PatrykGDA Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam. Ostatnio miałem okazje do rozpędzenia swoje auta do dużych prędkości. Do 150km/h było ok. Gdy tylko pojawiło się 150km/h na liczniku zaczeło trząść autem jakby hmm silnik sie dławił. Szarpało. wiec sie dalej nie rozpedzalem. Niewiem o co chodzi. Teraz sobie przypomniałem ze próby robiłem na lpg. Jest to wywołane własnie przez gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Dokładnie tak.Zbyt mała dawka paliwa gazowego.A na petrolu jak chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Dzieki. Na benzynie niejechałem, ale sprawdze przy najblizszej okazji. Jak dawka gazu bedzie odpowiednia przy 150< to przy predkosciach miastowych bede mial wieksze spalanie? dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Niekoniecznie.Jeżeli na benzynie będzie chodził poprawnie to oznacza że problem tkwi w instalacji gazowej.Być może filterek trzeba wymienić albo zwiekszyć wydajność w parowniku.Pamiętaj ,że na gazie osiągi z reguły są mniejsze niż na benzynie i zależy to od typu i modelu instalacji jaką posiadasz.150 to i tak nieźle.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Sprawdze jeszcze na benzynie jak bede miał najbliższą okazje. U mnie założona jest sekwencja i nie bardzo ją opanowałem. Filtry były wymieniane niedawno. Dłubac przy instalacji nie będę bo i tak prędkość 150km/h jest nie przydatna.Bynajmniej mi. Dzięki. Pozdrawiam. EDYTA: Niedawno ponownie miałemokazje rozpędzić swoje autko. tym razem sprawdzałem na beznynie i teraz leciał 180km/h :) uważam ze dobry wynik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi