Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Zaloguj się, aby obserwować  
darekpawel

Megane II phI Nie ma przyśpieszenia, słychać gwizd turbiny...

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Można jechać max. 60...70km/godz., nie da się przyśpieszyć.

Dodatkowo jak się doda gazu - to słychać świst turbiny...

Czy to znak, że się kończy turbina, czy może szukać w innym miejscu...?

 

P.S. Parę dni temu były wymieniane świece żarowe.

Czy jakiś gamoń-mechanik mógł coś przypadkowo odłączyć/uszkodzić...?

Nie dało się tej wady od razu stwierdzić, bo po wymianie świec samochód stał.

A dojazd od mechanika do garażu - to na niskiej prędkości był.

Dopiero problem wyszedł po wyjechaniu na większą drogę...

 

Silnik 1,5dci/2005/ok. 350tys. km...

 

Edytowano przez darekpawel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Możliwe, że obwód doładowania turbiną przez IC do przepustnicy jest nieszczelny.

To połączenie przeszkadzało w dostępie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×