Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane III phIII Megane III phIII R-link czy jest opcja "dogrania" equalizera do radia z navi ?


Recommended Posts

Tak - musisz zrestartować R-Linka. 

Pewnie jak jutro wsiądziesz do auta to już wszystko będzie. A jak nie to zrób mu reset przez kilkukrotne naciśnięcia domku na joy'u.

Albo przez DDT w zakładce 11 - ECU Reset robisz reset hard.

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

23 godziny temu, Qbak napisał:

Tak - musisz zrestartować R-Linka. 

Pewnie jak jutro wsiądziesz do auta to już wszystko będzie. A jak nie to zrób mu reset przez kilkukrotne naciśnięcia domku na joy'u.

Albo przez DDT w zakładce 11 - ECU Reset robisz reset hard.

 

Faktycznie zadziałało  i wygląda to tak:

 

20191001_214409.thumb.jpg.e4ff8daa1d841946a5015b697dee866e.jpg20191001_214426.thumb.jpg.b2c1dd9830eb8ea6f06b0b1ca0a0d02a.jpg

 

AGC Arkamys - ogólnie wzmacnia dźwięk - jest głośniej

Bass boost Arkamys - jak było, niekiedy jakby coś tam poprawiał w dźwięku a czasem go pogarszał. o żadnym boost nie ma mowy....

Ustawienia Pop-rock, klasyka , jazz ,neutralne faktycznie wpływają w pewnym stopniu na barwę i jakość dźwięku.

Ogólnie jest lepiej i dużo zależy od źródła

- radio - jakby minimalnie lepiej ale dźwięk i tak żenada

- usb -dźwięk mocniejszy jakby bardziej przestrzenny ,więcej basów ale nadal wstyd puszczać coś znajomym w aucie

- bluetooth (dużo zależy od telefonu i jego equalizera) - tutaj największa poprawa - dźwięk mocniejszy,  czystszy, bardziej przestrzenny ,większe i głębsze basy

 

Powyższe to moje subiektywne odczucia względem wcześniejszego stanu (fabryczne głośniki przód i tył + dołożone z przodu tweetery)

 

PS

Android auto i Mirror link również pojawiło się w systemie jednak z moim Galaxy S8 nie działa.

W przypadku Mirror link miałem komunikat o braku certyfikacji czy coś w tym stylu a Android auto powoduje tylko próbę łączenia (w nawigacji pusta tapeta,czasem czarny ekran) powodując zawieszenie telefonu i po pewnym czasie  wyświetlenie na ekranie telefonu  błędu:

659912880_Screenshot_20191001-204915_GooglePlayservices.thumb.jpg.207dacd9509b93478e6f4f4270a84051.jpg

Edytowano przez migacz-x
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 9 months later...

Jako, że to mój pierwszy post na forum to Witam Wszystkich.

Chciałbym się podpiąć pod temat AGC Arkamysa. Po aktywacji Android Auto i uruchomieniu dodatkowych opcji regulacji dzwięku w mojej Megane 3, mam problem z zapamiętaniem ustawień AGC Arkamys. Zaznaczam żeby był aktywny i rzeczywiście poprawia się dzwięk, ale po wyłączeniu auta na kilkanaście nawet minut i ponownym uruchomieniu AGC Arkamys jest nie włączony.  Po każdym uruchomieniu auta muszę wejść w ustawienia żeby go włączyć. Resetowałem Rlinka przez kilkakrotne wciskanie domku na joystiku, ale brak rezultatu.

Można coś z tym zrobić, aby nie grzebać się ciągle z ustawieniami?

Edytowano przez Grzech20
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 6 months later...

Spróbuj zrobić reset radia. Przy włączonym radiu wciśnij na dłużej przycisk włączenia. Radio powinno się po chwili wyłączyć a następnie po dłuższej chwili włączy się po restarcie. W ten sposób u mnie aktywował się CarPlay. Pomimo, że był wcześniej odhaczony to dopiero reset radia pomógł. 

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać odpowiedź i zarejestrować się później. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się teraz, aby powiązać odpowiedź ze swoim kontem.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wklejać zdjęć bezpośrednio do edytora. Wgraj lub dodaj zdjęcie z adresu URL.

×
×
  • Utwórz nowe...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!