roy_z71 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Właśnie wrocilem z ogladania tego autka: http://allegro.pl/show_item.php?item=603877708 Prosiłbym o ocenę i wszytskie sugestie dotyczące tego modelu. Ogólnie autko mi sie podobalo w dobrym stanie na zewnątrz jak i wewnątrz. W chwili obecnej nasuwają mi sie takie pytania: Czy błotnik nad przednim nadkolem jest wykonany z jakiegoś tworzywa ala plastik? bo napewno aluminium to nie było... Drugie pytanie jest takie: czy można zmienić język wyświetlany na komputezrze? pewnie tak ale gdzie jak itd? W czwartek jeszcze zamierzam podjechac na stację diagnostyczną aby go do kompa podpieli i ogolnie rzucili okiem. Ale tak po samych zdjęciach, coś się Wam drodzy forumowicze rzuca w oczy? o Co jescze warto zapytać i na co zwrócić uwagę? [ Dodano: 2009-04-07, 21:58 ] A i jeszcze jedno co zwróciło moją uwagę. Autko ma seryjne radio, ale .... kasetowe dziwne to chyba nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Czy błotnik nad przednim nadkolem jest wykonany z jakiegoś tworzywa ala plastik? tak to tworzywo sztuczne, i tak powinno byćczy można zmienić język wyświetlany na komputezrze? pewnie tak ale gdzie jak itd?-można w ASO, ale nie na polski o ile się nie mylę ;niemiecki, angielski i francuski.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 roy_z71, Koniecznie sprawdź przebieg, bo jest mały. Auto ma już drugi lub kolejny komplet opon. No i kto wymienia rozrząd przed sprzedażą przy "małym" przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roy_z71 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Po stanie wewnątrz wygląda nieżle nie wydaje mi sie ze ma ponad 100k, pozatym kilkanascie km od niego otworzyli nową stację przeglądową i chcę na nią jescze podjechać. Samochód sprzedaje 60 kilko letni facet któremu sprowadził ten samochód z niemiec syn. Rozrząd caly nie byl robiony tylko łozysko w rozrządzie. Jak jescze mozna sprawdzic przebieg? kierownica, łądna, siedzenia nie wybite. Ale to radio kasetowe jakieś dziwne, pierwszy raz się spotkałem nie z cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Jak jeszcze mozna sprawdzic przebieg. weż nr VIN i telefon do ASO.Może sie uda sprawdzić interwał serwisów i stan kilometrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roy_z71 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 vin to: VF1CMOHOH28190309, móglby mi ktoś go zdekodować? z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dibbler Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Co do radia kasetowego to była taka opcja, tyle że o ile dobrze pamiętam (a mogę się mylić) takie radio kasetowe było w komplecie ze zmieniarką na 6 płyt, która powinna być włożona pod radiem (tam gdzie jest wnęka). No i od razu widać, że samochód sprowadzony - ja u siebie nie mam takiego srebrnego plastiku na silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 roy_z71, Koniecznie sprawdź przebieg, bo jest mały. Auto ma już drugi lub kolejny komplet opon. No i kto wymienia rozrząd przed sprzedażą przy "małym" przebiegu. Rozrząd trzeba wymienić ze względu na wiek. Instrukcja zaleca, co pięć lat. Opony ja zmieniam jak mają około 4,5mm wysokości, U mnie wypada to na ten sezon, a auto ma 55kkm. Przebieg oryginalny. Więc sprawdź w ASO jaki był przebieg na ostatnim gwarancyjnym przeglądzie w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Marcin Szymansk, Wiem, że co pięc lat, nie dla mnie te porady, tylko dla kupującego. Ty zmieniasz opony wcześniej inni jak wystają druty. Nie można generalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 No własnie "nie można generalizować". Drugi komplet opon nie znaczy, że przebieg kręcony tak samo jak zmieniony rozrząd. To jest doszukiwanie się się drugiego dna tam gdzie go nie ma. Ja bym sprawdził przebieg po VIN-ie w ASO, zobaczył czy elementy w zawieszeniu są oryginalne To co rzeczywiście może budzić wątpliwości to zestawienie - sprowadzony + przebieg. [ Dodano: 2009-04-10, 09:44 ] Może być też opcja, że fura była na alusach, aluski poszły bokiem, a kupione używane opony letnie i założone na stalówki - dodatkowy zysk około 1000zł. To już warto się pochylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ja u siebie nie mam takiego srebrnego plastiku na silniku Moja megi z 2004 miala takowy plastik natomiast moja nowa MIII juz go nie ma a ma ten sam silnik dziwne co nie ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dibbler Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 thomaskce - dlatego, że miałeś 1.6, a ja mam 1.4 i plastiku nie mam (podejrzewam, że zaważyły oszczędności w Renault i w najsłabszym silniku, czyli 1.4 w MII i 1.6 w MIII plastiku samochód pozbawiono). Nie to żebym za nim rozpaczał, bo i tak pod maskę zaglądam tylko kiedy płyn spryskiwacza uzupełniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 wygląda jak Polski golasek... wygląd ok, szkoda że nie ma climatronica, radio to sobie wymienisz na CD... cena OK więc czemu nie... weź ze sobą tylko jakiegoś lakiernika niech oceni czy auto niebyło uszkodzone no i poproś pana czy można podjechać na komendę policji w celu sprawdzenia czy auto nie "szczep" bo mi coś tutaj niepasuje... za uboga wersja jak na auto sprowadzone do kraju !!! plastik o którym piszecie w mojej megi 2 jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi