rpoko Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jestem posiadaczem megane 1,4 16V 2000r. od tygodnia i mam problem. Wczoraj rano nie odpaliłem z powodu pozostawionego włączonego nawiewu na 1 biegu. Miałem 19 i po wyłaczeniu stacyjki nawiew się wyłaczał a tutaj po wyjęciu kluczyka pracuje dalej. czy tak ma być. A jeśli nie to może ktoś zna przyczynę tej usterki. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Cos masz nie tak, bo ja mam taki sam silnik, ten sam rocznik, i u mnie po wyjeciu kluczyka nawiew sie wylacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rpoko Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 I już wszystko ok. Poprzedni właściciel zabrał radio a włożył inne. Miedzy radiem a wtyką podłaczeniową zostały zmostkowane dwa przewody + pierwszy zasilany nonstop na podtrzymanie pamięci i drugi zasilany po właczeniu kluczyka. Miało to na celu spowodowanie iż radio gra przy wyłaczonej stacyjce. Pomysł dobry tylko źle wykonany bo prąd z przewodu zasilanego cały czas po wyłaczeniu stacyjki cofał się do instalacji i powodował między innymi prace nawiewu po wyłączeniu stacyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi