Maryan Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Witam, orientuje sie ktoś gdzie w Sosnowcu dostroją mi antene do cb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 :D nie boli Proszę: http://www.motokatalog.v10.pl/czesci-akcesoria-samochodowe/Cb,radia/Cb,radio,Sosnowiec-l4350.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 chlopie wiem ze nie boli bo zrobilem to duzo wczesniej niz tego posta napisalem, tylko ze mialem na mysli ze ktos gdzies byl i ma polecane miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Co Ty masz na myśli nikt nie wie - należało by napisać, a strojenie anteny to błahostka więc jedziesz do pierwszego serwisu i zwracasz tylko uwagę aby SWR był jak najbliższy 1,1. Koniec filozofii :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Kolego, strojenie antenki CB to nie problem, ja bym na twoim miejscu zrobił inaczej. Kup sobie miernik SWR i sam sobie zestrój antenkę. Jak pojedziesz do kogoś kto ci ja zestroi ok, ale wiedz ze zapłacisz za to około 30zł a miernik będzie kosztować 40zł. Jeszcze do tego jak zestroi ci antenę w dzień w którym jest słabo lub bardzo dobra propagacja na radiu będziesz miał ustawiona ja idealnie , wystarczy ze kabel od anteny gdzieś ci się zagnie i zauważ ze już SWR Ci się zmieni , lub gdy położysz w innym miejscu antenę ( moja tutaj o magnesowych) wiec strojenie anteny to nie problem a lepiej to zrobić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 30 zl? faktycznie jakbym mial tyle zaplacic to kupilbym sobie miernik za 50zl. Temat juz nie aktualny bo zestroiłem i teraz was zaskocze nie zaplacilem 30 zl tylko... 5 wiec nawet jakbym miał tą antene przekladac 10 razy w inne miejsce to bardziej mi sie oplaca placic 5 zl każdorazowo niż kupować miernik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi