Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

kamil007

Megane IV phI RLink2 Instalacja "ukrytych aplikacji" dla Polski - Poradnik + Aktywacja AA na wszystkich R-Linkach (poradnik)

Recommended Posts

Dzieki panowie za odpowiedzi będę zastanawiał się bo teraz w większe koszta wpadłem z autem :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Panowie, zainstalowałem apk AA na telefonie i sparowałem telefon z autem. Wygląda na to, że AA działa, ale czy ktoś może potwierdzić czy to tak powinno wyglądać, bo tyle się tu pisze i trudności z aktywowaniem, a u mnie poszło od strzała. R-Link w wersji 3.3.

IMG_20200207_201903.jpg

IMG_20200207_201917.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 8.02.2020 o 08:55, rafa85 napisał:

Panowie, zainstalowałem apk AA na telefonie i sparowałem telefon z autem. Wygląda na to, że AA działa, ale czy ktoś może potwierdzić czy to tak powinno wyglądać, bo tyle się tu pisze i trudności z aktywowaniem, a u mnie poszło od strzała. R-Link w wersji 3.3.

IMG_20200207_201903.jpg

IMG_20200207_201917.jpg

 

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, AA działa bezprzewodowo - bluetooth?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja podłączam telefon przez kabel, ale nie wiem jak to powinno działać, stąd moje pytanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 8.02.2020 o 08:55, rafa85 napisał:

Panowie, zainstalowałem apk AA na telefonie i sparowałem telefon z autem. Wygląda na to, że AA działa, ale czy ktoś może potwierdzić czy to tak powinno wyglądać, bo tyle się tu pisze i trudności z aktywowaniem, a u mnie poszło od strzała. R-Link w wersji 3.3.

IMG_20200207_201903.jpg

IMG_20200207_201917.jpg

Nie rozumiem pytania, przecież działa Ci AA, o co chodzi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No jak widać masz wszystko oki podłączasz telefon przez kabel wyświetla Ci się ikonka na środku ( napis Android Auto)  i klikasz ją i masz nawigację na 80 % ekranu i tyle. U mnie działa jeszcze normalnie w tle z telefonu pełna aplikacja YouTube  bo ta z AA YouTube Music jest strasznie słaba .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Super, dzięki za potwierdzenie, po prostu bardzo dużo naczytałem się o problemach z aktywacją AA, zresztą sam ten temat ma ponad 40 stron i byłem zdziwiony, że u mnie od razu zadziałało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

problemy dotyczyły aut ze starszą wersją R-Linka, która nie obsługuje AA. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam

Szukam pomocy bo coś robię nie tak z ddt4all. Mianowicie mam elm po bluetoth i ddt4all z ostatniej aktualizacji( teoretycznie z bazami danych na listopad 2019) pod windows 10

.

Windows łączy się z interfejsem, w ddt4all mam na dole komunikat POŁĄCZONO a po skanowaniu CAN co trwa wieki nie widzi ustawień auta, jak wybiorę wersję z ręki i załaduje okienko to wszystkie nastawy pokazuje NO DATA. Mam megankę 1.6SCe z 2017 Grandtour. 

Czy problem leży w interfejsie czy w moim z nim postępowaniu? Bo im więcej czytam na forum tym głupszy jestem więc zwracam się do fachowców.

Pozdrawiam

Andrzej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@SoftEagle błąd "NO DATA" zdarza się dosyć często, ale nie pamiętam, żeby to była jakaś przeszkoda w pracy z tym programem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście, że to przeszkoda. Jak masz NoData to znaczy, że ELM nic nie czyta.

Połączony jesteś programem z elmem. Sam elm z autem już się nie dogaduje.

Ja bym stawiał na zły interface.

Możesz wrzucić jakieś logi z ddt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@Qbak Wieczorkiem jak się podłączę do auta to zrobie zrzuty logów. Dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Odgrzebię trochę temat, czy jest ktoś z okolic Śląska kto (oczywiście za pinionszki) pomógłby odblokować ACP jeśli jest to w ogóle możliwe w moim modelu? Posiadam R-Linka2 w wersji 3.3.16.980. Ktoś w ogóle odblokował ACP na modelach wcześniejszych niż Maj 2017? Wiem, że AA spokojnie, nawet bez wymiany modułu USB. Widzę, że kolega @arcean ogarnia temat, więc może będzie pomocny w tej kwestii ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Apple CarPlay

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać odpowiedź i zarejestrować się później. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się teraz, aby powiązać odpowiedź ze swoim kontem.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wklejać zdjęć bezpośrednio do edytora. Wgraj lub dodaj zdjęcie z adresu URL.


×
×
  • Utwórz nowe...