Casik 0 Napisano Luty 5, 2016 Share Napisano Luty 5, 2016 (edytowany) Witam, mam problem ponieważ kupiłem Megane Coupe 1.6 98r I nie działa mi zapalniczka. Sprawdzałem bezpieczniki, i te w kabinie i te pod maska wszystko ok, wyciągnąłem również zapalniczkę i kostki są wpięte niema żadnego problemu ale po wsadzeniu jakiejkolwiek ładowarki do gniazda nie działa. Chciał bym zrobić sobie nowe gniazdo kupić i podłączyć przewody na nowo ale nie bardzo wiem które przylutować do nowego gniazda, czy mógł by mi ktoś powiedzieć co oznaczają te kolory mam jedna wtyczkę z przewodami czarny oraz żółty i jedna taka z cienkim niebieskim. Poniżej zdjęcie podglądowe z neta http://fotka.megane.com.pl/images/2011062020543037.jpg i chciał bym taka zapalniczkę http://www.img.chh.pl/large_size/4c493559716b9789fe94d0a3dd7cb2.jpg Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowano Luty 7, 2016 przez aston76 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
11348 27 Napisano Luty 5, 2016 Share Napisano Luty 5, 2016 Przewód czarny powinna być masa ,cienki przewód - do żaróweczki oświetlenia ,drugi grubszy przewód powinien być "+". Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Casik 0 Napisano Luty 5, 2016 Autor Share Napisano Luty 5, 2016 (edytowany) czyli przewód żółty to + czarny to masa a cienki niebieski od żarówki no ok, ale z tej zapalniczki którą chce kupić od oświetlenia wychodzą dwa przewody więc jak je wlutować? Edytowano Luty 7, 2016 przez aston76 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
silak92 1 Napisano Luty 5, 2016 Share Napisano Luty 5, 2016 Czerwony pod niebieski plus, a czarny pod ten masowy od zapalniczki. Tylko sprawdz czy na tym żółtym jest napięcie po zapłonie żebyś na próżno kasy na zapalniczke nie wydawał. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
gimak 31 Napisano Luty 6, 2016 Share Napisano Luty 6, 2016 mam problem ponieważ kupiłem Megane Coupe 1.6 98r I nie działa mi zapalniczka Prawdopodobnie poprzedni właściciel był namiętnym palaczem i często korzystał z zapalniczki i styki w gnieździe zapalniczki są zasyfione, wymagają wyczyszczenia. Dla uniknięcia ewentualnego zwarcia, czyszczenia dokonać przy odłączonym akumulatorze. Miałem podobną sytuację - córka fajczy, a ja musiałem później czyścić, żeby ładowarka działała. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Recommended Posts