Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jakie mieliście auto przed Megii :) ?

ecolog

Rekomendowane odpowiedzi

Moje poprzednie autko to Nissan Micra K10 1.2 55KM.

Dzięki niemu zająłem 1 i 2 miejsce na 1/4 mili w Starachowicach na wyścigach organizowanych przez moich znaomych z klubu MOTOKOPYTKO.

1.PF 126p 1995- Był super

2.CC700 1995- Był super do 120kkm ;-)

3.Honda Accord 1987r- Ne do zajechania

4.Toyota Corolla 1999r- Jak wyżej- klocki hamulcowe wytrzymały 102kkm! Total bezawaryjna

5.Megi 2004r:->

• 3 tygodnie później...

Megi kupiłem dla zony :)

A ja miałem

1 syrena 105

2 maluch

3 opel kadett 1978

4 opel kadett 1991

5 vw passat 1991

6 opel omega 2,5 V6 170 Km -bardzo wygodny sprzet ( obecnie naq sprzedaz :cry: )

7 chrysler pacifica 2005 3,5 V6 porzeracz paliwa ale za to super wygodny amerykan

8 teraz planuje audi S6 V8 344 KM

A ja z kolei ujeżdżałem:

Renault Clio I 1.1

Renault Clio II 1.4

Skodę Felicję 1.6

i Alfę 156 2.0 - którą z resztą nadal użytkuję i w sumie Megi jest przy niej moim drugim (backupowym :)) samochodem

W międzyczasie jeździłem jeszcze sporo nie swoimi (ale pare tysi nimi natrzaskałem)

Nissanem Micra K11 1.0

Oplem Astra II 1.6 8v

A wśród bliskiej rodziny jest jeszcze Megane I ph2 1.4 16V i Megane III Coupe 1.6 16V

Opel Tigra 96- 2000 (rocznik 96) ZAJEŹDZIŁEM BIEDACZKĘ Z POWODU NAUKI ZACHOWANIA ZA KIEROWNICĄ :evil:

Mazda 323C 2000- 2005 (rocznik 98) skradziona ;-)

Kangoo 2005-2009 (kupiony jako nowy) 30000 w plecy przez 3,5 roku :-P

Aktualnie Megane II Grandtour 1,9 dci (rocznik 2007) oraz KA ,żony (1999), w ramach czekania na nowe przepisy podatkowe.

W planach nowy Scenic 1,9 lub nowy Megane Grandtour 1,9 dci :)

No i po doświadczeniach z megi którą mam do dzisiaj i na którą nie mogę już patrzeć bez złości, odrzuciłem super ofertę na nówkę lagunę Grandtour 2.0 Privilige + dodatki i zakupiłem Outlandera 2010.

lat w jakich je posiadałem nie pamietam ale...

1. Nissan Micra 1.0 16v 1996r

2. Renaul Megane Scenic Alize 1998 (obecnie żona nim śmiga)

3. Fiat Seicento Sporting 1.1 - pół roku go miałem fajne ale małe :)

4. Renaul Megane Coupe Cabrio 1.6 8v (od ubiegłego tygodnia w moim posiadaniu i już się zakochałem :) )