zbebus Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 witam znalazlem w lodzi 1,9 DCI, http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7567222 tylko nap pierwszy rzut oka chyba maska jest źle spasowana, bo na jej dolnym brzegu jest duża szpara, no i ten przebieg...... jakby troszke:) za maly:) jutro postaram się tam podjechać i obejrzeć to autko, zobaczymy co to. pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Ja też mam taka szparę a jest niebity. Tylko ten przebieg? Ale w serwisie po vinie powiedzą kiedy miał ostatni przegląd gwarancyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Za ta cenę mogę się założyć o skrzynkę piwa - że auta po co najmniej stłuczce z innymi ewentualnie kwiatami (cena odpowiednia dla Megany 1,5 dci z najsłabszym wersją 80 KM i wersji wyposażenia authentique, a nie jak tu 1,9 dynamique). Sam szukałem auta w tym roczniku i po kilku próbach z taki "okazjami" dałem sobie spokój - szkoda czasu. Słowo "bezwypadkowe" w komisach jest używane na dzień dobry, takie zapraszamy. W ich ogłoszeniach stosowany jest niejako wzór do ogłoszenia - gdzie zmienia się co najwyżej markę wozu i inne bzdury. Znam to jak pisałem mocno z autopsji. Prawdę mówiąc jeśli serwisy ASO, gdzie sprzedawane są m.in. auta od dawnych właścicieli aut z Polski, poleasingowe itp. są jeszcze warte polecenia tak wszystkie komisy omijałbym z daleka. Wielka ściema. Ważne tylko by wypchnąć auto i zainkasować 2-3 tysiaczki przy tego typu aucie od właściciela. [ Dodano: 2009-04-01, 10:09 ] Dla potwierdzenia w/w teorii szablonu ogłoszenia - auto z w/w ogłoszenia nie ma żadnych ksenonów (jakby nawet miały to zdezrak musi mieć sprzyskiwacze - co jest nierozerwalnie związane z kseonaonami, więc albo ściema, albo zwypadkowe be auto jednak. [ Dodano: 2009-04-01, 10:13 ] Pierwsze co proponuje - to sprawdzenie grubości lakieru- jeśli już oglądać. Na zdjęciach nic się nie zobaczy tak naprawdę. [ Dodano: 2009-04-01, 10:21 ] A i jeszcze jedna rzecz - w wersji dynamique relingi są w kolorze chromu (a tu to się nie zgadza), no i przedni zderzak ma inny odcień-czarny plastik niż tylny szary (chyba, że zdjęcie przekłamuje). W wersji dynamique - plastik ten jest szary (tak jak z tyłu) , a nie czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbebus Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 hej hej dzieki, za opinie, ale nie zwróciłem uwagi na ten zderzak:) ale człowiek uczy się cały czas:) cena właśnie jest troszeczkę za niska, dzwoniłem dziś do pana idzie w uparte ze bezwypadkowy:), więc chyba sobie odpuszcze, poszukiwania trwają dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A jaka jest definicja bitego auta.? Pewne jest, że przód albo tył był wymieniony. Ale czy to jest wersja dynamique - z manualną klimą? Ja mam wymienioną listwę bo mi ją zniszczyli na myjce. Jeśli masz miernik i niedaleko to w ramach wycieczki ja bym podjechał obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Tu chodzi o uczciwość sprzedawcy. jeśli ktoś twierdzi, że auto jest bezwypadkowe "1000 %" to juz to jest smieszne samo w sobie. Nie twierdzę, ze lekkie obtarcie dyskwalifikuje auto - ale dla jasnosci chce o tym wiedzieć, że np bok byl malowany, czyli chcę wiedzieć za co płacę. A tu dodatkowo mamy potencjalnie partactwo w wykonaniu (czyt. tniemy koszty) jesli ktos zaklada zderzak od wersji niższej - bo akurat taki był pod ręką. No i te relingi - ściema. Czarne relingi są w najniższej wersji. Tego nie zmienia się zaś tak ot. Jesli chodzi o wersje Dynamique - wersja manualna klimy - jest opcją także w dynamique. Seryjnie automatyczna jest dopiero w Privilage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 tylko nap pierwszy rzut oka chyba maska jest źle spasowana, bo na jej dolnym brzegu jest duża szpara Zbebus ( nie wiem czy o to Ci chodzi ), ale maska, może być źle spasowana winą tego są "bałwanki pod maską" jeden może być wyżej a drugi niżej, więc jak trafisz na dobry samochód to na to nie patrz.. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolex Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Kurcze ... wszyscy krzyczą o spasowaniu..moje auto nie było robione blacharsko a prawie każdy róg zderzak nie jest idealnie spasowany z pozostałą częścią nadwozia i to go dyskwalifikuje do tzn. dobrego i sprawdzonego egzemplarza? Jak nie sprawdzisz czujnikiem grubości lakieru to nic nie będzie wiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 No i te relingi - ściema. Czarne relingi są w najniższej wersji. To dlaczego w mojej reni Lux Priv są czarne? Ktoś ukradł i kotś inny je wymienił, czy miała np. dachowanie i znowu ktoś je wymienił na czarne? :roll: Pytam tak z ciekawości. Jak czytam te posty dotyczące oceny aut, to czasem mam wrażenie, że sie czepiacie, że szukacie dziury w całym, że to jakaś teoria spisku. Każdemu trzeba coś znaleźć i udowodnić.... Spora grupa userów chce po prostu zaistnieć na forum. Przepraszam za mały OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Odpowiedz bez sarkazmu: Tu mamy faze 2 Megi II. W fazie 1 nie było malowanych lub chromowych relingów z tego co mi wiadomo. Masz faze 1 Megane II wg Twojego opisu - w fazie drugiej nastąpiła zmiana oznaczenia i wyposazenia - nie było już opcji jak w fazie 1 wersji wystroju i wyposazenia, jak np. Lux Priv. Inne było wyposażenie. To a propo zaistniania na forum. Nie mieszajmy wiec spostrzegawczości z wodolejstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 mareks 1234, bez sarkazmu, popatrz, poczytaj posty dotyczące porad typu/warto, czy nie, ten, czy tamten. Przeciez czasem mamy do czynienia z medium, które jest w stanie po zdjęciu określić i wydumać całą historię auta. To jest śmieszne...Podaj mi powód, dla którego wymienia się relingi dachowe? ale to juz prawdziwy OT i zieloni nas pogonią. Proponuje przenieść dyskusje na grunt najbliższego spotu w Łodzi lub okolicach. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 O tu sie reling pogial lekko :P http://cqc.pl/yvi825 no i tu http://cqc.pl/35ijgm pawelp2008 Zgadzam sie z Twoja teoria medium, czesc opinii oczywiscie odbieram podobnie, jako czytajacy podchodze do nich krytycznie i wolalbym je sprawdzic chocby nadgorliwie niz kupic auto i dowiadywac sie potem takich ciekawotsek jadac z dumą do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 mareks 1234, mam wrażenie, ze wiesz o co mi chodzi. Moje pytanie było nieco tendencyjne :P , jasne, że wiem o takich cudach. Problem polega na tym, że jak już (bo sie tak uczepiłem) relingi dachowe są wymienione...to nikt ich nie ukradł, ani nie zardzewiały.... ;-) więc... do zobaczenia na spocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 mareks 1234 to drugie to rzeczywiście problematyczne, ale to drugie...dobry majcher przywróci mu wygląd i za niedużą kaskę będzie za miesiąc na allegro.pl ;-) Ja rozmawiałem z jednym majchrem i opowiadał, ze jak auto jest robione dla cierpliwego klienta to się szuka np. wszystkich takich samych szyb, drzwi np. kupuje sie używane w oryginalnym kolorze. Trwa to chwilę ale tester nie pokaże zmian. taka megi z pełnym pakietem osłon silnika puls oryginalnie malowana maska z allegro i niewidać, że jest po dzwonie przodem. Błotniki mogą być dowolne. Na plastiku nie zmierzysz grubości lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbebus Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 hej hej wracam po krotkiej przerwie i mam pytanko odnośnie meganki spietej z gazem? mam tu jedną ofertę http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8052647 i chcialem zapytac jak ten silniczek, 1,6 benzynka znosi gaz, czy warto meczyć z gazem? bo teraz jeżdże z gazem i nie narzekam, a i w firmie Jaszpol w łodzi pojawila sie Meganeczka http://www.jaszpol.com.pl/ trzeba wybrac z menu samochody uzywane mały przebieg, serwisowana, tylko ze benzyna, ale jak naczytam się ogłoszeń o tych idealnych z niemiec to mi się słabo robi, to nawet jestem w stanie zrezygnawoac z diesla na rzecz benzynki:) aha czy ktos ma może jakieś doświadczenia w kupowaniu używek w Jaszpolu? pozdrowionka serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi