arcus Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam! Mam mały (oby) problemik. Do swojej Megi założyłem gaz(nie znam typu ale kosztowała 1900zł) . Problem jest taki, że gdy auto pracuje na gazie zapala się kontrolka "Usterka w układzie elektronicznym". Nie świeci się ciągle, tylko raz działa, raz nie, tak co 25 sekund. Gdy przełączam auto na Paliwo kontrolka już się nie zaświeca. Gazownik stwierdził, że to nie wina instalacji i kazał mi wymienić świece. Rok temu gdy zapaliła się ta kontrolka na stałe, wymieniłem wąż od kolektora do czujnika ciśnienia i było wszystko ok. Instalacja gazowa podłączona jest do kolektora. Czy to ma jakiś wpływ na tą kontrolkę. Zmiana ciśnienia czy coś? Moje ato: Renault Megane(5) 1.6e RT '96 wielopunkt (silnik K7M702) Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Jedź do lepszego gaziarza, wątpie żeby były to świece aczkolwiek wymiana zawsze wskazana a i nie aż tak kosztowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Jedź do konkurencji Pana Stefana od gazowania samochodów, np do Pana Frania i ten Ci odpowie co jest w instalacji nie tak. Sprawdzone na własnej skórze (czyli mojej meganie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi