igorek26 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Witam wszystkich mam w planach zmiane samochodu i jeden z pomysłów to jest Megane kombi 2001-2003r z silnikiem turbo diesel najlepiej 1,9 około 100KM. I tu jest moja prośba o informacje od ludzi ktorzy uzytkuja taki samochód albo mieli, na co zworócić uwagę przy zakupie i póżniej przy użytkowaniu. Dużo jest samochodów sprowadzonych albo firmowych w różnym stanie i nie chciałbym wpakowac na grata . Tu jest kilka przykładowych linków i co sądzicie o tych samochodach czy warto: http://www.allegro.pl/item172905156_renaul...i_2003_rok.html http://www.allegro.pl/item174189030_megane...dlicz_vat_.html http://www.allegro.pl/item177288175_renaul...alne_combi.html Aha jeszcze nie moge sie połapać w silnikach w opisach ludzie piszą przy takie samej pojemności jeden samochod ma 110KM i drugi 75KM. proszeo o bardzo krótkie wyjaśnienie. Jeżeli ktoś ma do sprzedania taki smochodzik proszę o info najlepiej ze zdjęciami i z Wawy Pozdrawiam Igor i z góry dziekuję za wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Silnik 1.9 dCi ma 120 KM w tych rocznikach o ktorych ty piszesz. W najnowyszych jak sie nie myle lagunach jest 1.9 dCI 90 KM. Masz troche rozbieznosc poniewaz chcesz kupic aktualny mode tzw Megane II faza I czy Megane I faza II. O autach firmowych jest temat. Byl tez poruszany też juz temat o 1.9 dCi(jak dobrze pamietam) oraz na co zwracac uwage przy kupnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 moze chodzilo o 90KM/75kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorek26 Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Silnik 1.9 dCi ma 120 KM w tych rocznikach o ktorych ty piszesz. W najnowyszych jak sie nie myle lagunach jest 1.9 dCI 90 KM. Masz troche rozbieznosc poniewaz chcesz kupic aktualny mode tzw Megane II faza I czy Megane I faza II. O autach firmowych jest temat. Byl tez poruszany też juz temat o 1.9 dCi(jak dobrze pamietam) oraz na co zwracac uwage przy kupnie. Jeżeli chodzi o budę to to jest Megane nie w nowej budzie tylko starszej ale po liftingu czyli raczej Megane I faza II. Czasami pisza że moć jest 90 KM a czasem 75KM ale tak myślę że mylą z 75kW. jezezeli chodzi o firmowki to jak wczroaj pogrzebałem to znalazłem temat tylko nie widze tematu na co zworocic uwagę przy zakupie, jeżeli pamietasz w którym miejscu jest to przesłij linka albo coś :) czyli przy megane I faza II moc 1,9dci powinna być 90km a 120 jest w Megane II :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 W megane II na pewno bedzie 120 KM. A na co zwracac uwage to masz racje nie ma bezposredniego tematu ale tu tez co nie co pisze http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorek26 Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 [CIACH!] Czytałem juz ten temat, ale tam pisza o megane II a ja szukam o Megan I po liftingu (faza II to się chyba nazywa) z sinikiem 1,9dci a na temat tego samochodu nie moge znaleść informacji :-( I głównie mnie interesuje jak się sprawuja te samochodu z silnikami 1,9dci najlepiej kombi z roku 2002 -2003 (chyba ostatnie lata produkcji tej budy) :) pozdrawiam [prosze nie cytowac w calosci postu, na ktory sie bezposrednio odpowiada. DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 sorki... 75kW = ~102KM (policzylem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorek26 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 hej ludzie nikt nie używa takiego samochodu :) :) :) nikt nie może powiedzieć czy sie dobrze sprawuje, czy dobrze jeździ :) :shock: jeżeli jest choć jedna osoba ktora jeździ takim dajcie znać jak się tym jeżdzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 hej ludzie nikt nie używa takiego samochodu :) :) :) żartujesz czy serio się pytasz? :) Proponuję przeanalizować idee tego forum.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek64 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 hej ludzie nikt nie używa takiego samochodu :) :) :) nikt nie może powiedzieć czy sie dobrze sprawuje, czy dobrze jeździ :) :shock: jeżeli jest choć jedna osoba ktora jeździ takim dajcie znać jak się tym jeżdzi :) mam taką megankę tylko w hatchbacku ponad rok i nie narzekam.jedynie raz poszła wiązka,była żle zamocowana i się przetarła.w mieście mogła by mniej palić.ogólnie to nie ma co narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi