Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'Wyswietlacz'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Główna kategoria forum
    • Giełda: Ogłoszenia motoryzacyjne, sprawdź i dodaj własne
    • Forum Ogólne
    • Zniżki dla użytkowników
    • Zloty i spotkania
    • Offtopic / Fun
    • Zakup Renault Megane / Scenic / Fluence i innych modeli - porady, opinie, oceny ogłoszeń
    • Nasi użytkownicy i ich auta
    • Regulaminy
  • Dział Techniczny
    • Mechanika - ogólne
    • Silnik i osprzęt mechaniczny, skrzynia biegów, wydech
    • Nadwozie, podwozie, wnętrze
    • Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji
    • Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Elektryka, elektronika - ogólne
    • Akumulator i alternator
    • Osprzęt elektryczny silnika
    • Oświetlenie
    • Car Audio (nagłośnienie, nawigacja)
    • CB Radio
    • Felgi i opony
    • Diagnostyka
    • Tuning / Renault Sport
    • LPG
    • Informacje (wszystkie modele)
    • Dealerzy, serwisy, warsztaty
  • Pozostałe modele marki Renault
  • Giełda
  • Elektroniczna książka pojazdu
  • Działanie Forum
  • English section
  • Wielkopolska's Tematy

Blogi

Brak wyników do wyświetlenia.

Brak wyników do wyświetlenia.

Kategorie

  • Aktualności
    • Z kraju
    • Ze świata
  • Wywiady
  • Informacje
  • Testy samochodów

Kategorie

  • Sprzedam
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne
  • Kupię
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne

Categories

  • Nasze naprawy
  • Zdarzenia drogowe
  • Reklamy
  • Ciekawostki
  • Transport
  • Testy
  • Śmieszne
  • Sport

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Gagu-Gadu


Strona www


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania


Auto


Silnik


Przebieg (tys.km)

Znaleziono 9 wyników

  1. Witam, Od kliku tygodni jestem użytkownikiem MIV z pakietem Multimedia 7''. Zazwyczaj jeżdżę w trybie Perso z wybranymi ustawieniami, jak poniżej: - grafika zegara środkowego - Styl 1 - kolor podświetlenia - niebieski. Podczas jazdy w ciągu dnia, przy kilkukrotnym włączaniu/wyłączaniu silnika i systemu multimedialnego, ustawienia pozostają zachowane. Jednak po odstawieniu samochodu wieczorem do garażu, następnego dnia rano, wsiadając do auta zastaję następujące parametry: - tryb jazdy Perso - grafika zegara środkowego - Styl 3 (domyślnie dedykowany dla trybu Eco) - kolor podświetlenia - niebieski. Ustawienia te są widoczne rano, zarówno przed, jak i po odpaleniu auta. Co ciekawe, po chwilowej zamianie trybu jazdy na jakikolwiek inny (np. Neutral) i ponownym włączeniu Perso, grafika zegara powraca do Stylu 1, czyli tego, który ustawiłem dla tego trybu jazdy. Dodam jeszcze, że jeżdżąc przez jakiś czas w trybie Neutral, zjawisko to również występowało. Ponieważ dzieje się tak tylko rano, zacząłem zastanawiać się, czy nie jest to związane z jakimś auto-resetem systemu przy zmianie daty. Czy któryś z użytkowników zaobserwował podobne zmiany w grafice zegarów?
  2. Cześć, sprawa wygląda następująco. Czyściłem nawiewy pianką przeznaczoną do tego rodzaju zabiegów. Po czyszczeniu pojawiły się problem: Sterowanie radiem z pałąka przy kierownicy przestało działać. (Radio w wersji tuner list) Wyświetlacz w górnej części kokpitu nie wyświetla stacji radia (Godzina i temperatura wyświetla się poprawnie). Pomimo tych dwóch problemów radio grało. Próbowałem sam dojść co się stało... Wyjąłem radio z szuflady i na kostkach było czuć preparat do czyszczenia nawiewów (szczególnie na kostce czarnej) kostki były "lepkie" więc na pewno pianka się do nich dostała. Najwidoczniej jakoś preparat dostał się do okablowania, nie widziałem śladów przypalenia styków lub zapachu spalenizny. Po oczyszczeniu i zamontowaniu radia pojawił się kolejny problem: Radio teraz zupełnie przestało grać, (w jakimś stopniu działa, po włączeniu przycisku power zaczyna świecić i słychać charakterystyczny dźwięk) Pytanie moje co robić ... czy jeszcze sam coś mogę zrobić czy Elektryk samochodowy.
  3. Jak zrobić aby koło prędkościomierza wyświetlał się kompletny komunikat z rds a nie tylko kilka pierwszych liter? W jaki tryb na 7" wyświetlaczu (pasmo, częstotliwość, pamięć...) trzeba wejść aby i tu widzieć komunikaty nadawane w rds? Moze tylko u mnie to działa tak opornie, ale jeśli już pojawi się jakiś tekst, to zmienia się co kilkadziesiąt sekund a nie " na bieżąco" jak w innych samochodach...
  4. Witam. Mam problem z wyświetlaczem który powinien pokazywać które drzwi są aktualnie otwarte. Niedawno wymieniłem skrzynie biegów chociaż nie wiem czy ma to jakiś związek z tym co się stało. Przy uruchomieniu auta wyświetlacz zapala sie jak przed tem tylko że nie wyswietla czterech kół. Pokazuje tylko jedno ledwo widoczne, poza tym wogóle nie reaguje na żadne z otwartych drzwi lub klapy bagażnika. Ktoś z was miał juz taki problem?
  5. Witam wszystkich maniaków, kieruje do was pytanie, a za razem sugestie, mam w planie wyrzucenie oryginalnego radia, wraz z wyrzucenie wyświetlacza zaznaczonego na zdjęciu, moim celem jest wstawienie tam zegarów typu doładowanie, ciśnienie oleju, temperatura wody itd, ale to jeszcze wyjdzie w praniu co tam wstawię. Kieruje do was pytanie czy ktoś z was się już tego podejmował i znalazł kompatybilne rozwiązanie co do obudowy zegarów, nie chce wyrzuci wyświetlacza żeby została dziura , a postawić zegary na jednonogich kielichach, chciał bym zachować estetykę, jakieś pomysły lub sugestie ? Czy trzeba będzie siebie ulepić ładny stojak na zegary czy co? Z góry dzięki pozdrawiam
  6. Witam po przywróceniu do ustawień fabrycznych z wyświetlacza nie znika napis "System not configured please connect diag tool". Czy ktoś orientuje się co można w takim przypadku zrobić lub ewentualnie zna kogoś kto mógłby pomóc w takiej sytuacji na terenie dolnego śląska (oczywiście nie za darmo)? Niestety do tej pory wszystkie warsztaty odmówiły pomocy. Czy to prawda, że pozostaje jedynie oryginalny warsztat renault ?
  7. Witam forumowiczów, przychodzę z pytaniem, radą co zrobili byście na moim miejscu, gdyż posiadam megane III z fabrycznym radiem, sterowaniem przy kierownicy, klasyczne radio z wyjściem aux pod klapką bez Bluetooth bez niczego. Teraz mam radio że swojego starego auta alpine ida-x311, które jest kozak radyjkiem, wymienił bym głośniki i pięknie by grało, lecz rodzi się u mnie pytanie, co warto zrobić, gdyż jak wsadze Alpina stracę sterowanie przy kierownicy plus moj mały ekran u góry deski rozdzielczej stanie się bezużyteczny, będzie służył jako zegarek, a jednak chciał bym żeby sprawował swoją funkcję w jakiś sposób, co byście zrobili na moim miejscu. Z góry dzięki za opinię. Pozdrawiam
  8. Witam. Historia problemu z radiem zaczęła się 2 miesiące temu. Podczas jazdy zgasło, uruchomiło się, nie reagowało na przyciski, następnie całkowicie zgasło, taki stan utrzymywał się przez jakieś 2 dni. Następnie radio ożyło, chodziło bez zarzutów. 2 tygodnie temu się wyłączyło i od tamtej pory się nie włącza (miało czasem kilkusekundowe przebłyski). Bezpieczniki sprawdzone, klemy odpinane, radio również było wyciągane i sprawdzone, czy kostki są prawidłowo dopięte. Wyświetlacz również się nie włącza . Pozdrawiam i proszę o pomoc.
  9. Witam, co złego to nie ja jeśli powtórzę temat choć korzystałem z szukajki. XXX Pacjent: Megi II Ph II Grandtour Problem: - znikające wskazanie temperatury zewnętrznej po załączeniu zapłonu. Opis: Zaczęło się od tego ,że wymieniłem Radio Carminat Informee II na carminat Cabbase auditorium z Laguny II ( został jeszcze panel radia do docięcia ale ze spokojem ) po wymianie wszystko hula pięknie klawisze działają jak powinny ( bo wcześniej miałem radio z Lalki ale panel od Megi i funkcje niestety nie były pod właściwymi klawiszami)- i chyba coś jednak nie do końca funguje bo po otworzeniu Megi , otwarciu drzwi na wyświetlaczu między zegarami pokazuje temperaturę ale w momencie kiedy wcisnę start temperatura znika i się już nie pojawia dopiero pojawia się po wyłączeniu zapłonu tudzież silnika. Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak ...?? co można by sprawdzić..?? Jeszcze jedno pytanko - z obudowy czujnika zmierzchu/ wycieraczek od spodu jest dziurka i wystaje takie małe niebieskie coś - co to jest ..?? bo miejsce by mi pasowało ,żeby dołożyć diodę do oświetlenia tzw "komfortowego" XXX dzięki za odpowiedzi XXX XXX Ps. Mam na imię Bartek , Autko to Megane II PhII Grandtour z dość bogatą wersją wyposażenia Silnik 1.9 130KM rocznik 2007/2008 przebieg 180 000 ori. REGULAMIN Pkt. 5.9 Enter - mireczek01
×
×
  • Utwórz nowe...