Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Błąd P0203 w megane dci 1.5


Recommended Posts

To nawet nie tyle chodzi o lata, co o przebieg (ilość odczytów). Nie wiem, znajdziesz gdzieś w archiwum, ale pochodziłem pod 400k km

@sKarlosMegane, żeby mnie tu ktoś nie obrobił, że jedynym moim celem życia jest sprzedać tu na forum leżący w szufladzie sterownik hehe Po prostu nie mam jak Ty wiary w to, że popsikanie tegoż nawet markową chemią pomoże w 90%

Jakbyś napisał, pomoże w 5% to pewnie bym się z Tobą zgodził

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Markowa czy nie, byle dobrze wyczyścić piny w ecu, co by dobry styk był. Mój miał 402 tys i był sprawny, Twój pod 400, więc 150 tys toma306 to trochę jednak za mało.

 

 

Edytowane przez sKarlosMegane
Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiesz, kolega nie jest pierwszym właścicielem, więc przyjmijmy, że to raczej przebieg umowny jest i nie powinien w diagnozie być brany pod uwagę.

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W 4 latka z przebiegiem 89 tys z autoryzowanego salonu i od nowości w PL mogę uwierzyć, łatwo zweryfikować przebieg. Ale nawet jeżeli czysto hipotetycznie byłby skręcony i miał powiedzmy 150 tys, plus 60 tys które zrobił tom, to nadal jest niewiele.

 

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ale ja naprawdę nie mam nic przeciwko, żeby kolega te piny sprsyskał :) Sam jestem ciekaw, jak to się zakończy, bo to generalnie buduje w nas wszystkich wiedzę a ta jak wiadomo już jest bezcenna.

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam udało mi się dziś znaleźć polecany warsztat który zajmuje się elektroniką,kodowaniem,klonowaniem sterowników mam podjechać  koniec tygodnia i wszystko ustalić. Jak coś się dowiem to dam znać.

 

Witam udało się z klonować sterownik,narazie jest wszystko ok ale trzy dni to za mało żeby stwierdzić że to sterownik był przyczyną błędów za jakiś czas się odezwę i napiszę jak wygląda sytuacja. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam jeżdżę już na nowym (klon) sterowniku od 7.08.21 i jak narazie żaden błąd się nie pojawił pozostało tylko delikatne ok 15sek. poszarpywanie silnika po odpaleniu jak jest chłodno.

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
52 minuty temu, tom306 napisał:

pozostało tylko delikatne ok 15sek. poszarpywanie silnika po odpaleniu jak jest chłodno.

Może masz syndrom niektórych silników 636 opisywany na tym forum. Związany był z nierówną pracą silnika po odpaleniu w chłodne dni. Podane jest rozwiązanie problemu. Jeździłem ponad pół roku ze spaloną świecą i nie miałem żadnych objawów poza błędem odczytywanym przez program diagnostyczny.

@omega wygląda na to, że te padające sterowniki to nie Twój konik tylko fakt mający już kilka potwierdzeń.<ok>

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam i się stało jazda obwodnicą prędkość ok 110 i wyskoczył błąd p 0203, stało się to po dwóch miesiącach od wymiany sterownika ten sam błąd co na poprzednim sterowniku. Błąd wykasowany auto jeździ normalnie tylko pytanie co dalej?

Edytowane przez aniewa
Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!