naprawy
  • Zdarzenia drogowe
  • Reklamy
  • Ciekawostki
  • Transport
  • Testy
  • Śmieszne

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Strona www


Jabber


Zainteresowania


Auto


Silnik


Przebieg (tys.km)

Znaleziono 181 wyników

  1. Witam, Moi drodzy, mam problem z radiem... nie działa...jakiś czas działało, później samo z siebie przestało grać, jak i znowu zaczęło. Teraz nie gra wcale, ale słychać, jakby chciało się uruchomić, bo chyba laser startuje. I tak w kółko, zapętla się, ale na wyświetlaczu nic nie widać. Czasem zdarzy się, że na wyświetlaczu pojawi się częstotliwość fm, ale gdy próbuję cokolwiek wcisnąć, zmienić częstotliwość, to nie reaguje i po chwili znika to z wyświetlacza. Widać tylko godzinę i temperaturę w górnych rogach. Włożyłem płytę, i nic, ciągle "klika" jakby chciało startować. Podłączyłem przez USB telefon i widać jak co chwilę rozłącza ładowanie telefonu. Liczę na jakieś sugestie nim udam się do serwisu, żeby mnie nie oszwabili i żebym ja był mądrzejszy
  2. Witam, Posiadam w swojej Megane nawigacje Tom Tom Carminat Live. Nie mam pojecia co sie dzieje... W trakcie zmiany i ,,TESTU" wybranego głosu radio nie ścisza się. Próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne, to również nie poskutkowało Podobnie w trakcie nawigowania brak wskazówek głosowych np. ,, skręć w prawo" itd. Bardzo proszę o pomoc i podpowiedzi. Jeśli chodzi o "włącz dźwięki", " włącz głos" czy też przycisk MUTE wszystkie te opcje zostaly przeze mnie przeanalizowane ale bez skutku...
  3. witam, Czy ma ktoś dostęp do Dyalogis ? potrzebuję schemat elektryczny komory silnika, a dokładnie potrzebuje wiedzieć w które złącze komputera i na jaki pin idzie sygnał z Map sensor. MIII 1.6 16v 2015
  4. Witam, przeczytałem różne fora i postanowiłem dolewać olej do paliwa w swoim 1.5 dCi 110KM ( FAP ), pytanie brzmi jaki olej będzie najlepszy, jaki wy dolewacie ? Chodzi mi o konkretną nazwę oleju nisko popiołowego. Pozdrawiam
  5. Proszę o podpowiedź w interpretacji wyników diagnostyki clipem v145. Układ elektronic. moduł interfejsu CAN DTC930913 - sygnał aktywacji - obwód otwarty Dodatkowo ale te udało się skasować: Moduł elektroniczny hamulec parkingowy DTC516868 - ruch pojazdu przy maksymalnym zaciągnięciu - sygnał zdarzenia DTC50C649 - moduł elektroniczny - wewnętrzna usterka elektroniczna Moduł elektroniczny ESP DTCC42200 - info multipleks nieprawidł. - moduł zesp. kab. - podtyp bez informacji DTC955267 - zabezpieczenie blokady kolumny kierownicy - nieprawidłowy sygnał po zdarzeniu Bolączki: - auto nie zawsze odpala w układzie sprzęgło+bieg+start / luz+start (z HF i ze slotu) i konieczne jest wciśnięcie hamulca - dwa razy w sporych odstępach czasu po zgaszeniu wyskoczył na zegarach błąd związany z elektromechanicznym hamulcem postojowym
  6. Witam, czy ktoś wie jak można wyjąć ten plastik? Mam bardzo porysowany i okleiłbym go folią carbonową (mam tak zrobiona listwę na konsoli?)
  7. Mam dorbą informację dla użytkowników R-Linka. W najnowszej aktualizacji (11.341) dodana została funkcja Android Auto oraz MirrorLink. Po kilku dniach udało mi się w pełni aktywować i przetestować tą funkcję. Co potrzebujemy: Aktualizację R-Linka do wersji minimu 11.341. Można to zrobić przez R-Link store lub Moje Renault. Telefon z androidem w wersji minimum 5 lollipop. Aplikację Android Auto do ściągnięcia ze strony: https://www.apkmirro...c/android-auto/ Aktywację funkcji w nawigacji - nie da się tego zrobić Clipem. Mogę aktywować tą opcję w każdej nawigacji R-Link - więcej na PW. Tak to wygląda u mnie: https://youtu.be/Q58Gy_7w0Hg
  8. Cześć. Szukałem na forum i w internecie informacji na temat wymiany fabrycznej nawigacji na jakąś stację multimedialną z Androidem, ale nie bardzo cokolwiek znalazłem. Wszyscy tylko dokładają navi do aut w nie nie wyposażonych. Wiem że tam są inne wiązki, inaczej się to podłącza. Z racji tego, że mam joya do sterowania nawigacją, a fabryczny tomtom jest beznadziejny, szukam czegoś, co w miarę plug and play da się przełożyć do mojego auta (2015r). Ważne jest aby nie trzeba było ciąć kabli w oryginalnej wiązce. Czy ktoś może już takiego swapa robił? Jakieś sugestie, podpowiedzi, porady ?? Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam. Piotr EDIT: Znalazłem coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/Belsee-Car-Radio-Android-8-0-Navigation-Multimedia-DVD-Renault-Megane-MK3-3-III-Fluence-2009/32867574119.html?spm=a2g17.10010108.1000016.1.62e258487GQ6w9&isOrigTitle=true Piszą, że powinno pasować. Czy mógłby ktoś z Was powiedzieć mi czy te kable będą odpowiednie do mojej instalacji ? Czy trzeba się będzie bawić z lutownicą?
  9. Witam moje pytanie może okazać się trywialne i zapewne było milion razy zadawane jednak nie potrafię nigdzie znaleźć na nie odpowiedzi a mianowicie gdzie jest i jak się dostać do silnika nawiewu z góry dziękuję za wszelką pomoc REGULAMIN 5.1 Użytkownicy zobowiązani są do umieszczania swoich tematów odpowiednich działach i wpisywanie w tytule tematu rzeczowej, zwięzłej informacji, o której mowa w treści... - przeniosłem mireczek01
  10. Witam ostatnio miałem nieszczelność w układzie paliwa (ciekło pod autem na złączce) i wymieniany był przy okazji filtr paliwa (przez warsztat), zauważyłem że mam powietrze w wężyku paliwa idącego od gruszki do filtra, pytanie jak się pozbyć powietrza z tych przewodów? dodam że samochód działa normalnie bez szarpania itp, ale nie wiem czy to ma wpływ na delikatny spadek mocy autka? Wiem ze jest odpowietrzenie ale po jego naciśnięciu syknie powietrzem, ale zaraz sika paliwem, a powietrze dalej jest. Drugie pytanie jest o "zapocone" miejsce pod złączką od węża odmy, czy to oznaka zapchania się węża odmy? można ten przewód zdjąć i np. przeczyścić z obu stron np. czyścikiem do hamulców, żeby nie rozbierać tej puszki bo z tego co wyczytałem to nie można jej rozebrać bez uszkodzenia a nie mam jeszcze kupionej nowej odmy. Poniżej zdjęcia wężyków z powietrzem oraz odmy.
  11. Witam, Padł mi samochód i nie wiem co robić. Obecnie wyświetla mi komunikat Usterka układu kierowniczego, ale wydaje mi się, że mam problem związany z elektroniką. Zacznę od wczoraj: Problemy z odpaleniem samochodu, dopiero po kilku sekundach się odpalił, po odpaleniu falowała wskazówka obrotomierzu. Pomyślałem, że może być problem z jakością paliwa, więc zatankowałem do full pb98. Przy wyjeżdżaniu ze stacji, samochód odpalił na dotyk. Dzisiaj rano próbowałem uruchomić 3 razy, w trakcie uruchamiania kompletnie gasł panel elektroniczny, po 3 próbach odpalenia. Dostałem komunikat odnośnie układu kierowniczego (Samochód nie może zasilić wspomagania kierownicy ? ) Jeżeli ktoś się spotkał z czymś podobnym, to proszę o info. Czekam, aż znajomy podrzuci mi prostownik w celu naładowania akumulatora, jak nic się nie uda, to samochód jedzie jutro do Aso. Chociaż, że mam zaplanowaną wizytę na 14ego sierpnia w celu wymiany klocków hamulcowych.
  12. No właśnie. Kilka dni temu zaczęło mi coś stukać w przednim zawieszeniu. Głuchy odgłos (jakby sprężyna podskakiwała w łożu albo amortyzator się urwał i walił w obudowę). Pojawia się przy wybieraniu nierówności, nawet stosunkowo niewielkich przy małych prędkościach. Obejrzałem wszystko i nic nie znalałem. Pojechałem na SKP na badanie amortyzatorów. Sprawne, reagują równo (różnica 1%). Na szarpakach też nic ciekawego nie znaleziono. Jedyne podejrzenie to łączniki stabilizatora. Dzisiaj wymieniłem (faktycznie były już trochę luźne), ale nie pomogło. Czy ma ktoś może pomysł, co może powodować takie objawy? Jedyny pomysł, jaki mi został, to mocowanie samego stabilizatora, ale rozebranie tego w Megi III nie należy chyba do najprzyjemniejszych :-\
  13. Witam, od pewnego czasu słyszę dwa dziwne dźwięki w swojej megane 3 1.5 dCi. Pierwszy dźwięk to ciche buczenie w wnętrzu samochodu ( z zewnątrz nic nie słychać ) z okolic środka deski rozdzielczej gdzieś tak pod nawiewami ( mogę się mylić, gdyż jest to ciche ), buczenie występuje nie zawsze lecz często raz jest cichsze raz głośniejsze i nie jest równomierne, występuje tylko na biegu jałowym ( po dodaniu gazu do około 1300 obrotów ustępuje ), oraz podczas jazdy gdy puszczam pedał gazu i schodzi z obrotów. Drugi dźwięk słychać przy gaszeniu samochodu ( nie zawsze ) takie krótkie '' brrrrr '' ( słychać z pod maski ). Próbowałem nagrać jeden i drugi dźwięk lecz bezskutecznie gdyż nie jest wystarczająco głośne. Proszę o pomoc, odwdzięczę się. Nadstawilem ucho i slysze jakis dźwięk z tych okolic
  14. Witam czytając instrukcję obsługi opisane jest działanie klimatyzacji z wciśniętym przyciskiem auto;system kontroluje układ i automatycznie włącza lub wyłącza klimatyzację w razie potrzeby.To co zauważyłem to klima chyba chodzi cały czas przy świecącym ''auto'' bo pracuje wentylator na chłodnicy,czy tak jest?Poprzednia M2 z klimatronikiem miała przycisk auto ale tam klimatyzacja włączała się jeśli kabina była nagrzana od słońca i sygnalizowała napisem AC wtedy wiedziałem że pracuje sprężarka.W M3 jeśli nie chcę żeby klima chodziła muszę mieć wciśnięty przycisk ''AC-OFF''?
  15. Witam, przez ostatnie 2 tygodnie miałem wynienianą część płyty podłogowej w piątem odebrałem auto w sobotę stał a w niedzielę od rana pokazywał się komunikat "skontroluj hamuled postojowy" czy może mieć to związek , z : 1. Wymianą płyty podłogowej i coś źle podłączono 2. Kończące się klocki hamulcowe które najbardziej prawdopodobne bo jeśli ma to związek z wymianą płyty to nie wymieniam klocków tylko oddaje auto do serwisu z powrotem
  16. Cześć x Od pewnego czasu mam dziwne dźwięki w komorze silnika. x Nagrałem dwa filmy na których wszystko słychać. x 1 film, przy puszczaniu pedału sprzęgła jest głośne stuknięcie. x 2 film, dziwny dźwięk, nie wiem dokładnie skąd pochodzi. x x Może miał ktoś podobny problem i jest mi w stanie pomóc? REGULAMIN: 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER... - mireczek01
  17. Witajcie Koledzy, Macie może do polecenia jakieś dobre sklep ze spoilerami/nakładkami do Megii z 2010 roku 5 drzwi? Chodzi mi o spoiler tylnej klapy oraz dokładki do zderzaków i może tez nakładki na progi. Puki co moja Megii jest biała, ale będzie na wiosnę czarny dach a zastanawiam się tez nad kolorem felg więc może coś doradzicie
  18. Pojeździłem dziś trochę po gdańskich, nienajlepszej jakości drogach i słyszałem coś jak krótki pisk chyba z przedniego lewego koła (lub tylnego ale raczej przedniego), który pojawia się w momencie gdy auto wjeżdża w jakąś nierówność i koło się na niej obniża. Nie słychać tego ciągle i nie na wszystkich nierównościach. Dźwięk jest delikatny i krótki w stylu "pi", krótszy niż dźwięk zbliżeniowej płatności kartą, taki dosłownie sekundowy. Przy zamkniętych oknach i radiu praktycznie niesłyszalny. Wydobywa się tylko po jakimś uskoku gdy koło w niego wpada. Z racji tego, że przebywam dość daleko od domu (w sobotę do zrobienia 700km) proszę o poradę czy ktoś taki temat przerabiał? Zastanawiam się czy nie podjechać jutro do Zdunka na małe oględziny.
  19. Witam, proszę o sugestie, jakoś brak mi pomysłów. Pacjent megane 3, 1.6 16v 110km - gaz lpg tech obd. Problem występuje i na benzynie i na gazie. Kupiłem przy przebiegu 143 tyś km, dzisiaj ma 160 tyś, gaz montowałem ja. Rozrząd wg historii serwisowej zmieniany przy 100 tyś ( nie wiem czy z kzfr). Pewnego dnia, czasem przy przyspieszaniu zaczął mieć bardziej rzężący odgłos przy przyspieszaniu. Zaczął nierówno przyspieszać, moc nie jest liniowa bardziej falująca, czuć że nie ma kopa ( abstrahuje od mocy), ale błędów brak ( komp gazowy czyta błędy po obd wiec łatwo wpinam się komórką po bt i za pomocą gas droida mam podgląd błędów). Kilka dni temu, na chłodnym silniku, check i przerywa jak zły ( od razu wiadomo że nie pali na jeden gar), szybkie czytanie błędów "losowa przerwa zapłonu" i "przerwa zapłonu na cylindrze 3", skasowałem pojeździłem check na cylindrze 2 . Sklep i 2 cewki zapłonowe beru na 2 i 3 cylinder. Po wymianie moc dalej nieliniowa, odgłos rzężenia czasem, od przypadku do przypadku check i czuć nierówną pracę ( tak delikatnie i przy np 2 tyś obrotów słychać przerywanie). Pojechałem na clipa, jak na złość chodził prawidłowo, wszystko na clipie okej. Po 2 godz znów cyrki. Wykręcone świece (denso wymienione ok 10 tyś temu), wyglądają wzorowo, przerwę przyklepałem na 0.8, zamieniłem świece miejscami i dalej to samo. Wyjąłem zawór kzfr, na stół 12v i działa idealnie. Odpiąłem wtyczkę od kzfr we wtyczkę żarówka i świeci przy przegazowaniu. Podpiąłem kompa lpg i ecu samochodu po elm 327- Map sensor gazu i lpg pokazują te same wartości, temperatury czujnika i reduktora pokazują podobne wartości (wiadomo reduktor ciut niżej ok 2 stopni), iat pokazuje prawidłowe wartości. Zaciągnąłem serwisówkę i szukam jak pomierzyć czujnik wałka i wału ale nie widzę ( strzelam że któryś z tych oszukuje ale wymieniać w ciemno jakoś mi się nie widzi a podmienić nie mam z kim) Dzisiaj check, telepanie, brak zapłonu na świecy 3. Dzisiaj wrócę ok południa, dam mu ostygnąć, wykręcę świecę i pomierzę kompresje - jak powinna być na zimnym ? Ktoś ma jeszcze jakieś sugestie ? Wiem że to reno, ale ten silnik to przecież żaden cud techniki...
  20. Witajcie Forumowicze, Jestem nowym posiadaczem Megii. Ostatnio wyskoczył mi komunikat "skontroluj hamulec parkingowy" i świeci się check. Po podłączeniu komputera nie wykazało żadnych błędów. Hamulce działają bez zarzutów. Dodam, że błąd ten wyskoczył po nocce gdy auto stało na dworze i był mróz. Jak skasować ten błąd? Irytuje mnie jak mi tak świeci na pomarańczowo ;)
  21. Auto Megane 3 2010 rok..potrzebuje krok po kroku opisu jak podłączyć okeen LED zakupiony na alliexpres..byłbym wdzięczny..jednak człowiek jest zielony a myślał że to takie proste.
  22. Cześć, Mam problem z odpaleniem meganki z karty, rocznik 2013. Odpala dopiero po kilku próbach a także występują problemy z centralnym zamkiem. Czasem otwiera od razu a czasem nie trybi. Testowane dwie karty, bateria również była wymieniona. Nie działa tylne prawe światło. przy odpaleniu świeci po chwili gaśnie. Dodam że światło klapy w ogóle nie świeci. Mechanik powiedział ze to może być wina komputera. przypuszczam też że to jakieś styki. Miał ktoś z was taki problem bądź może podpowiedzieć jak to rozwiązać? Pozdrawiam serdecznie
  23. Szanowni Panowie, tydzień temu silnik przestał z dnia na dzień odpalać. Na początku myśleliśmy iz problem jest akumulator, zbyt niskie napięcie (ma 7 lat) Samochód jest od tygodnia u mechanika i ten nie może znaleźć problemu. Chce wymienić urządzenie sterujące. Moja żona we wtorek podczas burzy przejechała przez głęboka kałuże 20-30cm. W czwartek samochód działał normalnie, a w sobotę wystąpił problem. Czy mają Panowie co może być problemem, ewentualnie co należy sprawdzić? Załączam filmik z próby odpalenia w pierwszy dzień, po podładowaniu akumulatora rozrusznik kreci 1-2 s a następnie się wyłącza oraz slychac cykanie spod maski. Pozdrawiam Krystian VID-20180706-WA0001.mp4
  24. Dobry wieczór, orientuje się, któryś z forumowiczów czy zestaw napawczy od Megan 2 (http://allegro.pl/szyberdach-renault-megane-ii-2-zestaw-naprawczy-i7178535690.html) będzie pasował do Megane 3 ?
  25. Witam wszystkich. Auto stało na ręcznym na dość dużej pochyłości (przód dużo niżej). Po uruchomieniu silnika i wciśnięciu hamulca pokazało tytułowy komunikat. Po wjechaniu na płaski teren komunikat zniknął i wszystko wydaje się być OK. Hamulec działa normalnie. Czy ktoś się z takim czymś spotkał? Nie bardzo wiem, jak mocno się tym przejmować :-\
×