Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Recommended Posts

Witam!

Dzisiaj w czasie jazdy auto zaczęło delikatnie szarpać. Po jakimś czasie po zatrzymaniu i wrzuceniu na luz zaczęły rosnąć obroty do około 2500 po czym auto zgasło. Z problemem ale odpaliło i dojechałem do domu. Po około godzinie spróbowałem jeszcze raz odpalić. Auto odpaliło na dyg po czym sytuacja się powtórzyła. Najpierw zaczęły rosnąć obroty po czym silnik zgasł i już nie zapalił. Dodam że jakiś czas temu wymieniałem czujnik położenia wału i długo było wszystko ok. Poza tym wtedy objawy były trochę inne bo auto nie odpalało na postoju ale w czasie jazdy nie zdarzyło się żeby zgasło. Macie może jakieś pomysły, co to może być. Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Musisz zacząć od podłączenie samochodu pod komputer, najlepiej CLIPa. Bez tego to wróżenie z fusów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
21 godzin temu, deemek napisał:

Dodam że jakiś czas temu wymieniałem czujnik położenia wału i długo było wszystko ok.

Czujnik musi być oryginał, bo inne zamienniki są chimeryczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×