zbebus Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Witam serdecznie, jestem tu nowym użytkownikiem, wybór przy zmianie samochodu padł na megane II kombi, 2004 - 2005 rocznik, diesel mam narazie 3 sztuki na oku i moze ktos z forum rzuciłby okiem czy warto jechac i obejrzec? 1. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7409733 1,9 DCI , i silnik nie czyszczony, salon polska 2. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7463763 tutaj troszke mnie martwi brak plastikowej osłony na akumulatorze i wyczyszczony świecący silnik 3.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3236584 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 1. Ja bym powiedział, że jest zdrowo upieprzony, a nie niemyty; liście też świadczą o tym, że własciciel nie podchodził drobiazgowo do kosmetyki autka, więc można mieć wątpliwości jak/czy o nie dbał. Nawet kurek płynu do spryskiwaczy - teoretycznie najczęściej uzupełnianego jest usyfiony :P Zaletą jest jednak silnik, zdaje się 6.cio biegowa skrzynia i wyposażenie. 2. Osłoną aku sie nie przejmuj, a o czystości silnika nic nie wiesz - pokrywa jest wypucowana do zdjęcia, ale reszta - na tyle na ile widać - mniej. Jeśli oglądałbyś go to zdejmij tą pokrywę - jest na trzy wciski, łatwo wchodzi i wychodzi, przy odrobinie szczęścia nawet się nie ubrudzisz. :-P Większa "wada" (wg mnie) to 5.cio biegowa skrzynia. 3. Tu nic nie widać tak naprawdę, bardzo profesjonalnie popsute zdjęcia. Skrzynia nowszego typu i podstawowe wyposażenie - tyle wiadomo na moje. Cena dziwnie niska. Ja bym się interesował w następującej kolejności: "1" - za silnik i wyposażenie, ale trzeba b. dokładnie skontrolować stan, kanał przed zakupem w dobrym serwisie to absolutna konieczność. "2" - za stan "3" - bez opinii "2" i "3" wg mnie mają odrobinę za słabe silniki do kombiaka, wymijanie trzeba będzie dobrze planować :P Tyle mojej laickiej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbebus Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 dzieki:) mam tylko pytanie do punktu 1. jak przebieg, mysle ze w miare, ale jak z turbiną? pewnie jak ktoś jeżdził w takim stanie będzie, serwis skontroluje czy brak z niej wycieków? no i jest to rok 2003, czy nie bylo duzych problemow z systemem HANDS FREE ( kolega w lagunie 2003 rok troszke sie z tym namęczył w serwisie, jak nie mogl otworzyc lub odpalić samochodu) do punktu 2. co moze byc powodem braku pokrywki? zauwazylem w ogloszeniach ze czesc meganek posiada pokrywkę akumulatora :P a część jej nie ma, silnik słaby, ale rocznik 2005 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 zbebus, rocznik jezt mniej istotny. Moim zdaniem ważniejszy jest tu motor, a 1,9 daje lepsze wrażenia. Co do tego zgadzam się z pecado. Jeżeli w serwisie sprawdzisz i bedzie ok to przebiegiem bym też się nie martwił. Bardziej bym się zatanawiał gdyby miał 80kkm :-/ . Moja tez ma 150kkm i odpukać turbina kręci aż miło. Dla tych motorków taki wynik to nic nadzwyczajnego( popatrz na forum). Poza tym wyposażenie i skrzynia na + dla nr1. Większych problemów z HF nie zanotowałem, a wygoda jaka :-P . Tylko kolor wnętrza mi się nie podoba, ale to kwestia gustu a częściej kasy. pozdro.p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Część po prostu fabrycznie nie ma tych osłon. Przy tańszych wersjach nie ma tych osłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbebus Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 mam jeszcze jedno pytanko co myslicie o firmie RENAULT RETAIL GROUP WARSZAWA SP.Z O.O. UL.WROCłAWSKA 2 WARSZAWA maja duzo fajnych MEGANE, niektore juz sprzedane i udzielaja 12 miesięcznej gwarancji czy moze miał ktoś z nimi styczność? ponizej link do jedej meganki:) http://www.renault.pl/vo/search/vo/Detail....amp;mode=NORMAL pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Mają autka poflotowe, ale zdarzają sie im również auta z wypozyczalni. Generalnie wejdź na stronę www.kiljanczyk.pl i tam znajdziesz opcję używane i wszystkie dostęne w sieci REA Group. Sporo stoi w Al. Jerozolimskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbebus Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 hej hej dzieki wielkie mają kilka fajnych meganek, ale znalazłem 2 sztuki bez radia....... byly takie z zaślepką? widze ze daja na autka gwarancje,:P czyli musza byc autka w porządeczku:) raczej, i przebiegi ponizej 100.000 km tylko czemu sa sprzedawane jak sa prawie nowki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy22 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 1. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C74097331,9 DCI , i silnik nie czyszczony, salon polska Oglądałem to autko na żywo :P Jest mocno podejrzane - liczne odpryski, nie spasowania blach a do tego w środku ślady eksploatacji wydają być się nadmierne w stosunku do stanu licznika :roll: Na zdjęciach wygląda cacy ale w realu jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbebus Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Dzieki wielkie OZZY:) to odpada mi jazda w tygodniu postaram sie obejrzec tą z łodzi http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7463763 moze troszke slaby silnik:) ale wyglada w miare:) pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Czy auto jest ze Strykowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbebus Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Mają autka poflotowe, ale zdarzają sie im również auta z wypozyczalni. Generalnie wejdź na stronę www.kiljanczyk.pl i tam znajdziesz opcję używane i wszystkie dostęne w sieci REA Group. Sporo stoi w Al. Jerozolimskich jeszcze pytanko do uzywek renault z tej stronki, czy może ktoś miał doczynienia z tą firmą? czy naprawde te samochodziki są zadbane i godne uwagi? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Jedne są warte kupna, drugie nie są - jak to z autami używanymi przez różnych użytkowników. Ktokolwiek miał do czynienia z autami flotowymi w firmie - dobrze o tym wie, że od niektórych użytkowników warto kupić auto, a od niektórych raczej nie. W przypadku aut z silnikiem diesla nabiera to szczególnego znaczenia, jak kto się z poszczególnym modelem obchodził. Pytanie dot. Strykowa .. - to auto jest tez na 99 % flotowe. Więc ten sam dylemat. Ich plusy - serwis w ASO i pełna historia. Minusy - często wielu użytkowników "nie zbyt" dbających o te auta, itd. itd .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek555 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Wybrałbym pierwszy. Trochę mycia i innych spraw, ale wydaje mi się najlepszy. Najlepiej przejedź się tam jeszcze i obejrzyj dokładnie samochód. Wtedy podejmiesz decyzję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 zbebus ja takie kupiłem. Auto miało około 20 kkm, przejechane w 6 miesięcy, kolejne 6 przestało w RP. Co się sypie - jak to w Renault. lista napraw jest na stronie formatu A4. Generalnie samie pierdoły i jak to mówi moją rodzina wynikaja z upierdliwości klienta. Z poważnych rzeczy to padło koło masowe na sprzęgle - wymienione na gwarancji bez pyskowania. Reszta nic co by unieruchamiała auto. Auto było bezwypadkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi