Lewy Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Wystarczy podłączyć komputer do centralki i sprawdzić, czy funkcja jest uruchomiona. Nie wszystkie centralki jednak to mają. Ja w Stagu100 miałem i uruchomiłem. NIekiedy powoduje to więcej kłopotów niz pożytku, ale u mnie działało OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Waflos, czytając po prostu nie wierze ! ;-) :D ......robiłeś pomiar i wyszło 0,37 nic tylko siąść i płąkać , że nie 0,34 :-/ :D , normalnie nie macie innych problemów z autami tylko rozliczać 1zł na 100km ? Generalnie zasada jest taka --> masz gaz , mniej przeliczasz = więcej jeździsz ==> wydajesz tyle samo co na benzynie :D a po prostu ciesz sie z jazdy a nie stresuj czy puścił dyma z 0,37 litra na 100. :roll: od dzisiaj 1 do odcięcia, 2 do odcięcia, 3 do odcięcia i uważaj bo hebla braknie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Moja rakietka wyszła ostatnio równe 10 l/100 km po mieście. Na trasie nie mam jej kiedy sprawdzić niestety. Co do jazdy po mieście to jazda normalna bez szaleństw (ale zawalidrogą też nie byłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waflos Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Waflos, czytając po prostu nie wierze ! ;-) ;) ......robiłeś pomiar i wyszło 0,37 nic tylko siąść i płąkać , że nie 0,34 :-/ ;) , normalnie nie macie innych problemów z autami tylko rozliczać 1zł na 100km ? Generalnie zasada jest taka --> masz gaz , mniej przeliczasz = więcej jeździsz ==> wydajesz tyle samo co na benzynie ;) a po prostu ciesz sie z jazdy a nie stresuj czy puścił dyma z 0,37 litra na 100. :roll: od dzisiaj 1 do odcięcia, 2 do odcięcia, 3 do odcięcia i uważaj bo hebla braknie ;) I po co ta złośliwość?? Policzyłem i podałem info - może komuś się przydało... Vivaldi jak wyjeżdżasz swoim atkiem tylko w niedzielę do kościoła to i pewnie koszt przejazdu Cię nie interesuje.... co innego jak ktoś jezdzi parę tys km miesięcznie... pozdr. wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrach Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Na 37 litrach gazu robię: - w mieście 380-415 km (w zależności od intensywności korków i pory roku), czyli spalanie wychodzi ok. 8.9-9.7 l/100 km, - w trasie przekręcam 430-460 km (w zależności od "nogi"), czyli spalanie mieście się w granicach 8.0-8.6 l/100km. (Megane hatchback 1.4 16V, sekwencja Zavoli z pojedynczymi wtryskiwaczami typu PAN). Co do przełączania biegów, to należę raczej do tych, którzy nie robią tego tak, jak opisywaliście wcześniej, bo w mieście zmiany biegów dokonuję w okolicach 2900-3100 obr/min. W mieście nie używam biegu 5-go! Do świateł dojeżdżam różnie - raz hamuję silnikiem, a innym razem wrzucam na luz. Na trasie zmiany biegów robię nieco wyżej, bo między 3500-4000 obr/min. Po wyjechaniu z garażu zawsze rozgrzewam auto jadąc przez 2-3 km na biegu III w zakresie obrotów 2000-2200 obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUDZIKKK Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Piękne osiągi!!! Posiadam instalację sekwencyjną firmy BRC. W mieście nie lubię jezdzić wolno a spalanie mam 9,1 - 9,8l/100km z kolei w trasie zauważylem ze jeśli wskazówka nie schodzi mi ponizej 120km/h spalanie waha się pomiędzy 7,1 - 7,8l/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Ciekawa technika jazdy Vivaldi. Skąd taka wiedza?? Pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Ostatnio sprawdziłem swoją Megane na trasie i wyszła ok. 9l/100 km. Z tym że jadąc ok. 120 km/h. Koło Białobrzegów na obwodnicy poszła 170 km/h i poszła by dalej ale musiałem zwolnić. Po mieście tak jak pisałem wyżej spala równe 10l/100 km. Musze jeszcze przeregulować zawory i gaz u gazownika i może wtedy wyjdzie trochę mniej. Silnik 1.6 8v instalacja gazowa 2 generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Mi bierze około 9 l na gazie i około 8 l na benzynie. A jeżdze głównie albo 120 albo miasto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlrbsz410 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 [shadow=red:b2a23aa114]Witam po raz pierwszy![/shadow:b2a23aa114] Czytam co piszecie i porównuję z moim problemem. Scenic 2l 8V w trasie z klimą 2 osoby nie przeciążony, przeciętnie wychodzi mi 8,6 - 9 l gazu. Instalacja II generacji. Po mieście średnio 10 l. Jeżdżę na gazie już prawie rok, wahałem się co założyc, ale ktoś mądry podpowiedział , aby nie pchac się w sekwencję do 10 latka, tylko założyc porządną instalację podciśnieniową. I tak zrobiłem - dobra firma, sprawdzona (wcześniej 2 lata jeździłem innym autem w ich wykonaniu i zero problemów). Powiem więcej skończyły się nawet te wynikające z jeździe na Pb (przepustnica , silnik krokowy). Dlatego polecam do starszych aut po pierwsze: instalację II generacji (cena) po drugie: porządnego i sprawdzonego instalatora (jeżeli jesteście z lubelskiego to firmę TRANSWAG ul. Łęczyńska z Lublina) i po trzecie: sprawdzoną stację na której tankujecie LPG POWODZENIA [wg regulaminu kolor czerwony zarezerwowany jest dla administracji strony poczytaj regulamin jest to moje ostatnie ostrzeżenie] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ostatnio wymieniłem parownik (stary umarł śmiercią naturalną) i też mi zszedł do 9l/100 km w cyklu mieszanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 STRZAŁY Z GAZU - a czy przed tym można się chronić? Jaka jazda temu sprzyja i co robić, by to się nie przydarzyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 dlrbsz410 i tu kolego się z Tobą zgodze zwłaszcza do silników 8v dobry gaz II czy tam którejś generacji,,,zwykły. ja przejechałem juz ponad 140.000 na zwykłej instalce i nie wiem w ogóle o czym piszecie,,, ze problemy jakieś.. raz wymieniłem filtr gazu.. jeju ileż to już lat.. auto chodzi jak kuna, pali na trasie poniżej 7l. nic nie faluje, nie gaśnie. przy temp. -10 st. odpalam na pb, pare sekund przełączam na gaz i gra gitara nic sie nie dusi, co tu pisać ..żadnych problemów. A lubie powciskać.. i nieważne czy jade 10km/h na III biegu czy dusze ponad 180 km/h. nic ale to nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 po pierwsze : instalację II generacji (cena) po drugie: porządnego i sprawdzonego instalatora (jeżeli jesteście z lubelskiego to firmę TRANSWAG ul. Łęczyńska z Lublina) i po trzecie: sprawdzoną stację na której tankujecie LPG Z punktem II i III się zgodzę. Z I niezupełnie. raz wymieniłem filtr gazu.. jeju ileż to już lat.. Gratuluję nagabicz. Potem będziesz się zastanawiał dlaczego tak szybko reduktor ci padł, a po wymianie dojdziesz do wniosku, że gdybyś zmieniał filtry paliłby mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 raczej nie słyszałem zeby jakas meganka paliła mniej. ostatnio sprawdzany był filtr i reszta..są jak nowe wiec o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi