rolex Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 to chociaż jakieś szczegóły rok pojemność wyposażenie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ale zamielili Ci w głowie z tą kartą...Po prostu idziesz do ASO zamawiasz sobie nową kartę. W ASO przeprogramują tak, że aktywne będą tylko Twoje dwie i wszystko. Zasadniczo masz rację ale na dzień dobry impreza kosztuje go 750 pln. Do chwili aż odbierze zamówioną i zakodowaną kartę (bo przecież nie są dostępne od ręki) złodziej może zrobić swoje. Chyba nie miałeś w życiu problemów z ubezpieczycielami skoro podchodzisz do tematu tak lajtowo. Spoko jest jak opłacasz składkę. Problem jest jak trzeba coś od nich wyjąć - wszystko Ci wyszukają byle tylko nie wypłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit27 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Chciałem sie podpiąć pod temat, są firmy które dorabiają dodatkową kartę dużo taniej niż w ASO, polega to na zaprogramowaniu czystej karty za pomocą komputera podpiętego do gniazda serwisowego danego samochodu. Potrzebna jest do tego działająca karta i oczywiście włąściwy samochód. Ale czy ktoś z Was wie coś więcej na ten temat ? Czy jest to bezpieczne ? Druga sprawa to ubezpieczyciel, można samochód ubezpieczyć z jednym kluczem, należy ten fakt zgłosić podczas zawierania umowy, potem po dorobieniu karty można to zgłosić i zrobić aneks do umowy, klucz dorobiony nawet w serwisie ASO widnieje jako klucz "nieorginalny". Skoro ubezpieczyciel zgadza się na zawarcie umowy AC na samochód z jednym kluczem, to dlaczego miałby mieć ew. pretensje po kradzieży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Odgrzeję starego, zimnego kotleta. Można ubezpieczyc samochód BEZ ORYGINALNYCH KART. W przynajmniej dwóch firmach. W reszcie nie miałem potrzeby dokładnego analizowania OWU. Moga byc dwie dorobione. Trzeba tylko czytać OWu ze zrozumieniem. Mi to przychodzi o tyle łatwiej, że pracuję w ubezpieczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 I co w takiej sytuacji zrobi ubezpieczyciel? Karty są, a że jedna nie działa to juz nie moja wina Ciekawe, czy karty wogóle byłyby jakoś w serwisie sprawdzane? nie no Lewy zlituj się. Przecież jest choćby wyjmowany klucz z karty - wypadałoby żeby wzór rowka się zgadzał. Sądzisz że w przypadkowej karcie będzie taki sam jak we właściwej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 nie no Lewy zlituj się :-P O kluczyku zapomniałem. Plan wymaga dopracowania. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi