The Simon Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Noszę się z zamiarem kupna Megane 1.8 16V 116KM. Chciałbym prosic o Wasze opinie o tym silniku, czy ma/bądź nie ma/ on jakieś wady, problemy z serwisowaniem (mało egzemplarzy), itp. Czy ktoś ma takie auto z instalacją gazową i jesli tak to jaką? Auto jest z 2001r i ma przejechanych 157000 km. Chcę min pojeździ kilka lat i stąd pomysł z gazem. Z góry dziękuję a wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuda__2 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 witam rzadko sie zdarza megane z 1.8 16v , jest to identyczy pod względem budowy silnik jak 1,6 16v wiec nie ma problemu z serwisem i takie same usterki wiec cewki pod warunkiem ze nie sa beru lub denso a tak to nie nie powinno być problemów. jezeli chodzi o instalacje gazową to ja osobiście mam BRC Sequent 24 i nie miałem najmiejszego problemu jezeli chodzi o spalanie to 9l/100km gazu na trasie i do 12l/100km w mieście, co do przebiegu to ja mam 165tys wtym 110tys na gazie i silnik jest w bardzo dobrym stanie szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi