kipi Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Witam! Mam problem od jakiegoś czasu z wentylatorem a dokladniej wirnikiem dmuchawy wnętrza auta. Różne dziwne odgłosy dochodzą sugerujące że gdzieś we wnętrzu zaplątały się jakieś liście. W zależności od prędkości obrotowej wirnika są one różne i oczywiście przy 4 biegu nasilają się. Nie chce demontować kokpitu całego aby sprawdzić stan wirnika samego silnika - chciałbym to zdiagnozować choć wstępnie wcześniej z czym mam do czynienia. Demontaż kokpitu to dla mnie ostateczność z obawy o późniejsze trzeszczenia itp. Dlatego też poszukuję kogoś kto ma endoskop żeby oblookać sprawę. Najlepiej ktoś ze śląska, może klubowicz ze względu na ludzkie podejście w rozwiązywaniu problemów (a nie typowe olewanie w warsztatach) no i oczywiście ludzką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Podłącz odkurzacz do wlotu powietrza, otwórz kratki w środku i jazda ;) Może coś uda ci się wyssać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 w sumie nie rozbierałem tego w reni ale czy od spodu (nogi pasażera) nie będzie łatwiej ? O ile się nie mylę tamtędy powinien cały wiatrak wyjechać a nie od góry. Ale pewny nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Mam prawie identyczny problem, jedyna różnica to w moim wypadku samochód - Megane II. Też jestem ze śląska, i też chętnie bym się problemu pozbył:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 W Scenic II dostęp do wiatraka jest tylko i wyłącznie przez zdjęcie górnej połowy kokpitu - dlatego przy wymianie rezystora dmuchawy przecina się kabelki idące do dmuchawy żeby założyć złączki i nie demontować kokpitu. Jedyny dostęp do dmuchawy jest po demontażu plastików podszybia po wcześniejszym demontażu wycieraczek. Jakieś 4 miesiące temu miałem zatkane otwory odpływowe i woda przelała się do kabiny na nogi kierowcy. Przypuszczam że jakiś syf musiał się razem z wodą jednak tam dostać i teraz siedzi. Aby jednak tam zajrzeć potrzebny jest jakiś wziernik i sądzę (ale mogę się mylić) że endoskop by sie sprawdził. Zastanawiam się nawet czy by nie zakupić takiego prostego endoskopu: http://www.allegro.pl/item778263232_endosk..._mag_f_vat.html ...tyle że to troche jednak dużo żeby sprawdzić jedną rzecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi