Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'Megane II phI'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Główna kategoria forum
    • Giełda: Ogłoszenia motoryzacyjne, sprawdź i dodaj własne
    • Forum Ogólne
    • Zniżki dla użytkowników
    • Zloty i spotkania
    • Offtopic / Fun
    • Zakup Renault Megane / Scenic / Fluence i innych modeli - porady, opinie, oceny ogłoszeń
    • Nasi użytkownicy i ich auta
    • Regulaminy
  • Dział Techniczny
    • Mechanika - ogólne
    • Silnik i osprzęt mechaniczny, skrzynia biegów, wydech
    • Nadwozie, podwozie, wnętrze
    • Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji
    • Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Elektryka, elektronika - ogólne
    • Akumulator i alternator
    • Osprzęt elektryczny silnika
    • Oświetlenie
    • Car Audio (nagłośnienie, nawigacja)
    • CB Radio
    • Felgi i opony
    • Diagnostyka
    • Tuning / Renault Sport
    • LPG
    • Informacje (wszystkie modele)
    • Dealerzy, serwisy, warsztaty
  • Pozostałe modele marki Renault
  • Giełda
  • Elektroniczna książka pojazdu
  • Działanie Forum
  • English section
  • Wielkopolska's Tematy

Blogi

Brak wyników do wyświetlenia.

Brak wyników do wyświetlenia.

Kategorie

  • Aktualności
    • Z kraju
    • Ze świata
  • Wywiady
  • Informacje
  • Testy samochodów

Kategorie

  • Sprzedam
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne
  • Kupię
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne

Categories

  • Nasze naprawy
  • Zdarzenia drogowe
  • Reklamy
  • Ciekawostki
  • Transport
  • Testy
  • Śmieszne
  • Sport

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Gagu-Gadu


Strona www


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania


Auto


Silnik


Przebieg (tys.km)

Znaleziono 10693 wyników

  1. Czołem. Ze względu na to, że mam błąd DF016 "Obwód czujnika poziomu oleju" CC.0 : Zwarcie z masą. CO : Obwód przerwany. zamierzam przemierzyć przewody od w/w czujnika. Aktualnie nie mam na kompie dialogysa i tu prośba jakby ktoś mi wrzucił rysunek z umiejscowieniem tego czujnika oraz schemat elektryczny z najbliższym złączem i rysunek z lokalizacją złącza -szukałem w dziale download ale nie ma :-( Czy sam czujnik działa na zasadzie zmiennej rezystancji czy jakoś inaczej? Z góry dziękuję. Zauważyłem również, że nie wyświetla mi się napis "OIL LEVEL OK" a kiedyś się wyświetlał. Jestem właśnie przed wymianą oleju więc wyświetla mi się tylko "Change oil soon" I jeszcze jedno: inspękcję "Change oil soon" kasuje się tym przyciskiem od sterowania komputerem na prawej manetce czy resetem na liczniku jak w tym filmiku :
  2. Witam, Posiadam Megane II z 2005r. 1.9 120 i rok temu była wymiana słupa silnika na inny. Udało mi sie tylko zidetyfikowac kod silnika F9K lecz gdzie znaleźc trzy cyfrowy numer silnika. K9F 000? Kolego, proszę się przyłożyć i używać jak należy polskich znaków - Krzychu pozdrawiam
  3. Witajcie. Podczas ostatniego testu zegarów zauważyłem kontrolkę GAS na zegarach. Moje pytanie jest takie: czy da się podłączyć LPG (np. otwarcie zaworu za parownikiem) żeby pokazywał jazdę na gazie? to bardziej bajer niż użyteczna funkcja ale fajnie byłoby wykorzystać bezużyteczną kontrolkę do jakiegoś wskazania. Przy wyłączeniu gazu kontrolka by gasła. Ktoś robił coś takiego? gdzie na licznik trzeba by podać 12V?
  4. Witam, mam pytanie odnośnie zwisającej uszczelki podszybia. Czy da się coś z tym zrobić "domowym sposobem"? Czy może konieczny jest zakup nowej? :!: Konkretnie chodzi mi o to miejsce:
  5. Witajcie Pacjent - Meg 2 ph1, 1.616v K4M760 Silnik dłużej kręci i gaśnie za kilka sekund, nagle, jak gdyby coś odcięło prąd/paliwo. Po odpaleniu, próbowałem lekko przegazować i miał problem delikatny z wejściem na obroty, przebierał. I tak z kilka razy. W końcu wyjąłem kartę, poczekałem kilka chwil, odpalił normalnie i wszystko jest ok. Zrobił tak ze dwa razy w przeciągu tygodnia. Raz po postoju 5 godz w ciągu dnia a drugi dziś rano po nocy. rozrząd (z kzfr) ma 20tyś km świece 8 tyś cewki nowe, tydzień temu zmieniałem. Na clip jestem umówiony dopiero w przyszłym tygodniu, ale może miał ktoś z Was podobny problem? i nakieruje mnie na co zwrócić uwagę? Pozdrawiam
  6. Witam, ze względu na perturbacje... zostałem przyciśnięty do nabycia CLIPA. Na alegro są różne, a włąściwie w różnych cenach. Czasem od jednego sprzedawcy są po 1100 i po 800 z tym samym opisem i zdjęciem. Jaki potrzebuję aby móc programować wtryski, badać warunki pracy itd... taki który nie ograniczy mnie warsztatowo w niczym podczas walki z moim samochodem. Czy ten jest ok?? http://allegro.pl/renault-can-clip-v127-fv23-gwarancja-i3373863635.html czy ten się czymś różni?? http://allegro.pl/renault-can-clip-v127-fv23-gwarancja-i3373863624.html
  7. Witam.od roku mam juz MeganeII 1.4 98km i jak do tej pory nic sie nie zepsuło,az do teraz. Wiem ze najlepiej jest pojechac na serwis i wszystko naprawią,ale zanim sie tam udam wysłucham porad forumowiczow bo byc moze to jakas pierdółka. A wiec,tydzien temu myłem tapicerke i po myciu zapaliła sie kontrolka airbag i service.Po przeczytaniu porad na forum wyszło ze nie łaczyla wtyczka i problem zniknał.pare dni pozniej padł akumulator,po naladowaniu Meganka jeżdziła dzień i póżniej pojawił sie problem--auto normalnie odpala,ale jak właczam nadmuch to gasnie wyswietlacz od radia i pala sie wszystkie kontrolki-klimatyzacja przestaje działac,Meganka domaga sie servisu i zapala sie komunikat DEFAILLANCE ELECTRONIQUE. Po wyłaczeniu silnika pojawia sie napis DIRECTION NON VERROVILLEE.Jak zapale silnik tak jak by wsztstko było dobrze,gasna kontrolki jest ok.Chciałem sprawdzic czy dziala ABS i po mocnym wciśnieciu hamulca auto ostro hamuje(ABS nie działa i zapalaja sie wszytskie kontrolki oraz gaśnie środkowy wyświetlacz od radia(tak jak przy właczeniu dmuchawy),jak puszcze noge z hamulca to wyswietlacz zapala sie ,ale kontrolki pala sie dalej i pojawia sie komunikat DEFAILLANCE ELECTRONIQUE.Jeżeli ktoś wie co to może byc to proszę o porade,albo o podpowiedż gdzie można w Łodzi naprawić Meganke..pozdr..
  8. Witam proszę o pomoc co jeszcze sprawdzić . Ma problem z falowaniem między 500 a 750 obrotów na ciepłym . Na zimnym potrafi szarpnąć. Świece nowe, cewki nowe, uszczelki kolekt i przepustnicy nowe, przepustnica czysta. Proszę o pomoc .
  9. Szanowni, kiedy w mojej M (benz 1.6 16v 210 tys km, 2002) wymieniłem niemal cały układ jezdny, ciesząc się nienaganną pracą, mocno już biorącego olej silnika - silnik padł, a konkretnie jeden z cylindrów przestał sprężać. Jestem raczej użytkownikiem, niż mechanikiem, nie zajmę się tym sam. Dlatego bardzo proszę o pomoc w znalezieniu solidnego warsztatu (W-wa), który podejmie się sprawdzenia, czy silnik się nadaje i przeprowadzenia remontu, a jeśli nie - pomocy w znalezieniu i wymiany sinika ze wszystkimi przyległościami. Solidny oznacza dla mnie przyzwoitej jakości usługi i życzliwość w doradztwie. Jestem gotów na spory wydatek, możliwe, że większy, niż wartość samochodu, ale cóż, idzie zima, a pandemiczna ekonomia nie rozpieszcza. Panie i Panowie, będę wdzięczny za polecenie kogoś, kto z czułością zajmie się moją Megi - zanim będę zmuszony ją uśpić. ;/ Dziękuję. szerokości.
  10. Witam mam problem z lusterkami na joystiku jak chce ustawić lusterko do góry to nie ma żadnej reakcji w lewo prawo i dół działa normalnie. Ddzieje się tak na obu lusterkach. Proszę o pomoc
  11. Hej, Mam następujący problem. Cieknie woda z wiązki kablowej na wysokości podnóżka kierowcy. Wyczyszczone dokładnie zostały odpływy z podszybia oraz odpływ skroplin w klimatyzacji. Zastanawiam się nad wiązką elektryczną od wycieraczek wychodzącą z odwodnienia podszybia oraz nad przeciekającą szybą. Czy moglibyście mnie nakierować na rozwiązanie problemu? Pod linkiem filmik prezentujący problem: https://drive.google.com/drive/folders/1UO2SiYuTh22E0f3DO5wwnntCV2RjKq8t?usp=sharing
  12. Witam po dłuższej przerwie. Mam na tapet Megane 2 2004 2.0 135KM z zniszczoną głowicą (doszło do zatkania kanału olejowego przez co wałek wytarł aluminiowe łoże). Pytanie me brzmi czy głowica z Laguny II 2.0 będzie pasować do tego silnika bez zbędnych przeróbek.
  13. Witam od tygodnia stalem sie posiadaczem megany coupe 2001 r 1.9 dci . radio w tym samochodzie nie dziala jak zdobyc kod do radia ??? mam ksiazke od radia ale tam nic takiego nie znalazlem , prosze o pomoc , pozdrawiam
  14. Witam. Właśnie pojawiła się w mojej megance II dziwna awaria. Lewarek zmiany biegów nagle "złapał" luz a jednocześnie nie można wybrać 5 i 6 biegu. Biegi od 1 do 4 i wsteczny działają normalnie. Udało mi się wrzucić piątkę podciągając blokadę do biegu wstecznego. Lewarek sprawia wrażenie jakby brakowało mu miejsca w prawo. Niestety nie ma dostępu do kasety ani z dołu ani z góry. Czy jest jakaś prosta metoda naprawy?
  15. Witam, M2 ph1 gt 1.6 16v 2004r. Raz na jakiś czas, lecz coraz częściej mam problem z odpaleniem po nocnym postoju. Występuje on przy pierwszym odpaleniu. Klikam Start następnie odpala z delikatnym, można powiedzieć zgrzytnięciem i gaśnie. Następne odpalenia są bez zarzutów. Czy to padający rozrusznik? Czy może powodować te gaśnięcie?
  16. Witam, Pacjent: Megane II GT PH I, 1.6 16v 2004r. Przebieg: 179 000 km. Problem występuje podczas rozpędzania. W okolicy 2500 tyś. obrotów, przyspieszenie ustaje na czas ~ 1, max. 2 sekund co daje wrażenie, że musi "złapać oddech" by zwiększyć obroty. Czym może być to spowodowane? Czy to normalne w tym aucie? Dziękuję z góry za Waszą pomoc. Widget span
  17. Witam Mam taki problem.Jakiś czas temu zerwała mi się taśma od AIR BAGA. Kupiłem cały zwijacz z przełącznikami..ale w wersji od tempomatu..(ma dodatkową wtyczkę pod tempomat)..a moje auto jest bez tempomatu... Podłączyłem wszystko prócz owej wtyczki od tempomatu.. ku mojemu zaskoczeniu dalej świecą się poduszki... Pojechałem na kasowanie błędu..ale nie da się skasować.. Pokazuje błąd DF071..czy możliwe że to przez niepodpietą wtyczkę od tempomatu? REGULAMIN pkt. 5.6 zasady interpunkcji. Po jednej kropce/przecinku proszę stawiać spację!!-mireczek01
  18. Hej, Mam mały problem. Nie mogę przyciszać radia przy kierownicy. Wszystkie inne przyciski działają prawidłowo. Na radiu bezpośrednio działają zarówno przyciszanie jak i zgłaśnianie. Co może być powodem ?
  19. Hej, Mam mały problem. Nie mogę przyciszać radia przy kierownicy. Wszystkie inne przyciski działają prawidłowo. Na radiu bezpośrednio działają zarówno przyciszanie jak i zgłaśnianie. Co może być powodem ? Nikt nie spotkał się z takim przypadkiem ?
  20. Megane II 1,5DCI przestał odpalać wymieniłem akumulator bo wcześniej dość długo ostatnio kręcił zanim zapalił . . Znalazłem , że napięcie nie przychodzi na świece żarowe to może być powód . Podmieniłem sterownik grzania świec , sprawdziłem bezpiecznik 70A na dolnej skrzynce . Przedzwoniłem kable między świecami a pinami kostki sterownika . Dalej nie wiem ale chyba sygnał przychodzi z komputera . Na skrzynce bezpieczników było trochę zielonych nalotów na kostkach usunąłem sprayem do kontaktów . Gdzie dalej szukać ??
  21. Witam serdecznie. Musiałem ostatnio wymienić zmienić na nowy(używany) silniczek do mechanizmu wycieraczek (stary miał zwarcie na wirniku). Sprawdziłem go, nie ma zwarcia. Niestety po tym jak go podłączyłem i chciałem odpalić samochód, cała elektronika wyłączyła się. Nie dało się odpalić auta, ani nie reagował na pilota. Po tym jak odłączyłem wtyczkę od silniczka, wszystko wróciło do normy. Poodpinałem wszystkie wtyczki z UPC, zostawiłem tylko od wycieraczek, i okazało się że nie ma w nim zwarcia. Podłączałem i odłączałem wszystkie po kolei i okazuje się że PPH1 powoduje zwarcie gdy podłączony jest PPH2. Samo PPH1 nie ma zwarcia. Miał ktoś podobny problem lub potrafi mi pomóc ?
  22. Witam. Bardzo proszę o pomoc. W poniedziałek wszystkie cztery szyby działały jak trzeba dzisiaj od rana żadna nie działa. Nie reagują na przyciski ze strony panelu kierowcy oraz z każdych drzwi z osobna. Szyby są funkcją impulsowego zamknięcia i zabezpieczenia przed przycięciem. Bezpieczniki są dobre, napięcie na bezpiecznikach jest, napięcie na pinach zasilających w złączach R na słupkach jest. Próbowałem zrobić test wykonawczy w PyClip w sekcji UCH i zasterować szyby. Sygnał jest podawany bo szyby próbują iść w górę, nie mogą bo są zamknięte ale przynajmniej 2 z 4 reagują. Niestety wtedy PyClip się wysypuje. Błędów w podzespołach nie ma. Cyli wygląda to tak, że zasilanie silników jest, sygnał zamknięcia szyb UCH podaje i widzi go min. 2 szyby, nie ma jakby sygnału sterowania z przycisków. UCH na macanie suchy, wody nie ma na podłodze, odpływy drożne. SKrzynka bezpieczników w kabinie OK, skrzynka bezpieczników w komorze silnika ok na oko (rok temu czyszczona kontakt sprayerm), śladów wody nie mawidocznych. Fakt od dwóch dni ciągle pada. Wszystko inne działa w samochodzie jak trzeba, tylko szyby martwe. @aniewa może Ty masz jakiś pomysł?
  23. Mam problem, gdy tylko uzywam klimy po pewnym czasie mam wilgotny, mokry schowek w podlodze po prawej stronie kierowcy. Podobno jest to przyczyna zapchanych kanalow odprowadzajacych wode z skraplacza. Pytanie, czy moze ktos mial podobny problem i jak go samemu usunac, gdzie szukac odprowadzenia skroplin. Pozdrawiam
  24. Witam. Mam megane 2 1.6 16v i ostatnio przy odpalaniu silnika traci obroty i gasnie. Przy mocnym gazowaniu wszystko jest ok. Sprawdzilam wszystko i pomogło tylko odłączenie czujnika zmiennych faz rozrzadu, tylko wyskakuje komunikat niedziałających wtrysków. I moje pytanie czy muszę ten czujnik wymienić i jakie są konsekwencje jazdy autem bez tego czujnika.
  25. U mnie w megi II 1.6 16V był wymieniany elektrozawór sterowania zmiennymi fazami rozrządu. Czy ten element często nawala, bo ta naprawa była wykonywana przez poprzedniego właściciela auta. Jakie złe efekty są przy psującym się zaworze, co się dzieje z autem? U mnie czasem przy zimnym silniku auto się dławi ale ma to miejsce przy ok pierwszych 400 metrach porannej jazdy. Czy ma to jakiś związek z tym zaworem?
×
×
  • Utwórz nowe...