Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Renault Megane II - karta

ozzy22

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zamielili Ci w głowie z tą kartą...

Po prostu idziesz do ASO zamawiasz sobie nową kartę. W ASO przeprogramują tak, że aktywne będą tylko Twoje dwie i wszystko.

Zasadniczo masz rację ale na dzień dobry impreza kosztuje go 750 pln. Do chwili aż odbierze zamówioną i zakodowaną kartę (bo przecież nie są dostępne od ręki) złodziej może zrobić swoje.

Chyba nie miałeś w życiu problemów z ubezpieczycielami skoro podchodzisz do tematu tak lajtowo. Spoko jest jak opłacasz składkę. Problem jest jak trzeba coś od nich wyjąć - wszystko Ci wyszukają byle tylko nie wypłacić.

• 3 miesiące temu...

Chciałem sie podpiąć pod temat, są firmy które dorabiają dodatkową kartę dużo taniej niż w ASO, polega to na zaprogramowaniu czystej karty za pomocą komputera podpiętego do gniazda serwisowego danego samochodu. Potrzebna jest do tego działająca karta i oczywiście włąściwy samochód. Ale czy ktoś z Was wie coś więcej na ten temat ? Czy jest to bezpieczne ?

Druga sprawa to ubezpieczyciel, można samochód ubezpieczyć z jednym kluczem, należy ten fakt zgłosić podczas zawierania umowy, potem po dorobieniu karty można to zgłosić i zrobić aneks do umowy, klucz dorobiony nawet w serwisie ASO widnieje jako klucz "nieorginalny". Skoro ubezpieczyciel zgadza się na zawarcie umowy AC na samochód z jednym kluczem, to dlaczego miałby mieć ew. pretensje po kradzieży ?

• 1 rok później...

Odgrzeję starego, zimnego kotleta.

Można ubezpieczyc samochód BEZ ORYGINALNYCH KART. W przynajmniej dwóch firmach. W reszcie nie miałem potrzeby dokładnego analizowania OWU. Moga byc dwie dorobione. Trzeba tylko czytać OWu ze zrozumieniem. Mi to przychodzi o tyle łatwiej, że pracuję w ubezpieczeniach <ok>

I co w takiej sytuacji zrobi ubezpieczyciel? Karty są, a że jedna nie działa to juz nie moja wina <ok> Ciekawe, czy karty wogóle byłyby jakoś w serwisie sprawdzane?

nie no Lewy zlituj się. Przecież jest choćby wyjmowany klucz z karty - wypadałoby żeby wzór rowka się zgadzał. Sądzisz że w przypadkowej karcie będzie taki sam jak we właściwej?