Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'Megane I phII' .

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Główna kategoria forum
    • Giełda: Ogłoszenia motoryzacyjne, sprawdź i dodaj własne
    • Forum Ogólne
    • Zniżki dla użytkowników
    • Zloty i spotkania
    • Offtopic / Fun
    • Zakup Renault Megane / Scenic / Fluence i innych modeli - porady, opinie, oceny ogłoszeń
    • Nasi użytkownicy i ich auta
    • Regulaminy
  • Dział Techniczny
    • Mechanika - ogólne
    • Silnik i osprzęt mechaniczny, skrzynia biegów, wydech
    • Nadwozie, podwozie, wnętrze
    • Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji
    • Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Elektryka, elektronika - ogólne
    • Akumulator i alternator
    • Osprzęt elektryczny silnika
    • Oświetlenie
    • Car Audio (nagłośnienie, nawigacja)
    • CB Radio
    • Felgi i opony
    • Diagnostyka
    • Tuning / Renault Sport
    • LPG
    • Informacje (wszystkie modele)
    • Dealerzy, serwisy, warsztaty
  • Pozostałe modele marki Renault
    • Samochody osobowe
    • Samochody dostawcze
  • Giełda
    • Sprzedam
    • Kupię / Poszukuję
    • Dodaj ogłoszenie
  • Elektroniczna książka pojazdu
    • Opinie i uwagi do działania moje.megane.com.pl
  • Działanie Forum
    • Działanie Forum
  • English section
    • General discussion
  • Wielkopolska Tematy

Blogi

  • Oficjalny blog Administratora megane.com.pl
  • Części samochodowe - sklep.megane.com.pl
  • Renault Megane Classic - problem z odpaleniem
  • RobakBlog
  • P_r_z_e_m_o - Blog
  • macko19758eBlog
  • Polska motoryzacja
  • jaro45Blog
  • slawek23Blog
  • slawek23Blog
  • Motoryzacyjny Video Blog
  • janek8324Blog
  • wr609Blog
  • albertBlog
  • wasilewpBlog
  • bartos3618Blog
  • michalewskiBlog
  • 1fabianBlog
  • bartthezBlog
  • P_r_z_e_m_oBlog
  • gojgienBlog
  • spider1Blog
  • pawlopawloBlog
  • jurus38Blog
  • krolik352Blog
  • Prywatny Blog Krzycha
  • xbayerekxBlog
  • 1979JaroBlog
  • Paker2000Blog
  • Marcinescu Blog
  • Iwona79Blog
  • kuca4Blog
  • vorph Blog
  • Renault 5 89 rok wysokie obroty
  • P483Blog
  • pimpekBlog
  • ola1234Blog
  • hary89Blog
  • psa1972Blog
  • robson15Blog
  • robson15Blog
  • krzysztofn-75Blog
  • krzysztofn-75Blog
  • Jojstick1Blog
  • klimiBlog
  • diablontkoBlog
  • jaslimkainfo
  • Iron Falcon Blog
  • wiesiekfranBlog
  • GekuBlog
  • Skrzynia JC5053
  • pepe5959Blog
  • marek1704Blog
  • malyWT54Blog
  • Blog o moich pasjach
  • motosljakBlog
  • przyczyna861Blog
  • Megi-blog
  • qwsxza12Blog
  • gregory18Blog
  • czeslaw555Blog
  • prozackBlog
  • moja Megi
  • Renault Megane 2 1.6-obroty silnika
  • orlikBlog
  • szczep111Blog
  • mtzptrwskBlog
  • Soboniak
  • dekuBlog
  • pafciooMegane blog
  • Bodziok2Blog
  • Blog o podróżowaniu
  • alexlanBlog
  • SPRZĘGŁO SCENIC II
  • Kącik kosmiczny

Kategorie

  • Aktualności
    • Z kraju
    • Ze świata
  • Wywiady
  • Informacje
  • Testy samochodów

Kategorie

  • Sprzedam
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne
  • Kupię
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne

Categories

  • Nasze naprawy
  • Zdarzenia drogowe
  • Reklamy
  • Ciekawostki
  • Transport
  • Testy
  • Śmieszne
  • Sport

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Gagu-Gadu


Strona www


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania


Auto


Silnik


Przebieg (tys.km)

  1. Witam. Mam urwany zawias od klapy bagażnika w mojej megane I ph2 Hatchback. Czy zawiasy z innego modelu będą pasować? Nigdzie nie mogę znaleźć pasujących części. W zawiasach (bo dwa uszkodzone) to tak: -Z prawej strony całkowicie wyłamany bolec łączący + zdjęty siłownik żeby można było wgl zamknąć bagażnik. -Z lewej strony bolec wyłamany z jednej strony zawiasu. Nie chcę wymieniać całej klapy i chciałbym to zrobić jak najszybciej i jak najtaniej. Pozdrawiam
  2. Witam Szanowne grono.Czym jest wysterowywany wentylator chłodnicy w Megane I ph II 1,9 dTi 80 KM 2003 rok ? Wymieniłem kompletną obudowe termostatu bo ciekło ,a teraz żona jeździ i auto zaczyna się grzać .Po włączeniu klimy(załączeniu wentylatora z małą prędkością )temperatura spada do normalnego poziomu tj. połowa skali .Układ dobrze odpowietrzony,na jeździe testowej przezemnie temp.lekko przekracza połowe skali ,Żonie w korkach dochodzi prawie na max.Wentylator sprawny,oba biegi ( na krótko zmostkowałem styki w gnieździe przekaźników i chodzą obie prędkości .Pytanie zasadnicze czy wentylator włącza się najpierw mała prędkość ,a potem duża ,oraz co tym steruje .Czujnika w chłodnicy nigdzie nie widzę ,więc może to komputer steruje załączaniem poprzez przekaźniki . Mile widziane jakieś porady i opinie . Pozdrawiam .
  3. Witam wszystkich. Odrazu przejdę moze do sedna. Posiadam megane z automatem (z tego co udało mi sie obczytać jest to dp0), ogólnie skrzynia posiada wycieki i gdy sie "napracuje" to na światłach wyrzuca bieg, i dopiero zapina jedynke przy około 2tys obrotów (co skutkuje nieprzyjemnym szarpnieciem). Poprzez napracowanie sie skrzyni mam na myśli 30min~ w korkach gdzie skrzynia musi zmieniać co chwila biegi. Jesli zrobie np. 100km autostrada to problem z wyrzucaniem biegów nie występuje po zjechaniu w miasto. Opnowałem jazde na "goracej skrzyni" i poprostu gdy dojezdzam do swiateł to manualnie wbijam "1" i normalnie skrzynia zapina bieg bez problemu. I tutaj rodzi sie rozterka; mechanik doradził kupić inną bo nie sa drogie. Ja myślałem moze zeby uszczelnić i zalać świeżym olejem (mechanik twierdzi ze to nie pomoże (bo wg niego winne jest sprzęgło hydrokinetyczne) a nawet moze sie pogorszyć). Co myślicie o tym? Naprawiac czy wymieniac? Jesli bede sie rozgladał za skrzyniami to mam zwacac uwage na jakis numer modelu? Bo widziałem na allegro dp0 055 albo dp0 057. Z góry dzięki za wszystkie porady. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Pawel
  4. Czy zbiorniczek oznaczony na moim zdjęciu jako 1, to zbiorniczek do płynu układu wspomagania? Mam tam niewielki brak. Czy możliwe jest dolanie płynu, czy konieczna jest jego wymiana? Nr 2 to płyn układu chłodzenia, 3 - hamulcowy? Przy okazji jeszcze jeden nietypowy problem. Przy niskich temp otoczenia (chyba ma to wpływ) moja Megi ma dziwną przypadłość. W dłuższej trasie, po przejechaniu około 10km czasami coś zaczyna dość mocno tłuc w PP kole. Ciężko wtedy ją bujnąć, drgania przenoszą się na pedał gazu. Po chwili wszystko ustaje i jest ok. Co dziwne, nie dzieje się to za każdym razem ale jeśli już to po przejechaniu podobnego dystansu. Wiecie co to za cholera? Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
  5. Witam, mam pytanie odnośnie osłony silnika Megane I PhII czy ktoś zna numer katalogowy takiej okrągłej zaślepki osłony silnika? Z góry dzięki
  6. Zabrałem się dzisiaj za montaż elektryki do lusterek, zeszło mi się na tym więcej czasu niż się spodziewałem bo zacząłem się zwijać jak zaczęło się robić ciemnawo. Wtedy też zauważyłem, że delikatnie żarzą mi się kontrolki ŁADOWANIA i STOP, tak słabo, że w dzień (czyli w okresie w którym ostatnimi czasy jeżdżę) tego nie widać. Dodatkowo jak włączę światła i odepnę ściemniacz to gaśnie podświetlenie wszystkiego z wyjątkiem licznika, on tylko przygasa. Żarzenie słabnie jak chcę zamknąć już zamkniętą szybę pasażera. Montażem nic nie mogłem uszkodzić, bo zdążyłem podłączyć tylko kable w drzwiach, poza tym jak odepnę kostkę drzwi to nie ma żadnych zmian. Niedawno miałem robiony mostek diodowy alternatora ale ładowanie jest stabilne (~14,3V). Co to może być ? Zegary czy raczej elektryka ?
  7. Witam posiadam megane l 1.6 16v 2002r. Problem mam taki że z dnia na dzień przestał odpalać. Samochód kręci, w baku słychać jakby krótki głuchy dźwięk, sprawdziłem pompę paliwa na krótko chodzi bez problemu. Na kostce do pompy jest napięcie 0.30v. Przekaźnik wymieniony na nowy boscha. Czujnik uderzeniowy zmostkowany i dalej nic. Na kostce od czujnika po przekręceniu kluczyka jest napięcie 12v. Sprawdziłem przejście ze skrzynki bezpieczników do wtyczki pompy paliwa i jest ok. Rozłożyłem już ręce proszę o jakieś rady bo już głupi jestem. Dziękuję pozdrawiam.
  8. Potrzebuję zlokalizować przekaźnik/przerywacz kierunkowskazów i muszę go wymienić na elektroniczny ze względu na żarówki pobierające mniej prądu/napięcia. Teraz mam efekt spalonego włókna żarówki, miga bardzo szybko i zostałem poinformowany aby wymienić ten właśnie przerywacz/przekaźnik. Czy mógłby ktoś nakierować mnie na dokładne miejsce w module UCH? Dodano: 30 kwi 2014 - 14:53 Już doszedłem, przerywacz jest w miejscu zaznaczonym na obrazku :)
  9. Witam. Po wymianie modułu komfortu (UCH) wróciła mi elektronika (lewe szyby, centralny z pilota, immo, wycieraczki, lampka środkowa, radio, migacze. Teraz natomiast nie działa mi przełącznik centralnego zamka, a zaznaczę bezpieczniki w porządku i centralny z pilota w kluczyku [radiowy] działa bez żadnego problemu. Dodatkowo nie działa guzik świateł awaryjnych, a migacze działają, a przy blokowaniu czy odblokowaniu auta z pilota (centralny) - światła awaryjne świecą. Są gdzieś przekaźniki tych włączników ? Bezpieczniki całe.. Czy obstawiać uszkodzony dalej UCH tylko w mniejszym stopniu ? Pozdrawiam, Mariusz K ps: guzik świateł awaryjnych gdy nie jest wciśnięty - świeci, gdy go wciśniemy przestaje świecić, czyli tak jak zwykle (gdy działał)
  10. Witam, Dwa dni temu tankowałem na stacji orlen i kamerdyner od tankowania zamiast ropy wlał mi benzynę :bash: . W sumie niewiele bo jakieś 5.5 litra. Potem ktoś wyższy stanowiskiem przyjechał i stwierdził, że przy tak małej ilości benzyna jak mi wleją do pełna ropy nic się nie stanie. No i mam mieszane uczucia bo silniczek (1.9 dti 98km) jak jest zimny ciężko odpala trochę mulasty się zrobił. Czy jak to cholerstwo się wypali to wymiana filtra paliwa coś pomoże, czy mogą być jakieś większe konsekwencje ich pomyłki. PS: Dodam jeszcze że silniczek świeżo po remoncie po tym jak pasek się zerwał także dużo pln już w nią włożyłem
  11. Witam, jest możliwość ominięcia modułu UCH? Wentylator nawiewu był nieszczelny, i woda lała mi się do kabiny i zalała mi ten moduł, przez co przestały mi działać kierunki, ogrzewanie tylnej szyby, wycieraczki. Myślałem żeby ominąć jakoś płytkę, bezpośrednio kable połączyć z jakimś przekaźnikiem. Jest w internecie schemat tego modułu, żeby wiedzieć dokładnie od czego dany kabelek, dany przekaźnik albo bezpiecznik jest? moduł UCH 8200029340b s108502510g
  12. Dzień dobry, od kilku tygodni samochód gaśnie na wolnych obrotach na luzie, podczas dojeżdżania na skrzyżowanie, przy ruszaniu i kangurkuje przy szybkim dodaniu gazu, dzieje się to tylko gdy temperatura jest w okolicach 5 kreski lub więcej (akurat w połowie skali - wskazówka poziomo). Zazwyczaj na chwilę gaśnie i błyskawicznie sam odpala, (czasami jednak gaśnie i wyłącza wspomaganie i trzeba samemu ponownie odpalić) pojawiają się wtedy kontrolki: hamulca ręcznego, stop, lampka kontrolna awarii układu wtrysku, lampka kontrolna układu oczyszczania spalin. Czasami zapala się również żółta lampka usterki elektronicznej i świec żarowych, ale zazwyczaj się ona nie zapala. Pierwszy mechanik stwierdził, że to grubszy problem elektryczny (komputer nie pokazał błędów) i odesłał do elektryka. Elektryk widział problem, ale nie przyczynę. Kolejny mechanik zajmujący się głównie Renault stwierdził błąd cewek 1 3, 2 4, ale twierdzi, że po sprawdzeniu cewki są dobre. Sugerował zwarcie na przewodach lub komputer do wymiany. Spytałem również o przewód podciśnienia? na górze przepustnicy, którego wtyczka ma połamane 3 z 4 klipsów i może być nieszczelny, ale stwierdził, że to nie jest przyczyną, wykluczył również map sensor, który nie jest sztywno zamocowany. Aktualnie samochód jest u elektryka, ale obawiam się, że też mnie odeśle. Do tej pory zostało zrobione: wymiana czujnika wału korbowego - oryginał, wymieniono filtr powietrza, wymienione świece, czyszczenie przepustnicy i wymiana oringów, wydłużono także środkowy odcinek wydechu, bo wcześniej ktoś odciął katalizator i przyspawał przelot tak, że układ był jakieś 5 cm za krótki, żeby zawiesić tylny tłumik na zaczepach (usterka występowała zarówno przed jak i po naprawie). Na zimnym i w trasie żadne problemy nie występują. Czy ktoś miał podobny problem dotyczący pracy tylko na ciepłym silniku?
  13. Przestudiowałem tematy,jednak wskazówki nie pomogły. Taka sytuacja: 1. Podczas hamowania ,miga delikatnie na desce rozdzielczej strzałka kierunkowskazu prawego i z tyłu kierunek również 2. Po włączeniu kierunkowskazu prawego,delikatnie miga prawe światło pozycyjne z tylu Rozebrałem kostkę,przeczyściłem styki i podoginalem. Również te w gniazdach żarówek przeczyszczone. A także z prawej strony masa przykręcona na śrubce do karoserii. Problem dalej występuje. Czego można jeszcze spróbować? Niedawno wymieniałem światła mijania na jakieś General Electric +90%. Czy usterka z tyłu może mieć związek z tą wymiana?
  14. Panowie ,proszę o jakąś poradę lub wskazówki. Otóż mam Meganę I phII, hatback z 2002r z silnikiem 1.4 16V i.Kod /napis na silniku/ K4J 7 1,4.Problem mam taki : w trakcie jazdy strzelił pasek rozrządu na którym miałem przejechane 61 tys.km.Wiadomo laweta ,warsztat i dylemat robić silnik ,czy zakupić używkę.Mechanik uznał że lepiej robić bo silnik ma przelatane 159tys km.No więc wymiana zaworów ,uszczelniaczy i obróbka głowicy.Cylindry w dobrym stanie ,bez rantów.Poskładał i po m-cu zadzwonił po odbiór auta.Auto odpalone ,jazda próbna i jest ok.Rano na chłodzie odpalam a tu siwo niebieski dym/na kilkadziesiąt sekund/ .No więc próbowałem tym jezdzić ,ale co ,okazało się że co 420-450 km muszę dolewać 0.5 l oleju.Mechanik wmawiał mi a to sonda /wymieniłem/,to czujnik temperatury/wymieniłem/,to świece i różne pierdoły.Wiem że to nie ma nic wspólnego do zużycia oleju.Wreszcie mi mówi żeby przejść na mineralny.Miał tłoki odkryte to z ciekawośći bym zalal naftą zwłaszcza jak chciałem też zrobić wymianę oleju.Więc teraz wykręciłem swiece i zalałem olejem ,niestety 1 cylinder po godz pusty ,pozostałe jeszcze mają naftę.Dylemat taki co robić ?,kupić tzw. słupek -używkę czy robić silnik.Wiadomo koszty.Jak używka to jaki silnik ,o takim samym kodzie ,czy też może być np.K4JC 730-750?.Mam elektroniczną przepustnicę ,może cały osprzęt z mojego silnika przełożyc na używkę słupka?.Do marki Reno mam sentyment ,to auto mam 6 lat ,wcześniej przez 22 lata R19 ,a więc przyzwyczajenie takie jak do żony/ od 40 lat wciąż ta sama/.Poradzcie coś koledzy człowiekowi ,co robić .Pewno bym i wyzłomował ,ale auto beż rdzy ,co 4-5 lat konserowane,grzech wywozic na złom.Bardzo proszę o jakieś wskazówki,porady.Przecież nie przerobię go na pedały. Niestety stan zdrowia nie pozwala mi nadal pracować ,więc i finanse cieniutkie i wiem że szkłem dupy się nie utrze.Proszę poradzcie coś. Pozdrawiam Jerzy.
  15. Witajcie koledzy. Mam problem z moją nowo nabytą furą. Megane 1 1.4, 16v . Falują obroty na zimnym silniku do chwili kiedy dobrze się rozgrzeje. Jak silnik jest rozgrzany, to obroty utrzymują się na normalnym poziomie i jest ok. Silnik pali od strzała tak na zimnym jak i na ciepłym. Wymieniłem krokowca i wcale nie jest lepiej. Żadnego syczenia z pod kolektora i okolic przepustnicy nie słychać. Może jest to jakaś typowa usterka, może jest na to jakaś rada , jeśli możecie to pomóżcie. Z góry dziękuje.
  16. Witam. Od dwóch dni zmagam się z problemem szarpania w Megi 1.4 16v 2002r benzyna. Wcześniej szarpania przy szybszym puszczeniu sprzęgła była wyczuwalne ale nie aż tak. Teraz pojawił się większy problem gdyż przy zmianie biegu i szybszym puszczeniu sprzęgła zaczyna szarpać silnikiem, czuć jakby 'moc' spadła na sekundę i zapalają się kontrolki check engine/stop na 2 sekundy po czym gasną i wszystko wraca całkowicie do normy. Na czym moze polegać problem? Dodam że mieszkam w mieście więc raczej poruszam się zawsze wg typowo miejskich prędkości. Czy wpływ na to szarpanie mógł mieć poziom rezerwy paliwa? Niestety nie jestem w stanie określić kiedy były wymieniane cewki i świece. Filtr powietrza, olej i filtr oleju były wymieniane terminowo w ciągu ostatniego roku. Uszczelki na przepustnicy 2lata temu.
  17. Megane I 1,4 16V. Usterka w postaci szarpania, krztuszenia się silnika, zwłaszcza na zimnym, rzuca tak że aż tłumik się cały trzęsie (to podczas postoju). Przy tej nierówne pracy siedząc w aucie czuć spaliny. Czy może to wskazywać na sondę lambda i problemy z mieszanką w wyniku awarii sondy? Podczas jazdy dodając gazu na dwójce jak i trójce (ok 2-2,5 tys. obrotów na dwójce) coś się przydusza tak jakby coś auto wstrzymywało i puszczało. I nie ma przyspieszenia jak normalnie tylko szarpie, przydusza. Cewki odłączałem kolejno, silnik reaguje jeszcze gorszą pracą po odłączeniu każdej, więc raczej ok. Filtr powietrza wymieniony miesiąc temu. Co może być przyczyna takiego stanu rzeczy? Świece (wymieniane 8 lat temu ok. 70 tys. km przejechane), aku, któryś z czujników, sonda lambda, wtryski, zatkana przepustnica? Silnik ma niecałe 150 tysi przejechane. Czy CLIP cokolwiek jest w stanie wykazać, by mechanik nie szukał metoda prób i błędów, kasując krocie, wymieniając niepotrzebne rzeczy droga eliminacji? Edit: CLIP nic nie wykazał. Świece wymienione-prawdopodobnie pomogła wymiana. Zobaczę w dłuższej perspektywie. Jednak 70 tysi i 8 lat dla świec zwykłych to sporo.
  18. Witam koledzy. Chciałabym wymienić licznik z megane na taki ze scenica. Mój licznik jest z wyglądu taki sam jak ten od scenica, czyli obrotomierz po lewej i wyświetlacz w liczniku po prawej z tym, że ten od scenica ma białe tarcze i bardziej mi się podoba. Po za tym mój licznik postanowił nie wyświetlać kilku belek i w sumie nic nie widać. Powiedzcie proszę, czy będzie pasować p&p i co z przebiegiem i immo. Chyba, że da radę naprawić sam wyświetlacz. Z góry dzięki za odpowiedź.
  19. Witam, Zwracam się do użytkowników forum którzy są posiadaczami Megane I ph II 1.4 16V z prośba o pomoc, mianowicie byłem ostatnio na wymianie oleju i filtra powietrza i przy wymianie filtra sparciała rura dolotowa filtru powietrza dosłownie rwała się w ręcach.Udałem sie do sklepu z akcesioriami do samochodów i powiedziano mi że mogą mi tą rure zamówić ale potrzebuja dokładny nr "renault" zaczynajacy sie na 77..... .Tu jest właśnie ta prośba do posiadaczy megane I ph II 1.4 16V którzy maja oryginalna ta rura w swoich megane i sa w stanie sprawdzić i podac mi ten nr.Ja niestety nie mogę u siebie sprawdzić, ponieważ ten przewód ssący był już kombinowany i przycinany przez wczesniejszego własciciela i niestety nie ma tam tego nr.Z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam
  20. Witam wszystkich, muszę wymienic w swojej megance pierwsza sondę lambda, te przed katalizatorem. Stad moje pytanie, jak odróżnić sondę przed katem od tej za katem? Pozdrawiam REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes
  21. witam wszystkich, jestem nowy na forum i proszę o wyrozumialość wymieniłem zamek w tylnych prawych drzwiach, po zmontowaniu okazało się że gdy zamykam z pilota drzwi to przednie drzwi i lewy tył się zamykają a prawy tył nie,po otwarciu z pilota prawy tył zamknięty a reszta otwarta.Jak to naprawić?
  22. Hi, this is my first forum post. Today I commuted to work along the route (approx. 200 km) and after turning off the lights, the car started to walk loudly. When I accelerate, I have the impression that I am driving a WRC. What could it be? The sound is coming from under the hood, when I looked in I saw that the hose was missing (red on the attachment). Could it be because of this? I am surprised because I can not see it anywhere, neither the clamps nor the hose. The car was not mine, I borrowed mine from a mechanic ... Thanks for the help.
  23. witam mam pytanie jak wyglada sprawa zamontowania turbo do megi 1.6 16v i jakie to sa miej wiecej koszty... i co mi bedzie potrzebne pozdrawiam
  24. Witam, mam meganke z belką trapezową z czterema drążkami. Chcę wymienić w niej dwie duże tuleje które wchodzą w jarzmo i łączą je z belką oraz te w samej belce przez które przechodzą drążki. Wiem mniej więcej jak to zrobić, znalazłem instrukcje na forum. Te duże tuleje można bez problemu znaleźć w internecie ale tych małych przez które przechodzą drążki nie mogę znaleźć za żadne skarby. Wie ktoś gdzie można je dostać albo pod jaką nazwą ich szukać? Dodaje zdjęcie poglądowe o jakie tuleje mi chodzi
  25. Witam 3 miesiące temu miałem problem ze swoją renatką z 2000 roku po lifcie. Konkretnie .. po przekręceniu kluczyka na zapłon i dalej żeby odpalić auto nie chciało odpalać, rozrusznika nawet nie było słychać. Została wymieniona bateria w pilocie i jednocześnie oddałem do regeneracji rozrusznik (zostało wymienione automat, tulejki i coś jeszcze) od tej naprawy rozrusznik kręcił bez problemu ale wydawało mi się że dalej jakoś "dziwnie" kręci. Teraz po 3 miesiącach od naprawy i regeneracji znowu problem powrócił .. na początku auta nie dało się odpalić co kilka razy a teraz już w ogóle nie odpala. Jedynie teraz jest taki objaw jak przekręcam kluczyk na zapłon to kontrolki się świecą kręcę dalej żeby zapalić i słychać jakby się zazębił z kołem ale nie kręci. Masy też były sprawdzane wszystkie są okej i akumulator też wymieniony ma zaledwie 2 miesiące. Stacyjka byłą robiona parę dni temu. Gdzie szukać przyczyny bo ja już jestem głupi ... wszystko wymienione (rozrusznik regeneracja, bateryjka pilota też, akumulator nowy, stacyjka wymieniona) czy może to być rozrusznik ? Niby był regenerowany 3 miesiące temu więc raczej wątpię że może to być on ... Może immo ? Tylko wydaje mi się że immo blokuje żeby nie zapalił a nie żeby nie kręcił (kiedyś dla próby próbowałem odpalić kluczykiem bez immo i kręcił ale nie zapalił)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!