PCet 2 Napisano Grudzień 30, 2019 Share Napisano Grudzień 30, 2019 13 godzin temu, Lelupi napisał: Szybko coś wam te tarcze poszły, 1 mm rant to żaden rant. 50 tyś na tył? To nawet na klocki mało, a na tarcze? Motoryzacja na psy schodzi! 1mm po każdej stronie i masz 2mm z całkowitej grubości, a na tarczy stoi np: 22mm grubość początkowa, 19.5mm zalecana grubość minimalna. U mnie rant był nieco ponad mm z przodu i 1mm z tyłu. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
szwagier24a 63 Napisano Styczeń 12, 2020 Share Napisano Styczeń 12, 2020 Witam. Ktoś już kupował tarcze do tyłu bez łożysk (mam z tyłu tarcze takie jak z przodu, ale nie wentylowane; piasta osobno) i klocki? Mam elektryczny hamulec ręczny. Z oryginału klocki są TRW 440664742R. Tarcza jest przykręcana do piasty na dwiema śrubami. Minimalna grubość to 7 mm tyle udało mi się z tarczy, jest też numer zaczynający się od 23_.36_ Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzoper23 0 Napisano Styczeń 15, 2020 Share Napisano Styczeń 15, 2020 Witam Mam podobny problem z doborem klockow, tj. serwis zapodal mi 410603407R do 1.6 Sce (kombi), a w watku Modus/Clio: 410608481R. Mozna prosic o info jakie sa wlasciwe? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCet 2 Napisano Styczeń 16, 2020 Share Napisano Styczeń 16, 2020 Ja ze swojej strony mogę Ci tylko podpowiedzieć, że mam od 3 tygodni założony zestaw jak poniżej: Tarcze przód opisane jako Daster: 402066300R Klocki P Modus/Clio: 410608481R Zarówno tarcze jak i klocki wyglądały (przez przypatrzenie) identycznie, jak te założone u mnie oryginalnie. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
chebum 1 Napisano Czerwiec 1, 2020 Share Napisano Czerwiec 1, 2020 Zamówiłem zestaw klocki+tarcze na przód brembo i nie polecam. W porównaniu do oryginału są jakieś miękawe. Nie mam pewności, trzeba mocnej nacisnąć pedał. Qr Code mają, chyba nie są podróbkami, ale takie wrażenia. Były o 30% tańsze od oryginalnego zestawu (530 zamiast 780). Oryginału starczyło na 40kkm. Klocki kończyły się po 20kkm, tarcze po 40. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
bleki_krk 0 Napisano Czerwiec 1, 2020 Share Napisano Czerwiec 1, 2020 (edytowany) Dnia 29.12.2019 o 18:04, PCet napisał: W praktyce się okazało, że z przodu są 269mm. Generalnie, zamawiając w sklepie oryginały, dostałem: 1. Tarcze przód opisane jako Daster: 402066300R 2. Tarcze tył opisane jako Megane IV: 432000166R 3. Klocki P Modus/Clio: 410608481R 4. Klocki T Megane III: 440604694R Bawcie się dobrze na Sylwestra! Witam U mnie klocki i tarcze przednie wytrzymały 36 tys, jazda na taxi dość szybko tylne klocki 40 tys teraz czas na tarcze tył Mam silnik 1.6 Sce i w tych silnikach po numerze vin wychodzą złe klocki U mnie z przodu zamontowałem inne tarcze 402061715R DF6200 a klocki 410608481R, za to do tylu podobno potrzebne 43202741R rozmiar 260mm średnica 30mm czy te które Pan montował 432000166R są dobre i pasują? bo ja juz jedne zwracałem bo był za mały otwór centralny Edytowano Czerwiec 1, 2020 przez bleki_krk Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCet 2 Napisano Czerwiec 2, 2020 Share Napisano Czerwiec 2, 2020 Cały ten wspomniany komplet mam założony i póki co bez problemów. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Armagedon123 8 Napisano 21 Luty Share Napisano 21 Luty Witam, w końcu muszę wymienić tarcze+ klocki tył w Megane IV HB 1.6 SCE. Czy możecie coś polecić+link do zakupu, bo na allegro nic nie mogę znaleźć. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
szwagier24a 63 Napisano 21 Luty Share Napisano 21 Luty Ile km wytrzymały? Polecam oryginalne. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
LTar 79 Napisano 21 Luty Share Napisano 21 Luty Tez dolacze sie do tematu. Mam 53000 km i za jakies 15 000 km czeka mnie wymiana kompletu przod i tyl klocki plus tarcze. Automat z elwktronicznych hamulcem - nie wiem czy to ma znaczenie. Jaki jest koszt czesci? Czytalem ze trw polecacie? Szukalem na allegro ale tez nie moge znalezć kompatybilnego zestawu. REGULAMIN Forum się kłania, pkt 5.6 - Prezes Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega 90 Napisano 21 Luty Share Napisano 21 Luty Np. Przód ATE: KLOCKI HAMULCOWE PRZÓD RENAULT MEGANE Siedlce - Allegro.pl tam są dwa systemy, ale ten Twój myślę, że to ten starszy Tył ATE: ATE KLOCKI HAMULCOWE TYŁ SCENIC III (JZ0/1_) Kraków - Allegro.pl Tarcze zostaw jak to pierwsza wymiana, wymieniaj je co drugą, chyba że cierpisz na nadmiar gotówki do wywalenia w błoto Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
LTar 79 Napisano 21 Luty Share Napisano 21 Luty Wg serwisu w moim przypadku tarcze + klocki zuzywaja sie po rowno. Bardzo wolno bo wymiana bedzie przy 70 000 km ale niby musza byc klocki i tarcze REGULAMIN Forum się kłania, pkt 5.6 - Prezes Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega 90 Napisano 21 Luty Share Napisano 21 Luty Ja wymieniam dokładnie co drugą, z tyłu to pewnie co trzecią spokojnie dałoby radę a że jeżdżę po ok 100k km na klockach z tyłu to pierwsza ich wymiana byłaby po 300k km Serio mówiąc wymieniam co drugą, bo mi tak zwyczajnie łatwo to pamiętać i zauważać. Nie ma w tym jakieś większej, ukrytej filozofii. Jak kolegę stać - wymieniać Tarcza przód: BREMBO TARCZE HAMULCOWE PRZÓD 09.A727.11 Krakow - Allegro.pl Tył oczywiście tarcze różne, masz z tyłu koła skrętne? Tam są dwie średnice otworu centrującego 25mm i 30mm Dobrze byłoby zdjąć, pomierzyć i dożywotnio zapamiętać. Oba wymiary są dostępne w zasadzie od ręki. Postawiłbym na 25mm, ale to trochę na nos. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
LTar 79 Napisano 21 Luty Share Napisano 21 Luty Bardzo Ci dziekuje za pomoc. Wiem juz jakie czekaja mnie koszty. Z tym ze odnosnie klockow to pisza jednostka pakowania 1, ilosc 1. To cena jest za 1 klocek hamulcowy? Jakos bzdurnie to pisze. Chyba nikt tego tak nie sprzedaje. REGULAMIN Forum się kłania, pkt 5.6 - Prezes Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega 90 Napisano 21 Luty Share Napisano 21 Luty Na zdrowie. Nie, nie, oczywiście, że jest to komplet klocków na oś. Trzeba natomiast uważać, dopytać o tarcze, są różnie pakowane albo po sztuce albo komplet. 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Recommended Posts