Marcinescu Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Pytanie raczej do właścicieli Scenic-ów, czy nie myśleliście o przesiadce na Espace Ja już się zastanawiam co będzie po Scenicu, trochę mnie korci ten Van. Espace właśnie dostał nagrodę "Auto Trophy" od Niemieckego magazynu - LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 awaryjny (szczegółnie starsze wersje)-i jednak duzo droższy w eksploatacji :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 No i jest to Renault tylko z nazwy. Faktycznie to Matra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommiB Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Moi rodzice kupili Espace'a kilka miesiecy temu. Nowy, z salonu ze Szwajcarii (o jakies 50-60tys taniej niz bazowa cena w Polsce). Wczesniej mieli Scenika I a jeszcze wczesniej Forda Galaxy, wiec doswiadczenie z vanami jest. Ja osobiscie powiem tak - jesli ktos potrzebuje duuuuzo miejsca, to jest to swietne auto. Od srodka wpakowalem ostatnio wielka 3-osobowa kanape. Wszystkie fotele sa tej samej wielkosci (nie tak jak srodkowy taborecik w Sceniku), same w sobie sa bardzo wygodne a ich montaz/demontaz dziecinnie prosty. Bagaznik przy fotelach w 2-gim rzedzie jest ogromny. Do tego bajery w stulu osobnej klimy sterowanej z tylu, rolet na 5 szybach,tuzinie schowkow itp itd. Pytanie tylko co komu potrzebne? Za te same pieniadze mozna jezdzic autem segmentu E, np kombi jak ktos potrzebuje wiecej miejsca. Z drugiej strony wlasnie moj ojciec stwierdzil, ze jezdzi mu sie lepiej Espace'm niz jego Volvo XC70, wiec jednak cos poza przestrzenia to auto oferuje. Wg mnie niesamowite sa wrazenia z prowadzenia - przestronnosc i jasnosc, pozycja za kierownica, czlowiek czuje sie jak w kabinie samolotu ;-) Do tego 2.0 dCi 175km, automat i okreslil bym to jako najbardziej relaksujaca jazda jakies doswiadczylem jako kierowca (nie mialem przyjemosci jezdzenia Rollsem czy Maybachem ;-)). Co nie oznacza ze jest to auto wolne, po prostu nie czuje sie predkosci. Spalanie 8,5-9L/100km. Trzeba sie przejechac i samemu ocenic. Ale generalnie polecam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Poczekam na Scenica III, może go tak nie oszpecą z przodu jak nowe Meganki i Laguny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Espacem nigdy nie jeździłem, ale najnowszy model wygląda na drodze naprawdę dostojnie. Poprzednie były jakieś takie bez wyrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Co prawda jestem użytkownikiem Megane a nie Scenika... ale jeżeli chodzi o Espace to bardzo mi sie podoba w szczególności najnowsza wersja w każdym razie autko, które nie zardzewieje pozdrawiam :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 No mam na myśli właśnie tą najnowszą wersję, prezentuje się nieźle ale wygląd to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 A mi sie właśnie ten poprzedni espace podoba i na chwile obecną decyzji nie podjąłem czy on czy scenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeta233 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 użytkuje w firmie z silnikiem 2.2DCi ładnie się prowadzi ma niezłego kopa ale silnik po remoncie (pęknięta głowica) - kosztowało majątek po za tym stycznik prawej szyby też nie działa no i ta stacyjka - koszmar są tam 2 mikroprzełączniki które reagują odpowiednio na włożenie karty - niestety dźwigienki zrobione z plastiku opie trzeba było naprawiać :) ale po za tym to jak na auto firmowe to rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi