Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl


Ramki pod tablice rejestracyjne - dopisz się do listy


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'problem'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Główna kategoria forum
    • Giełda: Ogłoszenia motoryzacyjne, sprawdź i dodaj własne
    • Forum Ogólne
    • Zniżki dla użytkowników
    • Zloty i spotkania
    • Offtopic / Fun
    • Zakup Renault Megane / Scenic / Fluence i innych modeli - porady, opinie, oceny ogłoszeń
    • Nasi użytkownicy i ich auta
    • Regulaminy
  • Dział Techniczny
    • Mechanika - ogólne
    • Silnik i osprzęt mechaniczny, skrzynia biegów, wydech
    • Nadwozie, podwozie, wnętrze
    • Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji
    • Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Elektryka, elektronika - ogólne
    • Akumulator i alternator
    • Osprzęt elektryczny silnika
    • Oświetlenie
    • Car Audio (nagłośnienie, nawigacja)
    • CB Radio
    • Felgi i opony
    • Diagnostyka
    • Tuning / Renault Sport
    • LPG
    • Informacje (wszystkie modele)
    • Dealerzy, serwisy, warsztaty
  • Pozostałe modele marki Renault
    • Samochody osobowe
    • Samochody dostawcze
  • Giełda
    • Sprzedam
    • Kupię / Poszukuję
    • Dodaj ogłoszenie
  • Elektroniczna książka pojazdu
    • Opinie i uwagi do działania moje.megane.com.pl
  • Działanie Forum
    • Działanie Forum
  • English section
    • General discussion
  • Wielkopolska's Tematy

Blogi

Brak wyników do wyświetlenia.

Brak wyników do wyświetlenia.

Kategorie

  • Aktualności
    • Z kraju
    • Ze świata
  • Wywiady
  • Informacje
  • Testy samochodów

Kategorie

  • Sprzedam
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne
  • Kupię
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne

Categories

  • Nasze naprawy
  • Zdarzenia drogowe
  • Reklamy
  • Ciekawostki
  • Transport
  • Testy
  • Śmieszne

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Strona www


Jabber


Zainteresowania


Auto


Silnik


Przebieg (tys.km)

Znaleziono 13 wyników

  1. Witam, mam problem z Meganką III, to moja 3-cia Renówka i to samo miałem w Lagunie I i Megane I. Otóż po skręcie kierownicy w lewo nie wraca do punktu zero zostaje przechylona i auto jedzie w lewo. Z prawej strony odbija za to dość mocno nawet chyba aż za bardzo. Poza tym występuje lekkie ściąganie w lewo i setki korekt toru jazdy przy jeździe na wprost.Problem pojawił się po wymianie sprężyn. Zostały wymienione 2 sztuki sprężyn z przodu, sworznie wahaczy i 3 razy była robiona geometria. Wszyscy mechanicy rozlozyli ręce, nawet Aso nie jest w stanie postawić diagnozy poza wymianą przekładni. Meganka ma 104 tys przebiegu. Wszystko było idealnie do momentu kiedy pękła jedna sprężyna i trzeba było wymienić i teraz cuda. Dodam że sprężyny zostały założone oryginalne sworznie też. I 3 razy geometria 3D. Przy Lagunie I i Megane I już się poddałem. Cieszyłem się że III była idealna i masz. Polecacie kogoś w województwie małopolskim kto to ogarnie.
  2. Witam jestem nowym na forum za jakies błedy gdzie mógl bym wżucic ten temat to z góry przepraszam. A teraz do rzeczy od lutego tego roku zakupilem meganke ii cc i nie mialem zadnych problemów z dachem az do niedawna otóż poczas otwierania i zamykania po dluzszej przerwie klapa bagażnika podnosi sie do połowy i wyskakuje blad na desce po odczekaniu paru sekund mofe wznowic podnoszenie dachu klapa bagażnika leko sie uniesie wtedy i dach juz spokojnie sunie bez problemów to samo dzieje sie przy zamykaniu ale np jak go otworze to bez problemów moge go otwierac i zamykać bez jakis tam bledów i moje pytanie czym moze to byc spowodowane brakiem plynu hydralicznego czy złej rególacji mechanizmu a nie slychac jakis trzasków zgrzytów czy obcierania czegoś z góry dzieki za pomoc REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01
  3. Witajcie, Mam problem z klimatyzacja w Scenicu 3, ale od poczatku.... Klimatyzacja nabijana w lipcu 2016. Nie chlodzila super, ale po nabiciu byla poprawa - dalo sie wytrzymac w upaly. W roku 2017 - bylo juz gorzej, ale rowniez przejezdzilem cale lato bez zimnego lokcia. W tym roku klimatyzacja praktycznie nie dziala. Do temperatury zewnetrznej 20st idzie wytrzymac powyzej jest piekarnik w aucie. Zauwazylem rowniez, ze temperatura z nawiewow nie jest rowna. O co chodzi? Nawiewy kierowcy lewy przy szybie i jeden srodkowy wieja cieplem. Natomiast dwa nawiewy pasazera wieja wyczuwalnie chlodnym powietrzem. Nawiewy na nogi daja jak suszarka, ale czytalem, ze ten TTTM - Ten Typ Tak Ma W lutym tego roku zostal wymieniony panel climatronic, poniewaz "pogubil" segmenty na wyswietlaczu LCD. Zostal rowniez wymieniony filtr przeciwpylkowy z weglem oraz odgrzybiony parownik pianka. Po podlaczeniu urzadzenia diagnostycznego Autel MS906BT wyskakuje blad czujnika wilgotnosci - poza zakresem (DF027). Nie moge zlokalizowac danego czujnika czy jest to czujnik temperatury parownika? Czujnik temperatury wewnetrznej pokazuje prawidlowe informacje i zwieksza odczyt przy podgrzaniu. I rozumiem, ze jest to tylko termistor do wskazan temperatury. Na pewno nie ma on czujnika wilgotnosci, jak w MII/SII. Czujnik temperatury zewnetrznej rowniez dziala prawidlowo. Czujnik temperatury parownika pokazuje raczej prawidlowe wartosci okolo 31st. Czujnik wilgotnosci (tylko gdzie on sie znajduje?) wskazuje wartosc ponad 120% i dlatego wyskakuje blad, gdyz jest poza zakresem - rozumiem zakres od 0 do 100% Przymierzam sie do wymiany skraplacza, czyli chlodnicy klimatyzacji, ktory jest wraz z osuszaczem oraz uzupelnienie czynnika. Jednak przed wymiana chcialbym ogarnac problemy, ktore opisuje. No chyba, ze sa one spowodowane wlasnie tym urzadzeniem (?) Panel klimatyzacji dziala prawidlowo, testy wszystkich klap oraz silniczkow rowniez OK. "Nowy" panel dzialal po wlozeniu, ale rowniez zostal przypisany ponownie do auta. Nie znalazlem podobnych problemow z klimatyzacja w MIII/SIII. Prosze o porade co moze byc przyczyna nierownej temperatury nawiewow oraz gdzie moze znajdowac sie wspominany czujnik wilgotnosci? Z gory dziekuje za pomoc. W zalaczniku dodaje raporty z urzadzenia diagnostycznego (1 pdf i 2 jpg) Edit: Teraz zauwazylem, ze w pliku PDF wartosc wilgotnosci Humidity nie jest zapisana nie wiedzacz czemu. Tak czy siak blad jest, a wartosc tegoc zujnika to 120% Download: airc2.pdf REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01
  4. Witam, Problem z tylną wycieraczką polega na tym, że jeśli klapa bagażnika jest otwarta wycieraczka pracuje prawidłowo, jeśli zamykam klapę i ten element co jest na zdjęciu " wciśnie się" wycieraczka przestaję działać i zatrzymuję się np w połowie szyby. po odłączeniu tego elementu jest to samo zatrzymuje się i przestaje działać. Zaczyna pracować również jeśli włączę ogrzewanie tylnej szyby . W czym może być problem?
  5. Witam forumowiczów, przychodzę z pytaniem, radą co zrobili byście na moim miejscu, gdyż posiadam megane III z fabrycznym radiem, sterowaniem przy kierownicy, klasyczne radio z wyjściem aux pod klapką bez Bluetooth bez niczego. Teraz mam radio że swojego starego auta alpine ida-x311, które jest kozak radyjkiem, wymienił bym głośniki i pięknie by grało, lecz rodzi się u mnie pytanie, co warto zrobić, gdyż jak wsadze Alpina stracę sterowanie przy kierownicy plus moj mały ekran u góry deski rozdzielczej stanie się bezużyteczny, będzie służył jako zegarek, a jednak chciał bym żeby sprawował swoją funkcję w jakiś sposób, co byście zrobili na moim miejscu. Z góry dzięki za opinię. Pozdrawiam
  6. Witajcie, Jestem w posiadaniu Meganki III w Coupe 2.0 Tce 180KM. 1,5 tygodnia temu miałem kolizję i samochód stał od wtedy na parkingu na dworze w oczekiwaniu na kosztorys z OC (jedyne co walnięte to tylni zderzak wypadł z zaczepów i tylne nadkole wgniecone więc brak uszkodzeń mechanicznych) Wsiadłem odpalić autko, aby nie stało za długo, nawet chciałem po parkingu się przejechać, ale zauważyłem, że sprzęgło od samego dołu bardzo ciężko idzie, po kolizji jechałem kawałek na parking i wszystko było okej, wie ktoś może co by to mogło być? Auto przez ten czas nie było używane, na autach się zbytnio nie znam i nie wiem czy od samego stania mogło się coś stać, ale zaniepokoiłem się, wiadomo.. koniec roku a tu kolejny wydatek wisi w powietrzu :P Ktoś wie co by to mogło być? Nie wyjeżdzałem z parkingu bo nie chciałem by gdzieś po drodze się autko rozsypało bo czekam na ten kosztorys, ale naprawdę sprzęgło bardzo ciężko pracowało, na luzie wiadomo nic nie było czuć, ale na biegu tragedia.
  7. Witajcie, jakieś 2 miesiące temu miałem wymieniane sprzęgło w autoryzowanym serwisie. Niestety po pewnym czasie pojawił się taki problem: co jakiś czas, nie często haczy mi bieg 2 i 3 tzn. wciskam sprzęgło chcę zmienić bieg i czuję mega opór na drążku do zmiany biegów - muszę użyć dużo siły aby bieg 2 lub 3 wyskoczył na luz - dzieje się to tylko na tych dwóch biegach. Dzieje się to raz na powiedzmy 20-30 "wajchnięć". Mogę to pewnie zgłosić do serwisu ale pojadę, pomachają drążkiem i pewnie nic nie stwierdzą bo akurat wszystko będzie ok znając życie. Pytanie w czym może być problem?
  8. Witam was. Posiadam taki problem z moją renią,chodzi o obroty na zimnym silniku i jego praca. Rano po odpaleniu auta obroty skaczą do 3000.. oraz wahają się miedzy 2 a 3 tyś.Trwa to do momentu aż silnik nie złapie odpowiedniej temperatury.. Dzieje się tak tylko gdy silnik jest zimny.Po rozgrzaniu jest ok. -auto po wymianie świec , przepustnicy , silnika krokowego. Sama benzyna bez gazu. Renault Megane Classic 1.4 16v 2001r. Benzyna. Sedan. Proszę o pomoc , komputer nie wykrywa żadnych błędów. :(
  9. Witam, posiadam Renault Megane 2 , 1.6, 16V, 2006 rok + gaz (tzw żelazko). Kupiłem go dwa miesiące temu, założyłem nowy najlepszy z możliwych gaz. Pojawił się problem. Auto po wymianie rozrządu zdarza się (bo też nie za każdym razem) po nocy lub przy niższych temp lub gdy stoi cały dzień i chce odpalić to silnik po naduszeniu przycisku START "zagra" i zgaśnie, dopiero odpali za drugim razem. Problem ten miałem 3 tyg temu, był spokój i teraz znowu powrócił, dodam że po odpaleniu silnik działa poprawnie można jechać nie gaśnie nie szarpie i nie ma to nic wspólnego z gazem. Drugi problem jest chyba bardziej skomplikowany i już nie wiem co robić. Gdy auto przykładowo przejedzie 50 km silnik jest już nagrzany to spod maski wydobywa się smród spalenizny, jakby nagrzanego plastiku ciężko to określić, temp jest ok silnika, żadnego dymu nie ma itd jednak gdy stoję np w mieście w korku czy po prostu na światłach smród jest masakryczny. Co to może być? Zostawiłem kiedyś na próbę auto przed domem zapaliłem, otworzyłem maskę czekałem aż się nagrzeje nawet aż się chłodnica załączy, smród był jednak bardzo ciężko było go zlokalizować na "węch", macie jakieś pomysły?
  10. Witam, otóż kilka dni temu zakupiłem renault megane II ogolnie autko jest fajne jednak niepokoi mnie troche elektronika tzn nie wiem czy tylnia wycieraczka nie ma jakiegos przebicia na kablach bo czasami sie wlacza ale moze byc to wina czujnika, najwazniejszy problem to jednak karta lub czytnik, otoz karta czasami otwiera auto a czasami tak jakby nawet nie wysyla sygnalu, natomiast gdy wsadze ja do czytnika musze docisnac ja na dol palcem zeby uruchomic silnik bo inaczej pokazuje komunikat ze nie ma karty, to raczej blad karty czy czytnika?
  11. Hej, od jakiegoś czasu zauważyłem, że moja Megi nie odpala tak jak powinna. Mianowicie, czasami dzieje się tak, że rozrusznik kręci kontrolki się świecą a samochód nie odpala. Pomagało wrzucenie na bieg "N" czyli luz, po czym auto odpalało normalnie. Ale dzisiaj już to nie pomogło. Skrzynia automatyczna. Ktoś pomoże? Jestem uziemiony w podziemnym parkingu... Pozdrawiam _____________ Problem rozwiązany. Pod maską obok zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego znajduje się wyłącznik uderzeniowy. Wystarczy w niego uderzyć kluczem a następnie wcisnąć. Na chwilę to pomogło, ale potem było to samo. Wymieniłem filtr paliwa, teraz działa już ponad miesiąc.
  12. Witam Kolegów auto mam od nowości (8 lat), aktualnie 35 tyś przebiegu, prawie nie jeździ w mieście - głównie trasy, jeżdżę spokojnie i z wyczuciem (oszczędzam dwumasę i trzymam obroty). Ogólnie auto prawie jak nowe. Zawsze biegi wchodziły idealnie. Jednak od niedawna borykam się z taką oto zagadkową sytuacją: Czasem nie mogę wrzucić wstecznego i jedynki - czuję spory opór na drążku i jakby cichutkie odbicia (bum, bum) przy silniku/skrzyni. Przy wyłączonym motorze problem od razu znika. Pojawia się zawsze pod koniec dłuższej trasy nigdy na chłodnym silniku. Sporo czytałem na forach gdzie wskazywano na wysprzęglik, cięgna, tuleje, olej czy wręcz sprzęgło itp. ale sytuacje dotyczyły mocniej eksploatowanych aut. Ne znalazłem nic o "nowych" . Wreszcie podjechałem do mechanika - osłuchał, wsiadł, pojeździł i zdjagnozował - brak sprzęgła = całe do wymiany (najlepiej z dwumasą) - cena 3500 pln. Osłupiałem. Tłumaczę mu że autko prawie nie używane i może to jakiś drobiazg, niech go sprawdzi na kanale. Ten swoje - jest już pewien, że zaczyna sypać się sprzęgło. Sam obejrzałem silnik - czysto, sucho - tylko płyn hamulcowy prawie pod korek (ujmę go ale to raczej nie jest przyczyną) I co Wy Koledzy na to? Trudno mi uwierzyć w to sprzęgło. Co to może być za licho?
  13. Witam, posiadam auto Renault Megane I z silnikiem 1,6 16V benzyna/gaz 2003 - 110KM kombi. Jechałem autem i w trakcie jazdy nagle zgasło. Próba odpalenia i auto kręci ale nie może załapać. Co może być powodem takich objawów? Sprawdziłem czujnik położenia wału i ma 270 ohm. Nie ma napięcia na cewce. Do każdej cewki dochodzi dwa przewody jeżeli miałoby to w czymś pomóc. Paliwo oczywiście w zbiorniku jest. Pompka podaje paliwo. Główny problem to taki, że w momencie kręcenia nie ma iskry. Tylko dlaczego? Byłem u speca, który miał super sprzęt i chciał się podpiąć komputerem ale nie udało mu się to i auto dalej stoi unieruchomione. Zamówiłem sobie ELM327 i sam potestuję czy uda mi się połączyć se sterownikiem bo nawet nie mam żadnego punktu zaczepnego żeby zacząć jakieś eliminowanie. Pomóżcie coś.
×