Pinki Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam wszystkich, mam taki mały problem z tym oto modelem radia "Alan 121". Radio mam podłączone w aucie, pod zapłon czyli bez kluczyka nie działa. Przez długi okres czasu działało dobrze, lecz nagle z niczego nie chce się załączyć. Przy próbie włączenia radia słychać klasyczny dźwięk załączania się, na wyświetlaczu pojawia się pełno "ósemek" wygląda to jak na rysunku w książce obsługi która była dołączona do radia. Radio nie załącza, wyświetlacz robi się jedno kolorowy, po paru sekundach próbuje się znowu załączyć i powtarza się to bez skutecznie. Wygląda to jakby się zawiesiło. Czy może wie ktoś co się stało, jaka może być usterka i co ją spowodowało Czy da się to zrobić bez ponoszenia dużych kosztów Moje radio nie obejmuje już gwarancja. Z poważaniem Pinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Pinki, jeśli masz instrukcje od radia poczytaj i spróbuj je zresetować, może to pomoże??. Napisz co ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor2502 Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Ja bym obstawiał potencjometr odpowiedzialny za włączanie radia i regulację poziomu głośności. Sam potencjometr ma w sobie malutki kawałek plastiku który bardzo lubi się łamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi