jack75 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam W piątek (13.02) miałem stłuczkę na parkingu supermarketu nie z mojej winy (zdjęcia poniżej). Ze wstępnych oględzin uszkodzone są: - maska - reflektory i migacze - zderzak - atrapy - lekko błotniki Maski nie da się otworzyć, ale nie próbuję otwierać na siłę bo czekam na rzeczoznawcę(z Pzu). Może ktoś się orientuje na ile rzeczoznawca może wycenić naprawę? I czy lepiej naprawić bezgotówkowo czy we własnym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 pięknie trafiłeś-właśnie tak bym chciał uderzyć,nowe lampy i zderzaczek miałbym za free:P co do tematu:poczekaj na wycene rzeczoznawcy,wtedy bedzie można myśleć nad opcją najlepszą dla ciebie. z malowaniem tak szybko mogą wycenić to na jakieś 3tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Miałem podobne uszkodzenia. Na filmiku sobie możesz zobaczyć: http://www.youtube.com/watch?v=TvDgDDSohro Rzeczoznawca wycenił szkody na 3500zł. Do wymiany miałem, zderzak, maska silnika, zamek pokrywy, reflektory R i L i nadkola P i L. Sam koszt tych części to niecałe 3500zł. Całkowity koszt (części + malowanie + poskładanie) wyniósł niecałe 7000zł. Naprawa była wykonana bezgotówkowo w ASO "Bamarko". Nie wiem jak bardzo cenowo różnią się części z ph1 i ph2, ale myślę, że jak rozliczysz się bezgotówkowo (o ile nie ma wewnętrznych uszkodzeń) to cena naprawy wyjdzie podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack75 Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedzi. Myślę że jak rzeczoznawca wyceni naprawę na ok. 3500 zł to oddam go do naprawy bezgotówkowo. Rzeczoznawca ma przyjechać w czwartek wtedy, zastanowię się co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi