Piok Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Panowie tak samo myślałem o turbinie kowalskiego do malca - ale jak założyłem to nie miałem wątpliwości (poza tym że spalanie zamiast spaść wzrosło, ale kopa miał takiego że aż sie szaleć chciało). Osobiście bym nikomu BLOS'a nie polecał ale jak ktoś ma chęci i siły to czemu nie, jakieś plusy na pewno ma pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Nie wiem panowie czy wiecie ale system BLOS nie ma homologacji na polskim rynku, akurat jestem w temacie bo jak zmieniałem instalkę w autku żony to pytałem o blosa powiedzieli że tak mogą założyć ale papierów już na to nie dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Coniektórzy chyba troszke przesazają z reklamom/zachwalaniem Strumienica zbyt wiele nie daje jak któryś kolega wyżej napisał ;) Ale BLOS - czytałem - warto naprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 No ja właśnie zamówliłem sobie BLOSa i czekam z niecierpliwością na paczkę.Mam nadzieję że coś się poprawi w pracy mojego silniczka na gazie bo mam już powoli dość ciągłego strojenia u gaziarzy bo co regulacja to jest gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 jeśli coś nie pyka z gazem to wina złej regulacji, itd.. bez żadnych blosów musi chodzić jak zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 nagabicz ja reguluję już swoją megi u gazowników od ponad roku i objeździłem juz wszystkich i jak jeden ustawi na jednym dobrze to zaraz np obroty mi spadają na wolnych i falują znowu jak kolejny ustawi żeby obroty nie falowały to na zimnym mi nie chce palić i chce zobaczyć co ten Blos potrafi skoro wszyscy go tak chwalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 jonjak no w takim przypadku może i warto spróbować.. ale skoro nie idzie tej instalacji wyregulować tzn że coś z nią nie tak... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Możliwe że coś z nią nie tak bo zakładali ją partacze jakich mało tylko niestety już ja to to nic nie poradze bo to nie za mojej kadencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosck Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 nagabicz ja reguluję już swoją megi u gazowników od ponad roku i objeździłem juz wszystkich i jak jeden ustawi na jednym dobrze to zaraz np obroty mi spadają na wolnych i falują znowu jak kolejny ustawi żeby obroty nie falowały to na zimnym mi nie chce palić i chce zobaczyć co ten Blos potrafi skoro wszyscy go tak chwalą A jakiego masz kompa lpg i jaki parownik reduktor? Też miałem ten problem ale się z nim uporałem i teraz pięknie śmiga na lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Kompa mam Bingo S a reduktor chyba tomaseto.Ale kupiłem już tego Blosa i chce zobaczyć jak na nim bedzie chodził.Ma ktoś może założonego BLOSA u siebie na silniku 1.6 8V??chcialbym zobaczyć jak to wygląda u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosck Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Musisz dokupić redukcje bo blos jest na 70mm a scenic ma chyba 61mm. Co do bingo S to jeden z lepszych komputerków do lpg i powinno dać się to ładnie ustawić. Może wystarczyłoby zmienić gazownika albo samemu się wtajemniczyć. [ Dodano: 2008-09-24, 22:50 ] ps Zmierzyłbyś mi przy okazji jaką miałeś średnice miksera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 założyłem dzisiaj Blosa różnica poprostu jest ogromna wogóle sie nie czuje że się jedzie na gazie zachowuje sie zupełnie jak na benzynie,koniec z falowaniem obrotów i z dziurą w przyśpieszeniu.Rosck średnicę miksera zmierze Ci jutro bo juz samochód odstawiłem do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 czyli chodzi normalnie jak na dobrym gazie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 dokładnie [ Dodano: 2008-09-29, 16:43 ] spalanie na blosie przy jeździe tak ze średnią prędkością 100kmh wyniosło 7,8 litra gazu a dynamika auta zmieniła się nie do poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoODzjQ_13 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 to co znalazlem w necie na temat blosa: http://www.md.in.tarnow.pl/blos/blos_pl_v2.pdf chyba mozna wrzucic do dzialu download, albo gdzies bo wyglada na ciekawe i rozsądne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi