Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'akumulator' .

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Główna kategoria forum
    • Giełda: Ogłoszenia motoryzacyjne, sprawdź i dodaj własne
    • Forum Ogólne
    • Zniżki dla użytkowników
    • Zloty i spotkania
    • Offtopic / Fun
    • Zakup Renault Megane / Scenic / Fluence i innych modeli - porady, opinie, oceny ogłoszeń
    • Nasi użytkownicy i ich auta
    • Regulaminy
  • Dział Techniczny
    • Mechanika - ogólne
    • Silnik i osprzęt mechaniczny, skrzynia biegów, wydech
    • Nadwozie, podwozie, wnętrze
    • Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji
    • Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Elektryka, elektronika - ogólne
    • Akumulator i alternator
    • Osprzęt elektryczny silnika
    • Oświetlenie
    • Car Audio (nagłośnienie, nawigacja)
    • CB Radio
    • Felgi i opony
    • Diagnostyka
    • Tuning / Renault Sport
    • LPG
    • Informacje (wszystkie modele)
    • Dealerzy, serwisy, warsztaty
  • Pozostałe modele marki Renault
    • Samochody osobowe
    • Samochody dostawcze
  • Giełda
    • Sprzedam
    • Kupię / Poszukuję
    • Dodaj ogłoszenie
  • Elektroniczna książka pojazdu
    • Opinie i uwagi do działania moje.megane.com.pl
  • Działanie Forum
    • Działanie Forum
  • English section
    • General discussion
  • Wielkopolska Tematy

Blogi

  • Oficjalny blog Administratora megane.com.pl
  • Części samochodowe - sklep.megane.com.pl
  • Renault Megane Classic - problem z odpaleniem
  • RobakBlog
  • P_r_z_e_m_o - Blog
  • macko19758eBlog
  • Polska motoryzacja
  • jaro45Blog
  • slawek23Blog
  • slawek23Blog
  • Motoryzacyjny Video Blog
  • janek8324Blog
  • wr609Blog
  • albertBlog
  • wasilewpBlog
  • bartos3618Blog
  • michalewskiBlog
  • 1fabianBlog
  • bartthezBlog
  • P_r_z_e_m_oBlog
  • gojgienBlog
  • spider1Blog
  • pawlopawloBlog
  • jurus38Blog
  • krolik352Blog
  • Prywatny Blog Krzycha
  • xbayerekxBlog
  • 1979JaroBlog
  • Paker2000Blog
  • Marcinescu Blog
  • Iwona79Blog
  • kuca4Blog
  • vorph Blog
  • Renault 5 89 rok wysokie obroty
  • P483Blog
  • pimpekBlog
  • ola1234Blog
  • hary89Blog
  • psa1972Blog
  • robson15Blog
  • robson15Blog
  • krzysztofn-75Blog
  • krzysztofn-75Blog
  • Jojstick1Blog
  • klimiBlog
  • diablontkoBlog
  • jaslimkainfo
  • Iron Falcon Blog
  • wiesiekfranBlog
  • GekuBlog
  • Skrzynia JC5053
  • pepe5959Blog
  • marek1704Blog
  • malyWT54Blog
  • Blog o moich pasjach
  • motosljakBlog
  • przyczyna861Blog
  • Megi-blog
  • qwsxza12Blog
  • gregory18Blog
  • czeslaw555Blog
  • prozackBlog
  • moja Megi
  • Renault Megane 2 1.6-obroty silnika
  • orlikBlog
  • szczep111Blog
  • mtzptrwskBlog
  • Soboniak
  • dekuBlog
  • pafciooMegane blog
  • Bodziok2Blog
  • Blog o podróżowaniu
  • alexlanBlog
  • SPRZĘGŁO SCENIC II
  • Kącik kosmiczny

Kategorie

  • Aktualności
    • Z kraju
    • Ze świata
  • Wywiady
  • Informacje
  • Testy samochodów

Kategorie

  • Sprzedam
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne
  • Kupię
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne

Categories

  • Nasze naprawy
  • Zdarzenia drogowe
  • Reklamy
  • Ciekawostki
  • Transport
  • Testy
  • Śmieszne
  • Sport

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Gagu-Gadu


Strona www


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania


Auto


Silnik


Przebieg (tys.km)

Znaleziono 15 wyników

  1. Witam Posiadam Renault Megane rocznik 2010. Jestem jej drugim właścicielem więc nie wiem ile lat ma mój akumulator. Na akumulatorze są wybite cyfry 15.02.10 które jeśli to data mógłby świadczyć że akumulator jest z 2015 lub 2010roku. Poniżej zamieszczam zdjęcie. Jak sądzicie koledzy jaka jest data produkcji tego akumulatora ?
  2. Witam. Jakie czynności trzeba wykonać po demontażu akumulatora z MIII? Demontaż i montaż w celu doładowania akumulatora.
  3. Witam, Ostatnio w moim Megane III ph1, 2009r, 2.0 Tce (180KM) padł akumulator za sprawą lodówki turystycznej, która pracowała nawet gdy samochód był zamknięty. Koniec końców oryginalny akumulator (70Ah) z pierwszego montażu po 10 latach padł na amen i nawet prostownik go nie chciał naładować. Kupiłem nowy akumulator (74Ah) o tych samych gabarytach i sprzedawca podczas montażu od razu sprawdził mi multimetrem na jałowych obrotach i włączonych światłach mijania ładowanie. Otóż stwierdził, że napięcie 13,30V jest za małe i żebym jechał do dobrego elektryka od marki Renault
  4. Witam. Bardzo proszę o radę (wiem że temat już był ale w sumie nie wiem co robić). Od jakieś czasu zauważyłem że przy dodaniu gazu na luzie przygasają/rozświetlają się światła. Zegary i podsufitowe światło też. Zwalnia wiatrak klimy. Pojechałem do elektryka. Który generalnie stwierdził iż "nowe auta tak mają bo jest inteligentne ładowanie"(nie wiem co to znaczy). Na moją wyraźną sugestie podłączył do kompa i pomierzył. W kompie było trochę błędów na żółto m.in.ręczny,kolumna kierownicza,coś z baterią. Wszystko dało się wyczyścić. Następnie mi go pomierzył. I wyszło co w załączniku.Stwierdził ż
  5. Witam , pojawiam się z kolejnym problemem związanym z moja Megane II 1.5dci Problem zaczął się trzy dni temu , gdy chciałem odpalić auto , po wciśnięciu Start , auto odpaliło elektronikę ale nie było słychać rozrusznika, po czym wentylator chłodnicy się załączył , próbowałem tak kilka razy i nic, następnie odłączyłem klemę minusową i podłączyłem i autko odpaliło bez problemu. Następnego dnia zauważyłem ze podczas jazdy i na postoju również wyłącza mi się radio ale po chwili się włącza tylko ze ściszonym dźwiękiem, myślałem ze radio się mi zepsuło czy coś, ale od wczoraj doszły
  6. Witam forumowiczów! Mam pewien problem, który nie daje mi spać po nocach. Skusiłem się na zamontowanie w swojej Renii skrzyni basowej oraz wzmacniacza. Na początku wydawało mi się, że pociągnięcie kabla zasilającego na linii akumulator - wzmacniacz to nic trudnego i dam sobie z tym radę, lecz byłem w błędzie. Poddaję się. Przejrzałem chyba wszystkie posty tu i na innych stronach na ten temat. Większość osób zaleca przeciągnięcie niniejszego kabla przez gumową osłonę przy pedale sprzęgła. Ten sposób przynajmniej w moim przypadku nie działa. Od wewnątrz nie daję rady kab
  7. Witam, Mam dziwny błąd, z którym jeszcze nigdy się nie spotkałem. Wymieniałem klemy od akumulatora na nowe. Po całej pracy okazało się, że po załączeniu zapłonu wyświetlacz wskazuje tylko poziom oleju i ilość przejechanych km. Nie chce przełączyć się komputer na średnie spalanie czy inne funkcje. Niemożliwe że padł przycisk w manetce. Czy idzie jakoś to sprawdzić zwierając piny na kostce by zweryfikować przycisk. Czy idzie jakoś zresetować komputer. Oczywiście już odpinałem ponownie klemy by zdjąć zasilanie z elektryki.
  8. Witam, tydzień temu wymieniłem akumulator gdyż stary był od nowości (7 lat). Podczas wymiany komputer sie zresetował. Przed wymianą komputer pokazywal mi średnie spalanie 6.3 cykl mieszany (60% miasto i 40% poza). Po wymianie akumulatora spalanie wzrosło diametralnie, podczas ruszania ze świateł komputer po wrzuceniu 2 biegu i rozpędzenia auta do 30km pokazuje od 12 do 15 litrów, gdzie przed wymianą nigdy takich wartości nie widziałem. Przy jezdzie 100km i na 6 biegu komputer pokazuje normalnie od 4,5 do 5,5. Druga sprawa przed wymianą aku jak ruszałem i zmieniałem biegi tak jak pokazywał m
  9. Cześć, x mam ostatnio pewien problem z samochodem i nie mam nawet pojęcia jak się za to zabrać. x Ostatnio czasem się zdarza, że po naciśnięciu przycisku start samochód odpala, po czym na kilka sekund wszystko gaśnie, licznik kilometrów się zeruje, radio prosi o kod. Podczas jazdy jest ok, chociaż dzisiaj zaraz po odpaleniu i szybkim ruszeniu na chwilę wyłączyło wspomaganie kierownicy (chyba ze wszystkim, czyli kontrolki zgasły, licznik się wyzerował i radio). Nie wiem czego to może być przyczyną. x Dodam, że zimą wymieniałam akumulator w aucie (problem zaczął si
  10. Zakładam nowy temat bo w sumie szukajka nic mi nie wyrzuciła. Moja renia to Megane 3 1,9 dCi z grudnia 2009r. Kupiłem ją w 2015 roku jeszcze z fabrycznym aku oraz stwierdzeniem pierwszego właściciela, że aku wymaga wymiany. Okej pomyślałem, jak to po zakupie auta pojechałem do chełmskiego szpenia od akumulatorów - Centrum Akumulatorów Marcinkowski, gdzie po sprawdzeniu zacnym sprzętem zasugerowano mi niezwłoczną wymianę akumulatora. Pan przedstawił mi 3 opcje zakupu wybrałem najdroższą Tuborg Gold 77Ah 820A. Niestety, po kilku miesiącach jazdy, wraz z nastaniem zimy pojawiło się zjawisko "mozo
  11. Dobry wieczór, wybaczcie pytania kompletnego amatora, ale jak to jest z ładowaniem akumulatora podpiętego klemami do samochodu? można ładować czy trzeba bawić się w rozkręcanie i dopiero wtedy ładować? Posiadam prostownik Bosch C3. Czy jest ryzyko uszkodzenia elektroniki? W załączniku zdjęcie akumulatora.
  12. Witam serdecznie, pojawił się u mnie problem z odpalaniem tylko na zimnym silniku: podczas kręcenia rozrusznikiem słychać "warkot" zamiast normalnego kręcenia rozrusznika. W momencie zaskoczenia silnika wszystko ustaje,silnik również pracuje bez zarzutów. Czy to jest rzeczywiście związane z rozrusznikiem? Czy może to być związane z kzfr lub złym napięciem? Dodaję link do filmiku jaki nagrałem: https://www.youtube.com/watch?v=34oENG_iqzA&feature=youtu.be Z góry dziękuję za porady i sugestie
  13. Witam, może ktoś z autopsji wie jakie są objawy przepalonych (spalonych) bezpieczników w megane II, benzyna 1,6 sedan? Bardzo by mi to pomogło. Najbardziej interesują mnie objawy które wystąpiły faktyczne przy spalonych tych bezpiecznikach a trochę mniej to co może się dziać. Może ktoś już coś takiego przerabiał. pozdr wszystkich i bardzo dziękuje koledze Przemowi na nakierowanie mnie na ten trop
  14. witam! czy wie ktoś jaka została użyta śruba (x2) do przykręcenia pokrywy akumulatora?
  15. Cześć, dziś przy okazji wizyty w serwisie skontrolowano mi stan akumulatora. Rzekomo ma on obecnie pojemność 540Ah (zamiast 760Ah). Żadnych utrudnień w eksploatacji nie ma. Za to dostałem ostrzeżenie, że za jakiś czas może być tak,że bez wstępnych objawów samochodu któregoś dnia nie da się uruchomić. Tyle,że mimo pytań, żadnych sugestii nie podali za jaki czas to się może zdarzyć. Pojazd robi ok. 2200km miesięcznie, głownie poza miastem, start/stop zazwyczaj wyłączony, nie jest męczony częstym ruszaniem. Pytanie do praktyków w tym temacie: czy w ogóle się przed zimą tym przejmować i czy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!