pawelp2008 Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 niezgud, próbowałem coś znaleźć ale do modemu huawei e 220 nie jest to proste, przynajmniej dla mnie ;-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezgud Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 pawelp2008, a czy modem e220 podłączasz kablem z podwójnym wyjściem usb czy pojedynczym? Bo było 2 w pakiecie sprzedażowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 niezgud, faktycznie są dwa kable. Podłączam pojedynczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezgud Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 pawelp2008, podłącz podwójnym i zobacz. Z doświadczenia wiem, że ten z podwójnym zdecydowanie lepiej znajduje sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 niezgud, sprawdziłem. Faktycznie jest różnica, teraz się loguje i próbuje się połaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezgud Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 pawelp2008, a chociaż działa? Czy tylko próbuje działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 niezgud, trochę podziała i gubi zasięg, potem znowu działa i tak na zmianę. Ale miałes rację z tym kablem, na pojedyńczym nawet nie mógł się zalogować do sieci :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezgud Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 pawelp2008, no to zostaje Ci tylko jakaś antena zewnętrzna do modemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 A jesteś w stanie coś pomóc? Tzn podać jakiś model itp? Ja się kompletnie na tym nie znam :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Antena To było na szybkiego trzeba trochę pogooglować i na pewno znajdzie się coś 1 2 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 jaron, dzięki za info , choć to dość spory wydatek jak na 8 mcy użytkowania. Może ktoś coś tańszego zaproponuje? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 dokładnie pawelp2008, pozostaje Ci dokupić taką antenke ja mam modem z Plusa i też niefajnie chodzi :-x niby mam 460,8 kb/s ale i tak chodzi wolniej. Dzwoniłam również do siedziby Plusa powiedzieli że u nich w systemie pokazuje że internet, zasięg i inne cuda niewidy są w prawidłowych normach... Najlepsze jest to że nadajnik jest od mojego domu jakiś 1km. Ostatnio coś tam grzebali przy nim i cud nad Wartą się zdarzył normalnie 5sec szybciej mi stronę wczytuje Także pawelp2008, nie wygrasz z nimi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 pawelp2008, podłącz podwójnym i zobacz.Z doświadczenia wiem, że ten z podwójnym zdecydowanie lepiej znajduje sygnał. "Podwójność" kabla USB wynika z faktu większego zapotrzebowania na prąd modemu Huawei E220, niektóre porty USB nie radzą sobie z zasilaniem modemu, przez co połączenia uzyskiwane są zazwyczaj bardzo niestabilne, stąd wymyślono tego typu kable. Są one również niekiedy stosowane do zasilania dysków zewnętrznych 2.5". pawelp2008, no to zostaje Ci tylko jakaś antena zewnętrzna do modemu. Najlepszym rozwiązaniem byłaby antena zewnętrzna, problem w tym, że pawelp2008 kupił jeden z najgorszych modemów od Huawei, który niestety nie posiada wejścia dla anteny zewnętrznej. Pozostaje modyfikacja modemu i podłączenie anteny zewnętrznej do anteny wewnętrznej modemu. Poradniki jak to zrobić dostępne są w Internecie np: 1. http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=8849 2. http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7513 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Puki co, złożona reklamacja i "petycja" ;-) o rozwiązanie umowy. Czekam na odpowiedź :roll: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 pawelp2008, nie wygrasz w umowie masz napisane ze zapewniają ci dostęp do sieci w miarę możliwości i prędkość łącza jest do 1 MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi