dizel2834 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 To ja swój też wyjaśnię. Gdy zacząłem szukać samochodu dla siebie (którym został właśnie Scenic) wszystkim trułem że musi być koniecznie z silnikiem Diesla. A że to szukanie trochę trwało, słowo "diesel" z moich ust padało dość często aż w końcu zaczęli na mnie tak mówić. Najpierw w domu, później znajomi... Gdy rejestrowałem się na różnych forach, postanowiłem właśnie tej nazwy użyć, lekko ją zmieniłem, (zamieniając -es na "z" tak jak się wymawia) i powstał dizel. A 2834 to numer rejestracyjny mojego poprzedniego autka Teraz żałuję że ten nick udziwniłem, bo kilka razy spotkałem się z opinią że jestem analfabeta i nie wiem jak się diesel pisze :evil: :evil: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alor1984 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 A mój to małe odwrócenie nazwiska i rocznik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamangel Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Pierwsza część nicka adam- od mojego imienia , druga- angel od imienia mojej żony- Angelika. Tak mi jakoś po połączeniu wyszło, ale to dość popularny nick w sieci i często już wykorzystany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Słowik - od nazwiska Słowiński Slowik bo zdarza mi się korzystać nie ze swoich kompów zagranicą 8609 - początek peselu Mam ten nick na wszystkich forach w których biorę udział, chyba że "słowik" jest wolne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIFI Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 FIFI - bo mój synek to Filipek :) Mój nick RAFI już zajęty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Pierwsze litery imienia i nazwiska. Ma.... Kuli...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 m litera imienia Maciej - c pierwsza literka nazwiska a do c pasuje ool :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Mój nick to ksywka z pedałówy od nazwiska ... teraz także od tablicy imiennej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Campino ponieważ http://www.dth.pl/ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan M Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Mnie tak wszystkim swoim znajomym przedstawia mój najlepszy przyjaciel. M bom Marcin. Teraz czasem nawet moja żona tak na mnie woła :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Mój od imienia :) Marek Kanarek :) A że już wyrosłem to teraz Kanar :) od podstawówki te przezwisko za mną się ciągnie :) Nie którzy wołają jeszcze na mnie Czesiu ;) to z kolei zaś od nazwiska ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 W domu pojawił się komputer klasy PC. Powstała sieć osiedlowa, łącząca trzy bloki na kablu BNC ( ach to były czasy, latania po dachach i szukanie gdzie jest przerwa lub zwarcie :) ) czasy quakowania. Wtedy obowiązywał i dalej go czasem używam nick anturek ( cała pisownia małą litrą ) od imienia Artur. Przesiadując w kafejkach internetowych człowiek dowiedział się co to virusy i backdory. Trzeba było sprawdzić jak to funkcjonuje :) Prosiak, chyba najbardziej znany program typu backdoor serwer-klient, w pewnej swej odsłonie działał na zasadzie login hasło ( albo pomyliłem go z innym :) ) i tu pierwszy raz posłużyłem się nickiem z filmu z młodą Angeliną Jolie i Johny Lee Millerem - tak, Hakerzy. Jakkolwiek tam funkcjonował jako Zero cool, a ja postanowiłem go zmodyfikować troszkę i tak zamieniłem zapis na 0cool. Także drodzy koledzy i koleżanki, na początku jest 0 - zero a nie duże o :) Ale do przekręcania nicka już się przyzwyczaiłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARREK Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Mój nick jak każdy widzi wziął się z imienia. Często zdarza się zajęty, wtedy wchodzi alternatywa, czyli hdariusz lub hdarek od imienia i nazwiska :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Najczęściej jestem fredi ale to zależy czy nie jest zajęty. Oryginalne imię zostało spolszczone. Nick pochodzi od imienia głównego bohatera serii horrorów Koszmar z ulicy Wiązów. Jak ktoś oglądał to kojarzy kim jest Freddy Krueger :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterZgora Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Piter od imienia, a Zgora, bo mieszkam w Zielonej Górze. Taki sam nick miałem na forum Laguny (moje poprzednie auto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi