tomi44 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam serdecznie za jakiś czas będę zmieniał auto i waham się miedzy tymi 2 modelami. Rocznik 2003 a 2004 . Wiem ze to strona Meganki ze raczej kazdy swoje chwali ale jak stok chciałby i miałby coś do powiedzenia byłbym wdzięczny.... Duzo juz sie zagłębiłem w forum ... ale brakuje mi tej kropki nad "i" W meganie jest silnik 1.9 dci 120 km a Peugeot ma 2.0 hdi 110 km nad tym sie zastanawiam. co będzie lepsze?? peugeot juz jeździłem i jakoś mnie nie powalił na nogi.... I jeszcze z wyposażeniem na pewno będę szukał full opcje... Doradźcie proszę..; Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 peugeot jest bardziej paliwożerny, nie powiem mniej oszczędny. Wpiernicza paliwo jak wściekły, nie dając radości z osiągów. 250Nm z 307, a 300Nm z Megany robi różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patriot Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Znajomy ma 307 2.0Hdi i bardzo chwali ten silnik. Przejechal tym autem 300 tys. bez zadnej usterki. Z tego co wiem 1.9 dci jest dosyc usterkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Z tego co wiem 1.9 dci jest dosyc usterkowy.i tu sie mylisz kolego.To stara poczciwa 8 zaworówka ktora też potrafi swoje przejeżdzić.Ja przejechałem 280000km bez remontu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi