Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

rozleciała się Turbina po 2,5 tyś km

rambolipamboli

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj telefon od mechanika .."Filtry pozmieniane olej zmieniony katalizator wyciety, kolektor wyczyszczony , itercooler wyczyszczony , turbina zalozona , cisnienie OK Smarowanie OK Silnik Ok Turbina chodzi na wolnych obrotach wszystko dobrze jak to powiedzial wrecz "Podrecznikowo" po wcisnieciu gazu " do dwoch i pol k. TUrbina sie rozleciala " Oleeee :D .. wirnik poszedl rozpadla sie na pol .. :| turbine juz odeslalem bo na gwarancji .. ale jak narazie to nerwy mi puszczaja .. i w dodatku gosc wporzadku bo za wszystko plus olej filtry policzyc 450 zl .. teraz dojdzie dodatkowe ;] ..

też mam zamiar zrobić modyfikacje softu w 1.9dci, jednak jak tak sobie czytam o tych waszych przygodach to się zastanawiam czy warto... jak mi gdzieś w świecie podczas wakacji turbina powie papa to zalety całego tego przedsięwzięcia pójdą w las...

Dzisiaj telefon od goscia co turbine sprzedal "ze wina goscia jak montowal turbine" pojechalem chcial go do sluchawki wiec sobie pogadali ponoc wpadla jakas czesc podczas dodania gazu i dlatego poszla turbina .. czy to byl jakis kawalek starej czy UWAGA "nasadka z klucza" :|||||| czy cos tam .. tak dokladnie powiedzial .. jak nie stoje po nikogo stronie ale jesli przed dodaniem gazu silnik chodzil 30 minut dzisiaj sie tego dowiedzialem to czego podczas tych 30 minut nic sie nie stalo .. zarowno jeden ani drugi nie chca sie przyznac do winy .. gosc od turbiny powiedzial mi zebym poszedl do jakiegos RZECZOZNAWCY i wziol od niego papier co on powie na to wtedy bede wszystko wiedzial .. hehe niezle nie :D .. jutro jestem umowiony w serwisie boscha gdzie regeneruja turbiny i wszystko sie okaze jak nie dojda do kompromisu to zostanie mi tylko sadownie .. nawet nie musze pisac ile wtedy auto bedzie stalo ;] ..

rambolipamboli, nie chce mi sie cos wierzyc,żeby turbina sie rozsypała ot tak sobie zaraz po założeniu.Nawet,gdyby turbiniarz popełnił błąd to by sie tak szybko nie zepsuła.

Mi też w bawarce mechanicy rozwalili przed 3 laty turbinę przy montażu,po prostu użyli przy jej montażu silikonu :roll: