swiety84 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 witam mam problem a mianowicie: zmieniłem akumulator bo stary padł i nie ma części prądów. Jest klakson i odsuwanie prawej przedniej szyby. nie ma świateł, kierunkowskazów, nie świeci kontrolka od immobilajzera, centralny zamek nie chodzi, auto nie chce zapalić. bezpieczniki posprawdzane i jest ok. ten duży koło akumulatora też ok. pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek8008 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam Mam ten sam problem, w piątek rano objawy jak wyżej u kolegi po około 2 godz. wszystko działa. W poniedziałek po południu znowu to samo, tym razem samochód zaciągnołem do elektromechanika, u którego wszystko sprawdzono i przeczyszczono wszystkie styki (przynajmniej tak twierdzi) i na razie działa ale elektryk stwierdził że nie znalazł przyczyny awarii i obawiam się że znowu mnie to spotka... HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remcio Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam. U mnie to samo lecz dziłają: lampka po otworzeniu drzwi, centralny z pilota i z wewnątrz lecz alarm nie działa (kontrolka) i są awaryjne. Po za tym nic nie ma. Napięcie nie dochodzi do skrzynki (stojąc przodem do komory silnika) po prawej stronie. W lewej skrzynce jest prąd i w samochodzie w skrzynce z bezpiecznikami też. Prosze o pomoc. Prosze każdy pomysł oprócz padł akum itp. [ Dodano: 2009-12-10, 15:09 ] Przepraszam za post pod postem ale już problem rozwiązany. Okazało się że jakieś "ciało obce" było przy kablach od rozrusznika i robiło co jakiś czas zwarcie. Okazało się że przepalił się kabel. I dzięki tej naprawie usunięto błąd z kompa i juz się wcale nie zapala kontrolka EKG.(Pisałem o tym w innym temacie) P.S. Cały koszto zabawy 200zł ;/ . Ciesze sie że nie padł komp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi