Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane Business Line 1.5 diesel, 2008

CXP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

Poszukuję samochodu wygodnego i pakownego do częstych wojaży po Polsce i trochę dookoła. Robię miesięcznie około 5-6 tyś. km.

Zainteresowała mnie oferta - jakw temacie - w dość dobrej cenie. Samochód podoba mi się wizualnie, parametry wyglądają zachęcająco, ale mam poważne wątpliwości czy się przypadkiem nie wpakuję w tzw. awaryjną skarbonkę.

Opinie, których przeczytałem w necie jest mało i niestety w większości przypadków są informacje o problemach i to poważnych.

Z doświadczenia wiem, że ludzie koloryzują i wyolbrzymiają swoje problemy dlatego chciałbym Was spytać o opinię - zwłaszcza tych,którzy jeżdżą dużo.

Z góry dzięki za Wasze opinie !!

Kupuj i się nie zastanawiaj. MII to fajne auto a silnik 1,5 dci bardzo ekonomiczny jest - lej dobre paliwo i będzie chodzić jak burza. Ja w trzy lata zrobiłem ponad 110 tys. km. oprócz wymiany oleju filtrów itp. elementów podlegających wymianie z tytułu eksploatacji nie miałem żadnych problemów. Ach jedno ważne im MII mniej widzi fachowców z serwisu Renault to naprawdę o wiele lepiej chodzi..... pozdrawiam

Dzięki Dario,

Tak się trochę przestarszyłem bo w czytałem także jakieś "mądre" testy/porównania gdzie generalnie wieszają psy na dieslach (wprawdzie tych głównie produkowanych przed 2005) i to działa na wyobraźnię.

A jeśli chodzi o utratę wartości - czy spada tak jak np. citroena ?

Pozdrawiam

spoko ja mam auto z końca 2003 roku 1,5 dci i działa na razie bez problemu. Odnośnie utraty wartości to nie wiem czy podobnie jak w citroenie ale chyba mniejsza tak mi sie wydaje. Niestety w Polsce liczy sie tylko VW i Toyota tylko one trzymaja mocno ceny reszta strasznie spada. A i sprzedać coś też nie jest łatwo - każdy chciałby za prawie darmo kupić fajną brykę