Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'Wypadanie zapłonu'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Główna kategoria forum
    • Giełda: Ogłoszenia motoryzacyjne, sprawdź i dodaj własne
    • Forum Ogólne
    • Zniżki dla użytkowników
    • Zloty i spotkania
    • Offtopic / Fun
    • Zakup Renault Megane / Scenic / Fluence i innych modeli - porady, opinie, oceny ogłoszeń
    • Nasi użytkownicy i ich auta
    • Regulaminy
  • Dział Techniczny
    • Mechanika - ogólne
    • Silnik i osprzęt mechaniczny, skrzynia biegów, wydech
    • Nadwozie, podwozie, wnętrze
    • Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji
    • Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Elektryka, elektronika - ogólne
    • Akumulator i alternator
    • Osprzęt elektryczny silnika
    • Oświetlenie
    • Car Audio (nagłośnienie, nawigacja)
    • CB Radio
    • Felgi i opony
    • Diagnostyka
    • Tuning / Renault Sport
    • LPG
    • Informacje (wszystkie modele)
    • Dealerzy, serwisy, warsztaty
  • Pozostałe modele marki Renault
  • Giełda
  • Elektroniczna książka pojazdu
  • Działanie Forum
  • English section
  • Wielkopolska's Tematy

Blogi

Brak wyników do wyświetlenia.

Brak wyników do wyświetlenia.

Kategorie

  • Aktualności
    • Z kraju
    • Ze świata
  • Wywiady
  • Informacje
  • Testy samochodów

Kategorie

  • Sprzedam
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne
  • Kupię
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne

Categories

  • Nasze naprawy
  • Zdarzenia drogowe
  • Reklamy
  • Ciekawostki
  • Transport
  • Testy
  • Śmieszne
  • Sport

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Gagu-Gadu


Strona www


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania


Auto


Silnik


Przebieg (tys.km)

Znaleziono 2 wyniki

  1. Witam wszystkich. Chciałem opisać po krótce mój problem z którym walczę od paru miesięcy i prosić Was o jakieś rady. Mój samochód to Megane 3 grandtour 1.4 tce. Instalacje założyłem około 8 miesięcy temu, jest to BRC sequence 32. Przejechałem około 9 tys km w 3 miesiące bez najmniejszego problemu. Od około 5 miesięcy mam problem z wypadaniem zapłonu. Problem pojawia się w momencie przełączenia na gaz, jeżdżąc na benzynie wszystko jest ok. Błąd nie pojawia się za każdym razem. Check pokazuje się w momencie przełączenia na gaz gdy silnik jest na pół rozgrzany i najczęściej jest to na biegu jałowym, stojąc w korku albo na niskich obrotach. Jeżeli jadę trasa bez zatrzymywania się to nic się nie dzieje. Jeżeli silnik się rozgrzeje do temperatury roboczej 90 stopni to błędu już nie wywali jeżeli go wcześniej nie było. Zawsze jest to 4 cylinder. Byłem już 3 razy u gazownika u którego zakładałem instalację i według niego z instalacją jest wszystko dobrze. Na początku wymieniłem świece i cewkę, następnie zamieniliśmy cewki, wtryskiwacze od gazu i cały czas jest to 4 cylinder, zrobiliśmy test kompresji na cylindrach, na 4 bylo niższe ciśnienie, zdecydowałem się na remont silnika, szlifowanie, planowanie, wymiana pierścieni itp do tego nowy rozrząd, ciśnienie w normie, zapłon cały czas wypada na tym 4 cylindrze. Wróciłem do gazownika, wyregulował instalacje, od nowa zaprogramował, podnieśliśmy temperaturę przełączenia z 40 na 47 stopni i nic nie pomaga. Kiedyś podczas wypadania zapłonu pokazywało również błąd z ESP. Macie jakieś pomysły o co chodzi ? Dlaczego wywala błąd na biegu jalowym, na średnio rozgrzanym silniku, tylko na 4 cylindrze ??
  2. Witam, Pisze do Was z prośbą o pomoc, bo już nie daje rady ze swoim autem. x Renault Megane 2ph1 2004r 1.6 16v 83kw 113km K4M auto ma przejechane ponad 172 tys km x Auto mam od jakiś 8smiu miesięcy, od momentu kupna przez jakieś 3y m-ce byl spokój, po tym czasie zacząłem odczuwać delikatne poszarpywanie na niskich obrotach podczas ruszania i zmiany biegów. x Zostały wymienione świece,problem ustąpił na ok 1-2 tyś km, x Następnie został wymieniony olej z filtrami na elf 5w40 9000nf, po około miesiącu znowu zauważyłem delikatne poszarpywanie. x Została wyczyszczona przepustnica, obroty trochę się uspokoiły i auto przez około 500km znowu jezdziło bez szfanku, po czym niestety problem znowu powrócił x -Rozrząd wymieniony (bez koła KZFR, - mechanik stwierdził ze nie ma koniecznosci przy tej wymianie, tylko przy nastepnej) -została uszczelniona pokrywa zaworów -wymiana cewek obecnie 2x beru 2x ori renault + świece NGK Problem ustąpił na około 3y m-ce ,lecz znowu powrocił x wszelkie diagnozy i sugestie padaly oczywiscie na swiece i cewki,lecz to zostało wykluczone. x Auto trafiło do elektromechanika, bo kazdy twierdzil ze to wina elektryki x -sprawdzona elektryka (na ile rzetelnie to nie wiem) ale podobno wszystko okej -test świec -ok - test cewek - ok - cienienie spręzania sprawdzone po 12 na cylinder -wymieniny termostat Pojezdzilem autem 3dni ok 30km i problem znowu powrocil :/ wie wrócilem do niego -test wtryskow (wszytsko okej) --zamiana miejscami tez nie pomogła (ciągle wypadnie zapłonu na 3cim cyl) -mowil ze wpuscil kamerę i w 3cim cylindrze stał olej ( diagnoza padłą na uszczelniacz zaworu) -oddał mi auto pojezdzilem 7km i znowu to samo wypadanie cyl3. Oddałemauto do "specjalistów od Francózów" pojechałem do nich na wymiane uszczelniaczy zaworowych -oni stwierdzili, ze to nie uszczelmiacze, zrobił podobno płukanke ( nie wiem co to), wymiana świec na ori renault, błedów nie ma i auto oddali przejechaelm 50km i odczulem 1wsze objawy wypadania zapłonu, po 90km pierwszy raz check, pod kompem znowu wypadanie zapłonu cyl 3, auto cos tam jechao, brak mocy i uciazliwa jazda,ale sie "toczył" x były dziwne przerwy potrafil jechac przez 5km i poszarpywac, a przez kolejne 15km jechac jak rakieta, bez objawow, po czym znowu wracaly obecnie niecale 200km i auto unieruchomione, wypadanie zapłonu cyl3 -po odpaleniu trzesie i rzuca całął budą i silnikiem -prycha (kaszle) z wydechu -wydaje mi sie ze zaczyna ubywac oleju, czuc smród z nawiewów -po pierwszym dpaleniu dymi na siwo, po chwili ustaje -na 3 ciej swiecy jest nagar oleju -w zbiorniczku plynu chlodzacego czysciutko, nie ubywa Już nie mam siły nikt nie moze mi pomoc, a tez nie usmiecha oddac mi sie auta i szukac metoda prob i bledow i zosawic za naprawe 3-4tys, praktycznie polowa wartosci auta x co by nie było robione, co nie kombinowane, problem pojawia się tylko i wyłacznie na 3cim cylindrze. x Spotkaliście się może z takim przypadkiem i moglibycie mi w jakiś sposób pomoc x REGULAMIN: 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER... mireczek01
×
×
  • Utwórz nowe...