p-opala Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam. Przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni biegów w moim aucie. Producent oleju ELF poleca TRJ 75W80, a producent auta ELF TRX 75W80. Z tego co się orientowałem TRX nie jest już produkowany. Jaki olej wlać do skrzyni - co polecacie, czy TRX ma jakiegoś następcę? Przeszukałem forum, jest kilka tematów dot. oleju przekładniowego ale nie znalazłem w nich żadnej konkretnej odpowiedzi i zgodności co do oleju. Proszę o pomoc? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 NFP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-opala Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ok. Znalazłem. Rozumem że jest to następca TRX-a. A proszę jeszcze o podpowiedź jaką uszczelkę kupić pod korek spustu oleju ze skrzyni - są jakieś specjalne, lub jaki ma mieć wymiar. Chcę być przygotowany na wypadek gdyby okazało sie że ta która jest nadaje sie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 nie wiem, nie wymieniałem. :shock: nie zwróciłem uwagi czy w ogóle była... toś mi teraz ćwieka zabił.. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi