redrenata Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Witam. Dzisiaj Mój samochodowy Kenwood KDC 309 grzecznie wysunął płytę i "umarł". Nie świeci się wyświetlacz ani żaden z przycisków tak jakby nie dostawał napięcia. Ale wsuwa i wysuwa płyty oraz zapala się dioda po ściągnięciu panela. Sprawdziłem bezpieczniki na radyjku i na płytce bezp. - jest OK. Panel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wypych Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Wydaje mi się, że mogą to być spalone końcówki mocy i do tego przepalone diody w panelu- na to mi wygląda po opisie (przypadkiem przy głośnym odsłuchu nie pulsowało podświetlanie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Kenwood KDC 309 jesteś pewny , że to taki model- czy może 3090? sprawdź połączenia panela z radiem- może jakiś styk jest luźno (zimny lut itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redrenata Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 W sumie to radyjko nie podoba mi się od samego początku. Mam je około roku zakupione na Allegro na aukcji z opisem "jest nowe i nie pochodzi z kradzieży". Jest mnóstwo takich ofert różnych odtwarzaczy w cenie po 300zł. Faktem jest, że było w stanie jak ze sklepu i w oryginalnym pudełku. Albo trafił mi się jakiś bubel Kenwooda albo niezła podróbka. Dodam też ,że jest to moje trzecie radio tej firmy ale z poprzednimi nigdy nie było problemu. [Cięcie] Wybaczcie pomyłkę : model KDC 308 Nie wiem jak jest teraz ale wydaje mi się , że Kenwood oznaczał swoje modele czterema cyframi. Proszę nie cytować 1:1 postu jeśli odpowiadasz bezpośrednio pod nim- Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krason Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Miałem identyczny problem z radiem JVC, ale u mnie okazało, że się w poprzednim radiu Blaupunkcie w innym miejscu podawany był permanentny plus, zobacz schemat połączeń jeśli był doastarczony z radiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi