Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'nawiew'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Główna kategoria forum
    • Giełda: Ogłoszenia motoryzacyjne, sprawdź i dodaj własne
    • Forum Ogólne
    • Zniżki dla użytkowników
    • Zloty i spotkania
    • Offtopic / Fun
    • Zakup Renault Megane / Scenic / Fluence i innych modeli - porady, opinie, oceny ogłoszeń
    • Nasi użytkownicy i ich auta
    • Regulaminy
  • Dział Techniczny
    • Mechanika - ogólne
    • Silnik i osprzęt mechaniczny, skrzynia biegów, wydech
    • Nadwozie, podwozie, wnętrze
    • Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji
    • Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Elektryka, elektronika - ogólne
    • Akumulator i alternator
    • Osprzęt elektryczny silnika
    • Oświetlenie
    • Car Audio (nagłośnienie, nawigacja)
    • CB Radio
    • Felgi i opony
    • Diagnostyka
    • Tuning / Renault Sport
    • LPG
    • Informacje (wszystkie modele)
    • Dealerzy, serwisy, warsztaty
  • Pozostałe modele marki Renault
  • Giełda
  • Elektroniczna książka pojazdu
  • Działanie Forum
  • English section
  • Wielkopolska's Tematy

Blogi

Brak wyników do wyświetlenia.

Brak wyników do wyświetlenia.

Kategorie

  • Aktualności
    • Z kraju
    • Ze świata
  • Wywiady
  • Informacje
  • Testy samochodów

Kategorie

  • Sprzedam
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne
  • Kupię
    • Samochody
    • Części samochodowe
    • Inne

Categories

  • Nasze naprawy
  • Zdarzenia drogowe
  • Reklamy
  • Ciekawostki
  • Transport
  • Testy
  • Śmieszne
  • Sport

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Gagu-Gadu


Strona www


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania


Auto


Silnik


Przebieg (tys.km)

Znaleziono 11 wyników

  1. Witam, dziś zorientowałem się, że z wentylatora dmuchawy wydobywa się dziwny terkoczący dźwięk. Wraz ze wzrostem prędkości dmuchawy wzrasta częstotliwość tego terkotania. Czyżby był to liść? Gdzie mogę sprawdzić czy coś nie wpadło? Pewnie nie obejdzie się bez rozbierania czegoś? Dodam, że próbowałem kilkuktornie zwiększać prędkość wiatraków i zmniejszać aby to coś "wywiało" lecz nic to nie dało.
  2. Witam Wszystkich Państwa.Nowy nabytek Scenic 1.6 benz. 66kW,1999 wersja Aida(niewiem co to znaczy?) i kilka usterek elektrycznych: 1.Nawiew działa tylko na max. na 4 poziomie,pozostałe nie działają 2.Radio fabryczne Philips Renault kasetowe ze sterowaniem przy kierownicy nie włącza się. 3.Brak podświetlenia panelu nawiewu. Proszę o pomoc Szanownych Kolegów. Pozdrawiam megane scenic.webp
  3. Od kilkunastu dni nawiew działał lub nie (niezależnie od ustawionego biegu). Obecnie przestał działać w ogóle. Wtyczka od rezystora nawiewu wygląda jak na załączonym obrazku. Co może być przyczyna?
  4. Witajcie, Mam problem z klimatyzacja w Scenicu 3, ale od poczatku.... Klimatyzacja nabijana w lipcu 2016. Nie chlodzila super, ale po nabiciu byla poprawa - dalo sie wytrzymac w upaly. W roku 2017 - bylo juz gorzej, ale rowniez przejezdzilem cale lato bez zimnego lokcia. W tym roku klimatyzacja praktycznie nie dziala. Do temperatury zewnetrznej 20st idzie wytrzymac powyzej jest piekarnik w aucie. Zauwazylem rowniez, ze temperatura z nawiewow nie jest rowna. O co chodzi? Nawiewy kierowcy lewy przy szybie i jeden srodkowy wieja cieplem. Natomiast dwa nawiewy pasazera wieja wyczuwalnie chlodnym powietrzem. Nawiewy na nogi daja jak suszarka, ale czytalem, ze ten TTTM - Ten Typ Tak Ma W lutym tego roku zostal wymieniony panel climatronic, poniewaz "pogubil" segmenty na wyswietlaczu LCD. Zostal rowniez wymieniony filtr przeciwpylkowy z weglem oraz odgrzybiony parownik pianka. Po podlaczeniu urzadzenia diagnostycznego Autel MS906BT wyskakuje blad czujnika wilgotnosci - poza zakresem (DF027). Nie moge zlokalizowac danego czujnika czy jest to czujnik temperatury parownika? Czujnik temperatury wewnetrznej pokazuje prawidlowe informacje i zwieksza odczyt przy podgrzaniu. I rozumiem, ze jest to tylko termistor do wskazan temperatury. Na pewno nie ma on czujnika wilgotnosci, jak w MII/SII. Czujnik temperatury zewnetrznej rowniez dziala prawidlowo. Czujnik temperatury parownika pokazuje raczej prawidlowe wartosci okolo 31st. Czujnik wilgotnosci (tylko gdzie on sie znajduje?) wskazuje wartosc ponad 120% i dlatego wyskakuje blad, gdyz jest poza zakresem - rozumiem zakres od 0 do 100% Przymierzam sie do wymiany skraplacza, czyli chlodnicy klimatyzacji, ktory jest wraz z osuszaczem oraz uzupelnienie czynnika. Jednak przed wymiana chcialbym ogarnac problemy, ktore opisuje. No chyba, ze sa one spowodowane wlasnie tym urzadzeniem (?) Panel klimatyzacji dziala prawidlowo, testy wszystkich klap oraz silniczkow rowniez OK. "Nowy" panel dzialal po wlozeniu, ale rowniez zostal przypisany ponownie do auta. Nie znalazlem podobnych problemow z klimatyzacja w MIII/SIII. Prosze o porade co moze byc przyczyna nierownej temperatury nawiewow oraz gdzie moze znajdowac sie wspominany czujnik wilgotnosci? Z gory dziekuje za pomoc. W zalaczniku dodaje raporty z urzadzenia diagnostycznego (1 pdf i 2 jpg) Edit: Teraz zauwazylem, ze w pliku PDF wartosc wilgotnosci Humidity nie jest zapisana nie wiedzacz czemu. Tak czy siak blad jest, a wartosc tegoc zujnika to 120% Download: airc2.pdf REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01
  5. Cześć, Niestety chciałem podłączyć uniwersalny sterownik centralnego zamka i podpiąć zasilanie z radia. Niestety zadziałałem jak amator i poszło zwarcie. Aktualnie nie mam zasilania na radiu, panelu sterowania nawiewem i zegarku z termometrem. Pozostałe rzeczy poprawnie działają. Sprawdzałem miernikiem zasilanie na przewodzie za radiem od czarnej wtyczki na grubym czarnym przewodzie i go nie ma ( pod ten przewód chciałem wpiąć zasilanie modułu zamka). Niestety jak wyciągnąłem bezpieczniki (przy lewej nodze przy kierownicy) to sprawdzałem bezpiecznik od nawiewu i radia i są dobre- jest przejście. Za to nie ma na nich zasilania- ładne zero na mierniku. Na bezpiecznikach pod maską 7,5A zasilanie jest. Na jednym po załączeniu zapłonu, a na drugim cały czas. Jak to ogarnąć? Chyba, że jest ktoś z Bydgoszczy lub okolic kto pomógłby mi z tym problemem. Poniżej wrzucę fotkę panelu- podświetlenie działa normalnie.
  6. Witam. x Megane III 2015r. x Usłyszałem dźwięk ocierania, wygląda że wydobywa się gdzieś z nawiewów. Występuje on wyłącznie przez 2-3 min po uruchomieniu zimnego silnika, przy ciepłym tego nie zauważyłem. Dźwięk przypomina jednostajne ocierania się jakiegoś elementu obracającego (tak myślę). Nie jest on bardzo głośny (sama praca silnika go potrafi zagłuszyć). Znalazłem wątki związane z problemami klapki/silniczka recyrkulacji powietrza, lecz wydaje mi się, że to całkiem coś innego, ponieważ włączając/wyłączając obieg zamknięty nic nie słychać. x Dziś odpaliłem samochód i po przeparkowaniu go zgasiłem (wciąż zimny po nocy), a ten dźwięk dalej słyszę (gdy samochód zgaszony), wygląda że coś się tam jeszcze kręci. Wyciągnąłem kartę i wysiadając nagle ucichło. Powtórzyłem próbę i wygląda, że ten element co się kręci przestaje się kręcić po otwarciu drzwi, czyli po zgaszeniu wciąż się kręci (nie sprawdzałem po jakim czasie przestanie bez otwierania drzwi) x Ktoś ma pomysł co to może być ? Nie jest to jakoś uciążliwe, bo jak wspomniałem po 2 min ten dźwięk ustaje, ale wolałbym wiedzieć co się tam dzieje x Dzięki za pomoc REGULAMIN pkt. 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER...-mireczek01
  7. Witam, Szybko i na temat. Nie działał nawiew więc wymieniłem opornicę. Teraz widzę, że w ogóle panel klimatronika nie komunikuje się z osprzętem, nie słychać klapki obiegu wewnętrznego, nie włącza się klima, nie zmienia się kierunek nawiewu, nie włącza się nawiew. Po spięciu opornicy na krótko nawiew leci z pełną mocą. Podmieniałem już panel na szrocie, więc pewnie panel OK - chyba, że ten ze szrotu był też walnięty. Dodam tylko, że panel się świeci. Gdzie może być problem ? Czy jakiś błąd w komputerze może blokować osprzęt ? Elektrycy wzruszają ramionami.
  8. Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum. Przeglądając je nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Otóż pomimo, że na zewnątrz temperatura oscyluje w okolicy 0 stopni, w aucie brakuje zimnego powietrza zarówno z nawiewu jak i z włączonej klimatyzacji. Z tego co się orientuję posiadam klimatyzację automatyczną. Przy ustawieniu temp w zakresie 16-27 stopni z nawiewu leci tylko ciepłe a nawet gorące powietrze. Jedyna sytuacja gdy leci zimne powietrze to ustawienie 15 stopni, zarowno przy włączonym jak i wyłączonym ac. Dodam, że: - temp zewnętrzna wskazywana prawidłowo - byłem u mechanika, który po podłączeniu do kompa nie znalazł żadnego błędu, czyli wyjechałem z nierozwiązanym problemem - przy nagłej zmianie temp z wysokiem na niższą temp jakby spadała, ale na chwilę - 2 miesiące temu wymieniałem rozrząd, pompę wody, kzfr, filtry i mechanik zmieniał płyn w chłodnicy, bo nie podobał mu się kolor - 3 miesiące temu wymieniałem chłodnicę klimatyzacji i uzupełniałem czynnik - wskaźnik temperatury cieczy dochodzi maksymalnie do 2 kreski, może tuż powyżej - powietrze z każdej kratki leci jednakowe - posiadam silnik 1.6 112km z lpg (diagnostyka lpg 2 miesiące temu, wszystko ok, zmienione filtry) Jaka według Was może być przyczyna? Termostat? Czy wada termostatu byłaby widoczna w diagnostyce komputerowej? Różnica w temperaturze sprawdzona organoleptycznie między 15 a 16 stopni to kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt stopni. Ciepłe powietrze zaczyna przy aktualnej temp (około 0 stopni) lecieć po kilku min od uruchomienia auta i zauważyłem, że chyba też zależy od temp silnika Dziękuję za pomoc.
  9. Witam,Panowie mam problem z nawiewem i klimatyzacją. Mam Climatronica. Na ekranie niby poziomy nawiewu się zmieniają, ale nic to nie daje. Grzanie w ogóle nie działa i tylna szyba chyba też nie.Klimatyzacja niby się odpala, ale nie chodzi. Wczoraj podczas jazdy nagle zaczęło działać, ale dzisiaj znowu nie działało.Wcześniej coś lekko rzęziło podczas nawiewu.Co mogło się zepsuć ? Co muszę sprawdzić ? Jak to sprawdzić ? Proszę o jakąś pomoc i wskazówki.Fluence 1.6 benzyna.
  10. Witam, od pewnego czasu przestała mi działać dmuchawa. Wcześniej było tak, że jak poruszyłem kostka w podszybiu to zaczynała działać lecz teraz nic to nie pomaga. Po przekręceniu kluczyka słuchać jakiś dziwny dźwięk z okolic podszybia po lewej stronie. Bezpieczniki pod kierownicą dobre i styk w kostce która dochodzi do bezpieczników (żółty przwod z pomarańczową kreską) też dobry. Gdzie może leżeć problem niedziałającego nawiewu? Nagranie dźwięku w załączniku. VID_20171218_184329~2.mp4
  11. Witam, w aucie którym zakupiłem nie działało podświetlenie gałek klimatyzacji. Zabrałem się więc za wymianę żarówek 1,2 W i ku mojemu zdziwieniu nie rozwiązało to problemu, jak nie świeciło tak nie świeci. Dodam że dioda AC i ogrzewania z tego samego modułu(u mnie pomarańczowe dody) świecą. Czy ktoś miał podobny problem, lub wie co może być przyczyną tej usterki? Pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...