Basenji Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Jaka jest aktualna ( kwiecień 2007) cena benzyny 95 w Niemczech i Francji? Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucifersam Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Nie wiem, jak we Francji i Niemczech... ale u mnie (Irlandia Polnocna) nie ma tragedii.. Najpopularniejsza 95 bezolowiowa to koszt jakis 89 pensow za litr na Sainsburym i Tesco, a na BP od 91 do 96 pensow. podobnie na texaco i Shell. disel to cos kolo 93 pensy ale ja i tak tankuje w ROI - jakies 8 mil od mojego miasta jest juz Rep. Irandii i tam bezolowiowa mozna dostac juz za 1.04 euro. jak tankuje pod korek, wychodze 8 - 12 £ na swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorekF3R Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 lucifersam, nie każdy się orientuje ile w irlandii północnej stoi pens, może byś tak przeliczył na złotówki :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucifersam Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 no tak... 89 pensow to jakies 5 zl... wiadomo ze jak przeliczy sie kase na polskie zlocisze, to wcale fajnych cen tu nie ma. ale jak sie porowna to z zarobkami to juz jest lepiej. prawde mowiac, paliwo nie jest tu kosztem... (za godzine pracy mam jakies 8 litrow) .w przeciwienstwie do ubezpieczenia, ktore w moim przypadku jest 2 razy wyzsze niz kwota, jaka zaplacilem za samochod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Irlandia jest daleko, a DDR za miedzą. Kto wie? zdrówko :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinusik_ Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 klikaj w link ee-search.com/business/fuelandpetrolpriceseurope.htm"]CENY PALIW W EUROPIE nic tylko jechać do USA i zalewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 To wyobrazcie sobie ze w Australii ceny paliwa takie jak w USA. A gaz jest taki tani, ze mimo wszystko oplaca sie jezdzic na gazie, znajomy mowil ze prawie za darmo sie tam jezdzi na LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Australia to taka Ameryka tylko z RHD - right hand drive. I kraj do ktorego molgbym się przenieść. Tylko te wszelkie jadowite stwory mnie odrzucają, i krokodyle biegające po ogródkach... Ameryka to kraj grubych świń i głupiej głowy państwa, oraz polaczków cinkciarzy, dlatego tam się nie wybieram. A do tego dzwonienie na 0700 po to by dostać wizę jest skandalem. (nie wiem jak teraz może się zmieniło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Chyba sie zmienilo, ja tez do stanow sie nie wybieram, chociaz moglbym bo 3 lata temu wylosowalem zielona karte. A o australii mysle za rok, jak skoncze studia i polece nam jeszcze 2 lata postudiowac. Bo po 2 latach mozna sie starac o status rezydenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 W Szwecji około 11,60 korony czyli w przeliczeniu 5,50zł za 95. zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi