Gość GazMajster Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Filtr gazu wymieniaj co 10 000 km. Wyglącają jak czyste, ale pory są pozapychane. Poza tym poprzez brudne filtry reduktor dostaje w kość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas3003 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam widze ze koledzy poruszyli temat spalania na gazie to ja chyba wychodze najgorzej z was wszystkich ostatnio zrobilem 100km miasto i trasa kierunek zakopane oczywiscie na na naszej pieknej platnej autostradzie pedal gazu do podlogi i wedlug mnie to i tak niejest zle spalilem 13,5litra gazu na 100km,ale srednia z platnej autostrady wyszla mi jakies 170-180km/h.Mam takie pytanko do posiadaczow reno scenic 2.0 8v jakie jest u was spalanie przy oszczednej i szybkiej jezdzie.Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy samochodow reno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 O ile komputer nie kłamie to na normalnych drogach w terenie niezabudowanym plus duże miasto średnio codziennie po 80-100km wychodzi 7,5l/100. Nie szarżuję ale max do 130km/h w niezabudowanym gdzie nie stworzę zagrożenia i podobnie ok 70 w zabudownym. Jazda w pojedynkę. Autostrada do 150km/h obciążenie dwie osoby (w tym ja ) na 500km dało prawie 9/100. W sumie nie narzekam. Styl : rozpędzić w miarę maksymalnie szybko do żądanej prędkości i systematycznie ale powoli odpuszczam gaz aż zacznie sie minimalne wytracanie prędkości. Wtedy delikatnie dodaje i już. A jak chce mi się jechać normalnie to jadę i depczę ile wlezie bo właśnie po to zainstalowałem gaz (sekwencja - STAG300). Pierwsze 10000km pokazało że jest z tym OK. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi